Hondenforum Hondenforum Hondenforum Hondenforum Hondenforum

Uit samen met je hond

door: Ilja Jansen | website

© Ilja JansenVakantie vieren wij altijd samen met onze hond Sterre. We komen al een aantal jaren achter elkaar in de provincie Limburg waar we een eenvoudige parterre studio huren in het zuiden van de streek. Dit jaar waren we er voor de vierde keer. En weer hebben we er genoten, al was het maar voor een kleine week dit keer. Wij vinden de streek prachtig. De natuur is schitterend in het heuvellandschap en de mensen zijn er vriendelijk.

We zoeken thuis al uit waar geschikte wandel of fietsroutes zijn. Sterre is een goed getrainde 'loper' zij maakt per jaar, naast mijn scootmobiel, vele kilometers. We struinen dagelijks heel wat af in onze eigen woonplaats over de zandpaden. Toch hebben we altijd wel een fietskar bij ons op vakantie [die achter mijn scootmobiel gehangen kan worden.] voor het geval dat. Je weet maar nooit wat er kan gebeuren onderweg. Sterre kan ergens intrappen met haar voetje waardoor er een open wond ontstaat of anders geblesseerd raken waardoor zij niet verder kan lopen. Dan is het handig een fietskar bij je te hebben om haar daar in te zetten. Een kleine hond zou ik op schoot kunnen nemen maar een 'maatje' Hollander/Mechel past niet erg op schoot.

Zo genieten wij samen - mens en dier - van onze tochten door de voerstreek. Voor Sterre allemaal spannende nieuwe luchtjes en voor ons mensen verrassende uit en doorkijkjes.

Omdat het vakantie is gaan we ook geregeld een hapje buiten de deur eten. Uiteraard gaat ook dan Sterre met ons mee. We informeren van te voren even bij een restaurant of het een probleem is dat er een hond mee komt. Tot nu toe nog nooit negatieve reactie gehad op onze vraag. We zorgen ervoor dat Sterre goed uit geweest is en geen reden heeft om niet te gaan liggen. Dus zodra wij onze plaatsen ingenomen hebben aan tafel, schuift Sterre onder de tafel als er plek is, of anders achter mijn rolstoel als het zo uitkomt. Soms neem ik een runderhuidkluif mee zodat zij zich eventueel daarmee kan vermaken. Maar - negen van de tien keer - krult zij zich op en gaat liggen slapen. Het is dan altijd weer leuk om te zien hoe verrast mensen kunnen kijken, als wij het restaurant verlaten, er ineens een hond onder een tafel tevoorschijn komt.