Hondenforum Hondenforum Hondenforum Hondenforum Hondenforum

Bullmastiff Kay

20-01-2012

Inleiding:

Op 31-5-2011 heb ik Kay voor het eerst gezien.
Kay is een jong Bullmastiff van ongeveer 1 jaar oud.
Kay heeft al een hele medische geschiedenis achter zich liggen.

DE ACTUELE KLACHTEN WAREN

 • Slepen met voor- en achterpoten: Wat zich uit in ernstig slepen met de poten, daarnaast is Kay heel erg stijf in zijn gehele lichaam. Ook staat en leunt Kay vaak op de polsen van zijn voorpoten, hierdoor zijn er wonden boven op voorpoten gekomen.
 • Door de voor- en achterpoten zakken: Soms zakt Kay plotseling voor zijn voor- en achterpoten. De verzorgster geeft aan: “Hij lijkt de controle over zijn lichaam even kwijt te zijn”.

 

Door genoemde klachten oogt Kay als een oude stijve hond, terwijl hij nog erg jong is.

De dierenarts heeft eerst gedacht aan besmetting met de ziekte van Lyme omdat ook vaak polyartritis is vastgesteld bij Kay. Na een kuur antibiotica die niet aansloeg, is de dierenarts gaan denken aan een (hersen)tumor. Volgens de dierenarts moest de verzorgster nog van Kay genieten zolang hij er was.


HOMEOPATHIE

De verzorgster was echter ervan overtuigd dat Kay last had van de symptomen van de ziekte van Lyme. Hierop heeft ze contact gezocht met een klassiek homeopaat voor dieren, waarop ze gewezen was op een forum over honden.

We zijn direct gestart met het homeopathisch behandelen van de ziekte van Lyme en overgeschakeld op vers vlees voeding om o.a. zijn darmflora op orde te brengen.

Hierop was snel verbetering te zien:

 • 'Hij krijgt meer zin in spelen.'
 • 'Hij staat ook stabieler op de poten, het struikelen en vooral vallen komt niet meer zo vaak voor.'
 • 'Eten doet Kay nu ook als de beste, hij vindt het nu wel erg lekker.'Na een aantal weken is er om meer diepte in de behandeling te krijgen een aantal andere middelen erbij voorgeschreven. Hierna ging het een stuk minder goed met Kay, vooral veroorzaakt door de hogere temperatuur buiten. Later is een tijdje gestopt met de middelen en zijn andere middelen nog beter passend bij de klachten voorgeschreven.

Onder andere sulphur en rhus toxicodendron in de  vorm van ruikflesjes en Chelidonium als oertinctuur op de lever zijn ingezet.


Deze middelen bleken een schot in de roos:

 • Het slepen met de poten is volgens de verzorgster veel minder geworden
 • 'Kay beurt de poten normaal op'
 • Het door de poten zakken is sinds het laatste contact volgens de verzorgster sterk minder geworden, ook op warme dagen zakt ie niet meer zo snel door de poten
 • 'Het gaat echt beter, je ziet het door de poten zakken bijna niet meer.'
 • 'Kay is zelfs tegen iemand opgesprongen, dat heeft hij nog nooit eerder gedaan.'
 • Kay is met zijn verzorgster bij een “reünie” van het nest geweest.
 • 'Bij de reünie heeft Kay wel drie uur gespeeld, zijn uithoudingsvermogen is erg verbeterd.'Kay is sinds de start van de homeopathische behandeling niet meer naar de dierenarts geweest en krijgt verder naast de homeopathische middelen geen geneesmiddelen.


NOG WAT QUOTES VAN DE VERZORGER VAN KAY

 • 'Ja echt super, en moet je hem ‘s morgens zien met zijn vriendjes, eerder bleef ie rustig staan kijken totdat ze een keer voorbij kwamen rennen, maar nu rent ie gewoon mee, echt geweldig, ik hoop toch echt dat het zo goed blijft gaan.'
 • 'Ja, geweldige vakantie aan het strand gehad en vooral Kay, die was echt helemaal niet meer te houden daar. Wat heeft hij genoten en wij dan natuurlijk ook, ging echt helemaal goed daar, we kunnen misschien wel op doktersadvies gaan verhuizen ha ha!'