Hondenforum Hondenforum Hondenforum Hondenforum Hondenforum

HondenFan stelt zich voor

HondenFan wordt beheerd en is deels samengesteld door onderstaande personen. Een groot deel van de bijdragen wordt geschreven door gastschrijvers. We kunnen niet iedereen bij naam noemen, maar willen hun wel hartelijk bedanken voor de informatie die zij met ons delen.


ESTHER

Mijn naam is Esther, ik ben 40 jaar en woon in Opeinde. Samen met mijn vriend hebben we 7 honden,1 kelpie en 6 cavaliers. De honden zijn 1,5 tot 14 jaar oud. Ik run Hondenschool Shanna en mijn doelstelling is eigenaar en hond leren samen te werken in harmonie en met respect. Mijn lessen zijn gebaseerd op kalmerende signalen en hebben een basis van geestelijke uitdagingen, lichamelijke uitdagingen en rust. Tessa, de Kelpie, heeft mij doen inzien dat er meer is dan alleen maar overheersen en corrigeren. Zij heeft behoefte aan begeleiding en uitdagingen d.m.v. snuffelspellen en frisbee en de nodige rust. Met de cavaliers doe ik rally-o, snuffel- en balansspellen, behendigheid en dogdance.
Sinds dit jaar ben ik me gaan verdiepen in BAT. Dit is een trainingstechniek die ontwikkeld is door Grisha Steward waarbij je je hond weer leert om andere honden op een sociale manier te ontmoeten.

Tevens hebben we 2 nestjes gefokt met onze cavalier Katie. Uit elk nestje hebben een teefje gehouden en ook daar hopen we mee te kunnen fokken. We fokken op een verantwoorde manier waardoor we hopen op een gezondheidsverbetering. Ik hoop dat een ieder hier op HondenFan mag leren wat ik mijn cursisten ook leer: anders naar je hond gaan kijken en het leren om meer een balans te brengen in het leven van je hond of pup.FANNY

© Fanny Hanepen, www.cynewulf.nlIk ben Fanny. Samen met mijn vriend onze twee honden en onze kater woon ik in de hoofdstad van Noord-Holland. Dierenliefde is er bij mij met de paplepel ingegoten. Ik ben opgegroeid met Cavalier King Charles Spaniels. Toen ik elf was kreeg ik mijn eerste eigen hondje, Cavaliertje Twinkle. Toen zij overleed wilde ik graag een ras dat net zo sociaal was als de Cavalier maar dat wat actiever was. Zodoende kwam ik bij het Markiesje uit.

Eerst kwam herplaatser Sire. Sire is een heerlijk, gehoorzaam, zachtaardig reutje. Zijn grote passies zijn rennen naast de fiets en gehoorzaamheid. Het is een hondje waar ik veel van geleerd heb. Door hem ben ik in aanraking met Turid Rugaas en de kracht van het positieve opvoeden gekomen.

Ik wilde altijd al een roedel en toen Sire drie jaar was, is Markiesje Ivy in ons leven gekomen. Ivy is ook zacht maar ook een kleine dondersteen. Ze weet precies wat ze wel en niet wilt. Ivy haar passies zijn behendigheid en balletjes. Maar beide honden vinden het ook heerlijk zo nu en dan een avondje te bankhangen.INGE

© hondenfan.nlIk ben Inge, geboren op 9 mei 1985 in Pijnacker, waar ik tot mijn 23e heb gewoond met papa en mama en mijn zussen (oke, die hebben er niet gewoond tot ik 23 was natuurlijk…) Ik kom uit een groot gezin, papa werkte, en mama was thuis bij de kinderen. Wij vonden dan ook dat we prima geschikt waren voor een hond, maar papa en mama dachten daar anders over… Wel hadden we altijd logeerhonden over de vloer, die ik natuurlijk maar wat graag onder mijn hoede nam.
Ik was altijd al bij honden te vinden. Ik liet zo’n beetje alle honden in de buurt uit, en als we op vakantie waren, was ik de eerste dag al “kwijt”. Mijn ouders wisten al waar ze moesten kijken: ergens waar ze een hond hadden.

Het kon dus ook nooit lang gaan duren, toen ik op mezelf ging wonen in Zoetermeer, dat er een hond kwam. Een Nova Scotia Duck Tolling Retriever, wel te verstaan. Toch hadden Leo en ik afgesproken dat er geen hond zou komen, maar toen kwam Yori op ons pad. Hij is mijn eerste eigen hond, maar ik heb hiervoor wel andere honden getraind. Yori is een heerlijke hond en we hebben geen moment spijt van hem gehad. Hij is bij ons komen wonen toen hij 7 maanden oud was, en is inmiddels 5 jaar. Yori en ik doen samen aan behendigheid en gehoorzaamheid (GG1). Daarnaast train ik elke dag wel iets met hem. Hetzij jacht, gehoorzaamheid, speuren, etc. Graag wil ik er op termijn een teef bij, maar  niet in dit huis.

In mijn dagelijkse leven ben ik fysiotherapeut in Den Haag, en op zaterdag geef ik de hondencursus op een hondenschool bij mij in de buurt. Daarnaast rij ik paard (al sinds mijn 5e), en ben ik geregeld in de sportschool te vinden. Een bezig bijtje dus!ILJA

© Ilja JansenIk ben Ilja, ben 56 jaar. Geboren en getogen in Scheveningen waar ik een eigen bedrijf - hondentrimsalon - heb gedreven. Sinds 25 jaar woon ik samen met mijn partner, onze mix Hollander/Mechelaar Sterre, ons 18 jarige Shetlandertje Fleur, 10 Orpington kriel kipjes en aanloop poes Maartje in de prachtige achterhoek. In de loop van de afgelopen jaren een hoop ervaring op dieren/hondengebied opgedaan. Ben vele jaren actief geweest in opvoeding op div. hondenscholen. Heb div. certificaten en diploma’s met mijn honden behaald. En met veel plezier aan hondensport gedaan. O.a. reddingswerk. Het is belangrijk om je hond te leren/kunnen ‘lezen’ wat hij/zij je verteld over de gemoedstoestand. Een hond een zéér bijzonder dier, een fantastisch fenomeen. Een gevoelig dier wat heel graag met je samen wil werken als jij de juiste tools weet te gebruiken.

Sterre is onze zesde hondje. Van iedere hond in mijn leven heb ik een hoop mogen leren. Sterre is als pupje bij ons gekomen. Ik heb haar geleerd huishoudelijke werkjes voor mij en met mij samen te doen. Dit heeft zij dit tot één van haar taken gemaakt waar wij beiden veel plezier aan beleven.

Ik heb door de jaren mogen ervaren wat gezonde voeding voor mens en dier kan doen, naast de juiste balans in beweging en voldoende rust en het verwerken van opgedane ervaringen/prikkels.

Door te lezen over antroposofie en door het in aanraking komen met klassiek homeopathie heb ik een andere kijk op ziek worden / zijn en behandelen ervan gekregen. Ben zéér kritisch over vaccineren en het inzetten van vlooien en tekenmiddelen. Heb geleerd ‘anders’ naar o.a. dieren te kijken. Om meer te leren over klassiek homeopathie volg ik een verdiepingsjaar het college van klassieke homeopathie aan het VHCN in Lochem. 

Naast het mede verzorgen van onze dieren op ons boerderijtje is fotografie en het bewerken van foto’s mijn grote hobby. Ik maak heel wat kilometers rondom mijn woonplaats om mooie plaatjes te schieten. Dit altijd samen met mijn lieve en humorvolle hond Sterre. Mijn steun en toeverlaat die mij altijd vergezelt op mijn speurtochten.

Samen met de rest van de meiden van HondenFan hoop ik je eventueel te kunnen helpen als je een vraag hebt. http://iljasterre.come2me.nl en http://jipsterre.blogspot.nlLEONIEK

© Leoniek de HoopIk ben Leoniek, kom uit Amersfoort en woon daar samen met mijn vriend, dochtertje en twee Boston Terriërs. Ik ben opgegroeid met Boxers en toen ik zelf voor honden kon kiezen ben ik op zoek gegaan naar een hond die net zo goede gezinshond en enthousiast is als de Boxer. Omdat ik in de stad woon en we vaak op vakantie gaan, zijn we op zoek gegaan naar een 'handzaam formaatje'.

Ik leef niet voor mijn honden, maar mét mijn honden. Ik ben dus niet iedere avond op een trainingsveld te vinden, maar verwacht juist van mijn honden dat ze gezellig meedoen in de dagelijkse bezigheden van een jong gezin. Daaronder vallen ook de bijna dagelijkse wandelingen in het bos die de hondjes samen met mijn dochtertje en mij en/of mijn vriend maken. En niet te vergeten onze kampeervakanties waar de hondjes ons zonder uitzondering vergezellen. We besteden op onze website NL-kamperen daarom ook aandacht aan campings waar honden van harte welkom zijn.

Pim en Puzzle zijn mijn enthousiaste maatjes. Het zijn zo ongeveer de twee uitersten die je binnen het ras vindt. Puzzle is een pittig, klein, gevoelig teefje. Een uitdagertje, slim met een enorme 'will to please'. Door haar onzekerheid reageert ze soms wat onvoorspelbaar en moeten we zelf soms wat creatiever zijn om iets door haar gedaan te krijgen. Pim is een relaxed, jong reutje. Hij is naar alles en iedereen vriendelijk, altijd vrolijk en ongecompliceerd. Pim vindt het heerlijk om te spelen, luistert netjes... maar zoals veel honden uit de bullenfamilie kan hij ook lekker koppig zijn.

Naast vrije tijd moet er ook gewerkt worden: ik ben grafisch vormgever en doe dit als zelfstandige. Pim en Puzzle zijn dus zelden alleen thuis... en ik zit nooit alleen te werken!LOES

@ Loes ScharenborgMijn naam is Loes en ik kom uit het mooie Twente. Ik ben op dit moment niet meer in bezit van een hond. Ik was de trotse eigenaar van een Border Collie Goofy (die wij helaas hebben moeten herplaatsen met 18 maand, vanwege een neurologische afwijking, waardoor hij niet in een omgeving kon leven met veel prikkels en mensen) en mijn laatste hond Mexx, een Zwitserse witte herder (een geweldige hond die mij zoveel heeft geleerd). Van Mexx hebben wij helaas veel te vroeg afscheid moeten nemen op 15-9-2012, hij was nog maar 9,5 en zo jeugdig en actief.

Op dit moment leef ik samen met een kat en papegaai. Als klein meisje was ik al dol op dieren en wilde ik dierenarts worden en daar ben ik in het dagelijks leven nu ook mee bezig. Ik zit nu in de co-schappen.

Naast mijn studie ben ik vooral bezig met het opvangen van pleegkittens, werken in de thuiszorg en onderhoud ik enkele sites over honden fokken, aanschaffen, Molly en Costello en de pleegkittens. Mijn interesses (op deze site) liggen vooral bij het verantwoord fokken en medische zaken, maar ik vind het ook erg leuk om met voedingsadvies bezig te zijn (in tegenstelling tot veel DA praktijken raad ik nagenoeg nooit RC en Hills aan :-D).

Met beide honden heb ik tot het eind van hun leven (bij ons) getraind in verschillende takken van sport. De basis gehoorzaamheidslessen, VZH, G&G, behendigheid, treibball, schapendrijven en zelfs wat speur en zoek werk. Vooral met Mexx, die ook graag meeging naar de basisschool of het verzorgingstehuis om knuffelsessies te houden.NIENKE

© Schylger SamoyedsIk ben Nienke Meijvogel-Blom, geboren in 1966 op het eiland Terschelling, waar ik nog steeds woon samen met mijn man, 1 sheltie, 4 generaties samojeden en een konijn. Tot mijn 20e ben ik altijd een kattenmens geweest, hoewel ik sommige honden wel erg leuk vond. Op mijn 22e kwam de samojeed in mijn leven en eens een samojeed, altijd een samojeed. Jaren geleden heb ik een opleiding Hondengedrag gevolgd bij de LOI en heb me daarna steeds bijgelezen in nieuwe denkbeelden en studies over hondengedrag. Daarnaast heb ik de basis- en gevorderdencursus Homeopathie voor Huisdieren gevolgd bij Sorag. Ik zou veel meer cursussen willen volgen, maar gezien mijn afgelegen woonplaats en het aantal honden wat ik heb zit dat er helaas niet in. In 2005 heb ik, na een lange voorbereiding mijn eerste nestje samojeden gefokt en fok ik zo eens in de 2 jaar een nestje. Het is daarbij mijn doel om het oude werktype in stand te houden en gezonde, goed gesocialiseerde hondjes met een fijn karakter op de wereld te zetten.

Op wat schrijfwerk na heb ik op het ogenblik geen vaste baan, zodat ik genoeg tijd aan de honden kan besteden. Vanaf de oprichting in 2007 tot het blad eind 2011 ophield met bestaan ben ik werkzaam geweest voor Hondenleven Magazine. Ik hoop dat er in de toekomst opnieuw zoiets op mijn pad mag komen.