Hondenforum Hondenforum Hondenforum Hondenforum Hondenforum

Homeopathische behandeling van vaccinatieschade

28-08-2012 | door: Leonie Noordhoek | website

Nora is een markiesje van 6 maanden oud als ze bij mij komt voor een homeopathische behandeling. Nora heeft last van verlammingsverschijnselen.

Nora heeft haar klachten ontwikkeld na de 1e vaccinatie, maar na de 2e vaccinatie half maart gaat ze hard achteruit.

De symptomen die ze vertoont:

  • Opstaan is moeilijk. Meestal moet ze hierbij geholpen worden. Vooral ’s ochtends komt ze heel moeizaam op gang. Het duurt ongeveer 1,5 uur voor ze kan lopen. In de loop van de dag gaat het iets beter. Bij het opstaan staat ze krom en haar eerste stapjes zijn erg wankel. Ze moet daarin begeleid worden anders valt ze om.
  • In het lopen zakt ze regelmatig door haar poten. Als ze loopt, loopt ze stijf, zonder haar poten te buigen, met slepende achterpoten. Ze zoekt graag steun bij mensen of bijvoorbeeld de bank.
  • Ze kan niet rennen.
  • Het is begonnen met een zwakke achterhand (eind februari). In het begin waren het alleen de achterpoten die weggleden, later werd ze over haar hele lichaam slap (eind maart)
  • Nu is zelfs drinken moeilijk. Dan blijft haar bek open staan en loopt het er zo uit (begin april). Eten van de grond lukt niet. Het lijkt of ze een stijve nek heeft.
  • Als ze ligt doet ze zelf weinig moeite met opstaan, haar hele lijf ligt slap, ze krijgt het al niet voor elkaar om aanstalten te maken om op te staan.De klachten zijn erg heftig van aard. Hoe de symptomen tot uiting komen is al heftig, maar het feit dat ze heel snel achteruit gaat is vooral zorgelijk. Zeker gezien het feit dat drinken op dag van komst al moeilijk gaat en dat in 1,5 maand tijd!


DE BEHANDELING
Het homeopathisch voorschrift bestaat uit middelen die frequent ingegeven worden, gezien de heftigheid en snelheid van het ontstaan van de klachten is dit nodig.


RESULTAAT
Het resultaat na 2 weken is positief. De snelle achteruitgang is in ieder geval gestopt. Dat is al een hele vooruitgang! Als een hond in 1,5 maand zo hard achteruit is gegaan, dan is het stoppen van deze achteruitgang binnen 2 weken met een lichte verbetering een teken dat we in de goede richting zitten! De volledige genezing heeft iets langer nodig.

Ze kan weer beter drinken, zonder water te verliezen. Dit is een belangrijke vooruitgang, aangezien drinken erg belangrijk is. Het opstaan gaat beter. Het wisselt nog wel is per dag, met warme dagen is ze slechter. Maar ze is een aantal keer zelf opgestaan.

In de loop van de tijd zien we dat Nora steeds verbeterd.

Uiteindelijk is het resultaat dat ze zelf kan opstaan en kan rennen!

Drinken & bewegen is geen probleem. Het enige wat nog zichtbaar is is dat ze wat stijver loopt dan een gezonde jonge hond. Echter de behandeling is nog niet afgelopen. Zolang ze nog vooruit lijkt te gaan op de voorgeschreven homeopathische middelen blijven we dit doorzetten!