Hondenforum Hondenforum Hondenforum Hondenforum Hondenforum

Sammy zoekt een baasje

door: S.O.S. Strays | website

SAMMY, REU GECASTREERD, ONHERLEIDBARE KRUISING, 01/03/2012

© www.sos-strays.nlFORMAAT
Schouderhoogte:43 cm hoog en ca. 7,2 kg. Sammy is een frêle hondje met ellenlange poten.

UITERLIJK
Wit met bruin/zwart gevlekt, halflangharig

HERKOMST
Spanje, Madrid maar sinds pup in Nederland.

VERBLIJFPLAATS
Groeningen (NB), in een opvanggezin met kinderen en honden.

KARAKTER
Sammy (roepnaam Sammy) is een lief, vrolijk, jong hondje, speels, passend bij zijn leeftijd. Hij heeft al deels een opvoeding gekregen, maar is nog erg enthousiast.

© www.sos-strays.nlSammy is heel lief met alle mensen, groot en klein. Sinds kort is hij terug bij ons in opvang en al snel draaide hij mee in het ritme van het opvanggezin. Hij vindt het heerlijk om te knuffelen en komt graag bij je om eens lekker geaaid te worden. Ook met de aanwezige kinderen van het opvanggezin kan hij prima overweg. Zijn opvanggezin geniet voluit van dit vrolijke ventje met zijn steltpoten en grappige kopje. Als zijn opvangmama haar jas pakt, reageert Sammy gelijk heel blij. Hij weet dat het dan tijd is voor een wandeling en die staat op zijn lijstje van favoriete bezigheden. Sammy rent gelijk enthousiast mee naar de auto en springt uit zichzelf naar binnen. In het bos kan hij al loslopen, hij vindt het duidelijk heerlijk om te rennen door het gras en de struiken. Wij weten dat hij bij zijn vorige baasjes angstig heeft gereageerd op vreemde honden en daarom niet los kon lopen. Maar Sammy is ondertussen gewend aan de aanwezigheid van de eigen roedel en komt nu dagelijks honden tegen tijdens de wandelingen. Hij reageert nu al een stuk beter en vertoont geen vluchtgedrag meer als een vreemde hond nadert.

Sammy reageert goed op andere wandelaars en fietsers, hij gaat hier niet achteraan. Grote honden worden even weg gesnauwd en vervolgens genegeerd. Sammy heeft nog moeite met aan de riem lopen, hij vindt hier duidelijk niets aan. Liever gaat hij rennen en lol maken. Vanzelfsprekend wordt hier aan gewerkt door zijn opvanggezin. Het opvanggezin maakt geen gebruik van een bench. ’s Nachts slaapt Sammy, in gezelschap van de andere honden, op een bank in de huiskamer. Hij maakt geen dingen kapot en is zindelijk. Een paar uurtjes alleen thuis blijven is voor hem op deze manier ook geen probleem.

© www.sos-strays.nlPROFIEL
Sammy draait probleemloos mee in zijn opvanggezin, maar omdat hij bij zijn adoptanten problemen heeft gehad met alleen blijven en angst voor andere honden, denken wij dat zijn toekomstige baasjes verder met hem moeten trainen om alleen thuis te leren blijven. We denken dat een cursus goed zou zijn zodat hij hiermee in contact komt met veel en verschillende andere honden die onder controle worden gehouden door hun baasjes. Graag zien we Sammy in een actief gezin met kinderen of met één of meerdere speelse honden.

BIJ ANDERE HONDEN
Vanuit de info die wij kregen van zijn ex-adoptanten is Sammy paniekerig bij andere honden. Als hij ze eenmaal kent, dan is hij speels en redelijk onderdanig. Wij zien ondertussen een verandering in hem (zie ook bij karakter en profiel adoptant) ) en denken dat bij verdere begeleiding dit geen probleem zal vormen. Volgens info uit zijn ex-adoptiegezin rent Sammy achter loslopende katten in de tuin. Er was geen kat in huis noch bij zijn ex-adoptanten, noch bij zijn huidig opvanggezin.

BIJZONDERHEDEN
Sammy werd als pup geadopteerd maar kwam onlangs terug ter herplaatsing.

Kosten: €210,– gift + € 50,– toeslag castratie:   
Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.
Ontwormd en geënt volgens leeftijd. Gechipt, en in bezit van Europees paspoort.

Interesse? Bezoek dan de site van S.O.S. Strays

< Bekijk meer