Hondenforum Hondenforum Hondenforum Hondenforum Hondenforum

Welk voer voor mijn hond?

door: Leoniek | website

© Ilja JansenOver welke voeding je aan je hond geeft, zijn de meningen verdeeld. De een zweert bij brok, de ander bij vers en dan zijn er ook nog veel mensen die de hond 'mee laten eten met de pot'. Maar wat is nou het beste? Persoonlijk zou ik deze vraag niet graag voorleggen bij de gemiddelde dierenarts. Hoewel ik niet twijfel aan de medische kennis van een dierenarts en zijn/haar kennis wat dit betreft nooit wantrouw, ben ik wel van mening dat de kennis omtrent voeding van de gemiddelde dierenarts te wensen overlaat. Simpelweg omdat er tijdens de studie weinig aandacht aan is besteed maar ook omdat een dierenarts er belang bij heeft een bepaald merk voeding te verkopen. Gelukkig zijn er steeds meer dierenartsen die zich in voeding verdiepen en niet meer direct het bekende merk brokken adviseren.

Onder deze rubriek kan je informatie vinden over de verschillende mogelijkheden om je hond voeding te geven. Voor alle mogelijkheden geldt dat iedere hond anders kan reageren op een bepaalde voeding. Houd er bij het maken van je keuze rekening mee dat in ieder geval twee (helaas veelvoorkomende) redenen niet de juiste zijn om tot een keuze te komen: 'ik kies voor het bekendste merk' & 'ik kies wat ik van huis uit gewend ben'.

Bekende merken zijn niet per definitie de beste merken, in tegendeel. Dat een merk bekend is, heeft niet te maken met hoe tevreden de baasjes zijn of hoe gezond honden er door zijn, maar met de marketing die het bedrijf kan inzetten. Helaas zijn dit ook de merken die bij veel dierenartsen te vinden zijn.

Datgene voeren wat je van huis uit gewend bent, is ook niet per definitie het beste wat je je hond kan geven. Dat Fifi er 15 jaar mee is geworden, hoeft niet alles te zeggen. Veel ideëen over voeding zijn achterhaald. Wil je je hond het beste voeren, verdiep je dan in wat de mogelijkheden zijn en wat bij jou en je hond het beste werkt.