Hondenforum Hondenforum Hondenforum Hondenforum Hondenforum

Grand anglo-français blanc et noir

door: Raad van Beheer | website

FCI Groep 06 Lopende honden - zweethonden en verwante rassen


Rasstandaard
FCI nummer 323


Sectie
1.1


Herkomst

Veel Franse jachthonden werden en worden nog steeds in zogenoemde meutes of groepen gehouden en ze jaagden ook samen. De verschillende honden werden niet gescheiden, alle honden die geschikt waren voor de jacht werden in de groep opgenomen, ongeacht hun herkomst. In 1957 besloot men echter een inventarisatie te maken van de honden, en te proberen die honden die typerend waren voor hun respectievelijke oorspronkelijke rassen er uit te selecteren. Dt resulteerde in het geven van namen, Chien Français voor honden die duidelijk Franse herkomst- en Anglo-Français voor honden van Engels-Franse herkomst. 
De Grand anglo-français zijn het resultaat van kruising van grote Franse jachthonden met Engelse Foxhounds.


Algemeen voorkomen

Vrij grote, krachtige hond met duidelijke trekken van zijn Engels-Franse voorouders. Doet sterk denken aan de Gascon-Saintongeois, waarvan hij dan ook afstamt.


Schofthoogte
reuen 65-72 cm. teven 62-68 cm.


Gewicht


Vacht
Kort en sterk. Kleur, wit met zwart met zwarte mantel of zwarte, meer of minder uitgebreide vlekken. Bleke taankleurige vlekken komen voor boven de ogen, op de wangen, op de binnenkant van de oren en bij de staartaanhechting


Gebruik
Deze honden jagen voornamelijk op hoefachtig wild, maar ook op ander wild. De rassen komen buiten Frankrijk vrijwel niet voor.


Gezondheid


Aard

Een echte meutehond, zonder enige vorm van agressie.


Bijzonderheden

Zie ook Français blanc et noir, blanc et orange en tricolore en de Aglo-Français blanc et orange en tricolore