Hondenforum Hondenforum Hondenforum Hondenforum Hondenforum

De spelregels van HondenFan

DE MODERATORS

De makers van de website HondenFan, zijn tevens de moderators op het forum. Zij zorgen dat alles op het forum goed verloopt en dat het voor alle HondenFans een prettig forum is en blijft. De moderators zijn zelf ook actief op het forum. Als je een tijdje meedoet op het forum kan je zien dat de interesses van de moderators verschillend zijn en je dus meestal dezelfde moderators bij dezelfde onderwerpen tegen komt. Heb je een vraag of opmerking, stuur dan een berichtje aan de moderator van je keuze, of stuur een berichtje aan “Het Moderatorteam”. Bij de laatste mogelijkheid zal je bericht meestal eerder beantwoord worden, omdat alle moderators jouw bericht zullen zien zodra ze on-line zijn.

Mocht je de visie, het beleid of de regels niet kunnen accepteren dan is het goed om je af te vragen of Hondenfan wel het juiste forum voor je is. Er zijn waarschijnlijk genoeg andere hondenforums te vinden waarop je je beter thuis zult voelen.


EEN PROFIEL AANMAKEN

Profielnaam en profielfoto Het maken van reclame voor een bedrijf, kennel of andere instelling in de profielnaam of op de profielfoto is niet toegestaan. De profielfoto moet hond-gerelateerd zijn en mag geen schokkende of dieronvriendelijke beelden bevatten. (Bijvoorbeeld gecoupeerde oren, prikbanden, etc.)

Profiel verwijderen
 Wil men zijn profiel laten verwijderen, dan dient men daarvoor contact op te nemen met een moderator. Zelf je profiel verwijderen is niet mogelijk.

Dubbel account Het hebben van meer dan 1 account is niet toegestaan.

Gedeeld account
 Het delen van een account is niet toegestaan. Als je op 1 adres met meerdere mensen actief wil zijn op HondenFan maak dan voor ieder een account aan!LEEFTIJDSGRENS


Op HondenFan is jong en oud welkom, mits men op een serieuze en positieve manier mee wilt doen. Als je jonger bent dan 16 jaar heb je toestemming nodig van je ouders of verzorgers om te mogen posten op de HondenFan. Ben je jonger dan 16 houd er dan ook rekening mee dat het HondenFan-forum in eerste instantie voor volwassen baasjes bedoeld is en dat er dan ook op een volwassen wijze gediscussieerd wordt.


FOKKEN, HOND TER DEKKING AANBIEDEN, PUPS AANBIEDEN

Het is op HondenFan niet toegestaan honden ter dekking aan te bieden of een oproep te doen om een dekreu te vinden. Tevens is het aanbieden van puppy’s of het reclame maken voor een nestje verboden.

POSITIEVE OPVOEDING EN TRAINING


Bij HondenFan zijn we voor positieve, hondvriendelijke opvoedingsmethodes. Adviezen betreffende fysieke correcties en dieronvriendelijke produkten als prik- en shockbanden zijn dan ook niet toegestaan. Ook methodes waarbij niet het positieve opvoeden voorop staat, zoals de methode van Cesar Milan, hoe populair dan ook, mogen dan ook niet gepromoot worden op het forum. 

BROODFOK, OEPSNESTJES, ONVERANTWOORDE FOK

HondenFan wil graag bijdragen aan een betere gezondheid van honden (puppy’s en ouderdieren) door enkel verantwoorde fok te promoten. Dit doen wij door mensen zo goed mogelijk te informeren over het leed wat achter broodfok schuil gaat en hoe we de broodfokker kunnen herkennen. Maar ook door voorlichting te geven over het op de wereld zetten van een nestje door mensen die er te weinig verstand van hebben, zoals de zgn. oeps- en pretnestjes van ongeteste ouderdieren. Het reageren in de rubriek 'fokken' is om die reden alleen mogelijk voor mensen die hier voldoende verstand van hebben om een verantwoorde bijdrage te kunnen leveren.

HERPLAATSERS


Het voor herplaatsing aanbieden van een hond of het vragen van aandacht voor een bepaalde hond in het asiel, bij een opvang, bij een stichting, etc. is niet toegestaan. Wil je een dergelijk topic plaatsen, stuur dan eerst een berichtje aan het moderatorteam. Om te voorkomen dat HondenFan op een marktplaats gaat lijken zullen we deze topics alleen in uitzonderlijke gevallen toestaan.
PROFIELEN

Om de inhoud van de website te beschermen en onze bezoekers zo veel mogelijk te beschermen tegen onverantwoorde adviezen, kunnen onze bezoekers alleen reageren als zij een profiel hebben aangemaakt. Op het moment dat je een profiel aangemaakt hebt, kan je reageren in een beperkt aantal rubrieken. Lees en schrijf je een poos mee en lever je een leuke bijdrage, dan worden er steeds meer rubrieken toegankelijk. Dit beleid hebben wij ingesteld om op de langere termijn het informatieve karakter optimaal te houden en het pesten, spammen en intimideren op het forum tot een minimum te beperken.BANBELEID


Omdat het technisch bijna onmogelijk is een ban te geven op basis van een IP-nummer, maakt HondenFan niet gebruik van een ban. Daarentegen moeten onze bezoekers, zoals bij ‘profielen’ besproken is, wel eerst een profiel aanmaken voor men kan reageren.

INDELING RUBRIEKEN, PLAATSING TOPICS
Kijk voor je een topic opent goed in het keuzemenu in welke rubriek jouw topic het beste past. Op deze manier blijft het forum overzichtelijk. Zien we dat een topic in de verkeerde rubriek staat, dan wordt dit topic zonder bericht verplaatst naar de juiste rubriek. Het kan dus zijn dat je dan even zoeken moet waar het staat. Heb je hier vragen over of kan je je topic niet meer vinden, stuur dan een bericht aan het moderatorteam. OMGANG OP HET FORUM

HondenFan is in hoofdzaak een informatief forum, maar er is ook ruimte om een leuk stuk over de honden te schrijven, met elkaar mee te leven en elkaar te adviseren. Echter, alle topics dienen wel hond-gerelateerd te zijn. (met uitzondering van die in 'Superfans', een hoek voor trouwe forummers) Hoewel tijdens een discussie de emoties hoog op kunnen lopen, is het uiteraard niet toegestaan elkaar uit te schelden, te pesten, expres te beledigen of te intimideren. We staan voor een positieve manier om met onze honden om te gaan. Probeer de andere forumleden daarom ook met respect te behandelen. Daarnaast verwachten we van onze bezoekers ook dat ze wat kritiek kunnen incasseren. Kritiek is lang niet altijd bedoeld om iemand te pesten, maar je kan er ook wat van leren. Het is mogelijk dat je het niet met elkaar eens kunt worden. In dat geval vragen we respect voor elkaars mening. Het is de bedoeling dat de reacties op topics On-topic blijven. Wijkt men te veel van het onderwerp af, dan kan er gevraagd worden of men On-topic wil reageren en kan het topic opgeschoond worden.

HondenFan is voor iedereen: Jong, oud, alle culturen en alle smaken. Discriminatie is dan ook niet toegestaan. Houd ook rekening met je taalgebruik, wat voor de één normaal is kan voor de ander als schokkend worden ervaren.


JOUW VERANTWOORDELIJKHEID

Auteursrecht
 Het is niet toegestaan om teksten en foto’s van anderen hier te plaatsen zonder toestemming van de auteur of fotograaf. Artikelen uit andere media mogen dus alleen met bronvermelding en/of link naar de betreffende website geplaatst worden. Een uitzondering wordt gemaakt voor citaten. Wil je een artikel samenvatten of delen eruit gebruiken, ook dan is het netjes om de bron te noemen. In alle andere gevallen moet je er voor zorgen dat je toestemming hebt het artikel (ten dele) over te nemen. Een aantal websites gaat soepel om met hun inhoud, maar om problemen te voorkomen is het wel zo goed om de bron te vermelden.

Privacy 
Denk goed na voor je privé informatie op HondenFan zet. In principe kan iedereen mee lezen, dus ook je werkgever, je ex, of de vreemde persoon die je gisteren tegen kwam. Berichten met privacygevoelige informatie als e-mailadres, adresgegevens en telefoonnummer zijn niet toegestaan en zullen worden aangepast of verwijderd.

Privacy van derden De inhoud van HondenFan is gemakkelijk te vinden via zoekmachines. Hoewel iedereen een profiel aan moet maken om te kunnen reageren, kan iedereen wel meelezen. Het is daarom niet toegestaan persoonlijke informatie, zoals foto’s of teksten van anderen te plaatsen, nog namen in negatieve zin te noemen.FANMAIL (PB'S)

Privéberichten op HondenFan, hier FanMail genoemd, moeten ook privé blijven. Het is daarom niet toegestaan om teksten die je via FanMail toegestuurd hebt gekregen, door te sturen naar anderen of openbaar te maken. FanMail is bedoeld om met een andere HondenFan van gedachten te wisselen. Het is dus niet bedoeld om reclame te maken, of op te roepen om petities te tekenen, etc.
RECLAME

Reclame met als doel mensen over te halen tot aanschaf van een product of dienst tegen betaling is niet toegestaan op HondenFan. Deze topics worden op slot gezet en verwijderd. Ook sluikreclame door middel van verwijzen naar een eigen commerciële site of het wijzen op een product is niet toegestaan.


 Tevens is het reclame maken voor stichtingen niet toegestaan.


NEGATIEVE PUBLICITEIT, LEEDTOPICS, KLAAGTOPICS, MARKTPLAATS

Negatieve publiciteit
 Het zwartmaken van personen, bedrijven, instellingen, organisaties en internetsites is niet toegestaan.

Klaagtopics

Op HondenFan willen we positief bljven. Natuurlijk kan het gebeuren dat er iets vervelends gebeurd is wat je graag even kwijt wil. Maar zo’n verhaal heeft vaak twee kanten. Om te voorkomen dat het uitdraait op een welles-nietes-discussie en het zwart maken van derden, kan het moderatorteam ervoor kiezen dergelijke topics te sluiten of te verwijderen.

Hondenleed
Topics over honden- of dierenleed zijn niet toegestaan. Veel mensen vinden het vervelend als ze ongevraagd met hondenleed en/ of nare foto’s geconfronteerd wordt. Niet iedereen kan hier tegen en om het mailen op HondenFan voor iedereen leuk te houden zijn dit soort topics niet toegestaan.

Marktplaats 
Topics waarin verwezen wordt naar advertenties op Marktplaats of soortgelijke advertentiesites zijn niet toegestaan. Door directe links met marktplaats trekt HondenFan veel bezoekers die zich niet in ons beleid kunnen vinden. Andersom staat HondenFan ook niet achter de manier waarop veel mensen hun dieren op Marktplaats aanbieden. Wij willen deze gang van zaken dan ook niet steunen.


VRAAG EN AANBOD


Deze rubriek is bedoeld voor leden van HondenFan die eenmalig iets aanbieden of zoeken. Bijvoorbeeld iemand die een jaargang hondentijdschriften, een tuigje dat te klein geworden is, of een hondenmand te koop heeft. Maar ook als je een vakantieoppas voor de hond zoekt of iemand in jouw buurt zoekt waarmee je samen kan gaan wandelen is dit de juiste rubriek. Het is niet toegestaan de volgende items aan te bieden:.

  • restanten medicijnen
  • corrigerende hulpmiddelen
  • niet hond-gerelateerde producten
  • dieren (niet het dier op zich, niet het dier in functie van dekreu of fokteef.)INFORMATIEF

HondenFan is een informatieve website mét een visie. Dit karakter wordt beschermd door de moderators zodat (toekomstige) hondeneigenaren hier veel informatie uit kunnen putten. Hierbij worden we graag gesteund door forumleden. Het is belangrijk om je te realiseren dat nieuwe en jonge forumleden belangrijk zijn voor de toekomst van HondenFan. Het is dus belangrijk om het geduld op te brengen om iets uit te leggen en fatsoenlijk op een vraag in te gaan. Schrijf je al langer mee op een forum, dan zie je dezelfde vraag regelmatig gesteld worden. We verwijzen voor diezelfde vraag niet naar oudere topics, om het interactieve karakter van HondenFan hoog te houden en een platform te blijven voor zowel ‘oude’ als ‘nieuwe’ leden. Kan je het niet opbrengen geduldig uitleg te geven op een vraag, reageer dan niet en zoek dan een topic waar je wel een leuke bedrage kunt leveren. Reageer ook niet als je het antwoord op de vraag niet weet. Reageren met een tekst als: “Ik kan je niet helpen en hoop dat iemand anders het kan”, klinkt misschien sympathiek, maar voegt niets toe en maakt de topics onnodig lang. Reageer alleen als je werkelijk iets toe kunt voegen aan het topic.


FOTO'S EN FILMPJES


Het is toegestaan foto’s of filmpjes ter ondersteuning van een topic te gebruiken. Fototopics zijn echter niet toegestaan. Hiervoor in de plaats wordt er regelmatig een fotowedstrijd georganiseerd.FOTOWEDSTRIJD


Met grote regelmaat wordt er een fotowedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd wordt beoordeeld door alle forumleden, al kunnen forumleden geweerd worden als men op een niet leuke wijze deelneemt aan het stemmen. De foto’s dienen beoordeeld te worden op de mate waarin de foto aan het thema voldoet. Maar ook op scherpte, belichting en compositie en natuurlijk op humor en emotie. Hoewel we begrijpen dat iedereen zijn eigen hond graag ziet en de ingestuurde foto voor diegene heel waardevol kan zijn, moet men zich realiseren dat dit nooit onderdeel van de wedstrijd is en dat andere mensen daar niet rekening mee hoeven te houden. Het gaat tenslotte om de mooiste en leukste foto. Ook vragen we iedereen de foto's te beoordelen en niet de hond of het baasje. Merken we dat iemands foto op een persoonlijke manier afgerekend wordt, of dat iemand vals speelt door middel van aanmaken van stemaccounts, dan wordt deze persoon zowel uit de fotowedstrijd als uit het stemmen geweerd.


AFBEELDINGEN DIE NIET ZIJN TOEGESTAAN


Foto’s die niet hond-gerelateerd zijn. Foto’s waarin honden in een positie verkeren die in strijd is met het beleid van HondenFan: gecoupeerde oren, corrigerende halsbanden, hondensporten die in Nederland niet erkend zijn, vechtende honden, honden die een ander dier aanvallen, honden die iets in de openbare ruimte vernielen.

OPROEPEN OM TE STEMMEN

Het is niet toegestaan op topics te openen waarin forumleden opgeroepen worden om te stemmen op fotowedstrijden. Fotowedstrijden zijn vaak een marketingmiddel van commerciële bedrijven. HondenFan is niet commercieel ingesteld en steunt dus ook niet dit soort marketingmiddelen.


OPROEPEN TOT ACTIE

Oproepen tot actie, bijvoorbeeld het tekenen van petities, kan alleen na toestemming van het moderatorteam. Je kunt hiervoor middels FanMail een verzoek indienen. 

REGELEMENTEN

De regels kunnen van tijd tot tijd gewijzigd of aangepast worden.