Hondenforum Hondenforum Hondenforum Hondenforum Hondenforum

Galgo Español

door: Raad van Beheer | website

FCI Groep 10 Windhonden


Rasstandaard
FCI nummer 285


Sectie
3


Herkomst

De enige Spaanse windhond. De Galgo Español dankt zijn naam aan de Gallische stammen die ooit het Iberisch schiereiland bevolkten. Het is een oud renhondenras dat al eeuwen raszuiver is gefokt. Men gebruikte deze windhond op boerenbedrijven in Castilië en Andalusië als jager op kleinwild en als bewaker. Bij de rennen in Spanje is hij favoriet.


Algemeen voorkomen

Hij lijkt op een Greyhound, maar heeft een smaller hoofd en een minder gewelfde rug. Het lichaam is lenig en uitgebalanceerd, en hij heeft een zeer lange, min of meer sabelvormige staart die laag wordt gedragen.


Schofthoogte
reuen 65-70 cm; teven iets kleiner


Gewicht
30 kg


Vacht
De beharing is kort, dicht, goed aanliggend en glanzend. De Galgo Español komt voor in de kleuren zandkleurig, rood, geel, bruin met zwart masker, wit en zwart. Vaak zijn ze gestroomd.


Gebruik
zichtjager op klein wild, gezinshond


Gezondheid


Er zijn geen rasspecifieke gezondheidsproblemen bekend.


Aard

Temperamentvol met een groot uithoudingsvermogen, intelligent, nieuwsgierig, aanhankelijk, geduldig met kinderen, trouw. Hij beschermt zijn gezin als dat nodig is. De Galgo Español is een nog zeer oorspronkelijke hond met een sterk jachtinstinct. Hij jaagt op alles wat beweegt, dus ook op katten.


Bijzonderheden

Af en toe verzorgen met een zachte borstel.