Hondenforum Hondenforum Hondenforum Hondenforum Hondenforum

Wie heeft baat bij homeopathie

13-07-2012 | door: Ilja Jansen | website

Ik merk dat er verwarring is vaak bij mensen die niet bekend zijn met homeopathie.

De naam 'klassieke homeopathie' geeft aan dat er gewerkt wordt volgens de richtlijnen van Samuel Hahnemann zoals men in het bovenstaande artikel kon lezen. Dat betekent dat bij het zoeken naar een passend geneesmiddel men niet alleen kijkt naar de klacht of ziekte waar iemand mee komt maar ook naar de diepere oorzaken, zowel lichamelijk als geestelijk.

Bij de 'klinische homeopathie' worden beproefde geneesmiddelen vooral voorgeschreven op basis van de alleen de klachten.

De keuze in de flesjes die men zelf kan kopen, bij drogist/apotheek e.d. is klinische homeopathie. Heel vaak zijn dit ook samengestelde middelen. Meerdere middelen in één flesje. Men maakt een keuze van zo’n middel gebaseerd op alleen de klacht. De middelen in de ‘koopflesjes’ is niet te vergelijken met de middelen die men voorgeschreven krijgt van een klassiek homeopaat die er een jarenlange opleiding voor gedaan heeft. Het kan zelfs in het nadeel werken langdurig de zelf aangekochte middelen te geven…


WIE KAN MET KLACHTEN TERECHT BIJ EEN KLASSIEK HOMEOPAAT?

Iedereen, mensen en dieren, van pas geboren baby tot hoogbejaarden. Van pup, veulen, kuiken, kitten e.d. tot op hoge leeftijd bij elk dier.

Zelfs al zijn er géén klachten dan kan toch met je dier bij een klassiek homeopaat terecht. Ik geef uit mijn eigen situatie een voorbeeld. Als ik een jonge hond net in huis heb dan vraag ik een consult aan. En dan laat ik de pup bekijken door mijn homeopaat. Er wordt gekeken naar het type hond, de bouw van het dier, de bespiering, de pezen, de conditie en constitutie van het dier. Het begeleiden van de groei - zeker bij de grote/zwaardere rassen - is bijvoorbeeld één van de voorbeelden waar men heel goed terecht kan voor adviezen, begeleiding en begeleidende middelen.

Of voor het begeleiden met homeopathische middelen rond een operatie. Denk eens aan bijwerkingen van narcose. Of het begeleiden van een zwelling, genezing van de wond en wond verzorging.

Je kan gebruik maken van homeopathische middelen voor goede begeleiding van genezing van botbreuk, goede bot aanmaakt bij een botoperatie. Of een operatie voor een sterilisatie /castratie. [uitgevoerd door een allopathische dierenarts.] Lidtekenweefsel tegen gaan zowel op de huid als onder de huid.

Als een dier heftige reacties heeft op vaccinaties. Bijvoorbeeld ziek wordt na een vaccinatie, ook dan kan men heel goed bij de homeopaat terecht om de schade tot een minimum te beperken, het dier er weer bovenop te helpen en eventueel samen te kijken hoe de volgende keer te handelen om herhaling te voorkomen.

Ook werken de klassiek homeopaten steeds vaker samen met de allopathische dierenarts. Homeopathisch behandelen wil niet zeggen dat er niet allopathisch behandeld kan worden. Het is alleen wel zaak dat beide behandelaars er van af moeten weten.

Natuurlijk is homeopathie ook voor het begeleiden /inzetten van middelen van een getraumatiseerde pup/kitten of volwassen dieren met een ‘rugzakje’ dus al met een mogelijk trauma wat zich al of niet fysiek uit. Denk hierbij o.a. aan gestoord /agressief gedrag, chronisch spugen, (chronische) diaree, oorontstekingen/huidklachten, bijten op poten, jeuk.

Honden met verlatingsangst, verdriet van een verloren baasje of verhuizing. Honden die problemen hebben met een nieuwe aanwinst in de familie, een soort genoot die erbij gekomen is, of een kind in een jong gezin waar de hond niet mee om weet te gaan, of dat het dier zich verloren/vergeten voelt. Honden die niet fijn in hun vel zitten wanneer zij naar de trimsalon geweest zijn, zich niet meer beschermd voelen omdat de vacht er af is.

Er is eigenlijk niks wat er niet met klassieke homeopathie niet behandeld kan worden. Behalve voor operaties kan men bij een klassiek homeopaat 'altijd' terecht.

Geen dier of mens is hetzelfde. Klassiek homeopathie is maatwerk. Krijgt een klassiek homeopaat tien honden met ogenschijnlijk 10 dezelfde klachten dan zullen de dieren - na het repertoriseren - allemaal een ander middel krijgen. NIETS is een standaard situatie in de klassieke homeopathie. Dus geen standaard kant en klaar middelen van de plank.

Zijn er vragen of wil men meer informatie? Vraag het ons, wij hebben u graag verder!