HF moderators

STELLING: Vers vlees is altijd beter dan brok

Topicstarter: HF moderators | Reacties: 57 | Laatste: 09/02/2017 10:15

De stelling van deze week: Vers vlees is altijd beter dan brok.

Wat vinden jullie? Is het altijd beter? Voor iedere hond? Is het voor iedereen haalbaar?

Reacties


Caroline Wanninkhof
Caroline Wanninkhof
03/02/2013 22:07

Hier allemaal versvoer.

Het ligt ook aan de hond de een kan er wel tegen de andere niet.

mensen moeten het zelf weten.

Hanneke
Hanneke
03/02/2013 22:46

Heee, die ken ik. Op dat filmpje zijn Maurice van Dierbewust en dierenarts Tannetje. Mijn honden (en kat) zijn gek op zijn voer.

Is een goed filmpjeLachen Dank je Ilja!

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
05/02/2013 21:23

Knipogen Er zijn drie van die filmpjes waarin Tannetje Koning verteld over versvoer, over vaccinaties en over ontwormen..

Esther & Shai
Esther & Shai
05/02/2013 22:24

Ik heb toevallig gister dat boek besteld Lachen

Hanneke
Hanneke
05/02/2013 23:14

Klopt over die filmpjes.Knipogen Leuk om de mening van goede dierenartsen te zien. Ook Erwin Gijtenbeek, Stefan Veenstra en Caspar Broekman geven hun mening over vers voer bij Dierbewust.  Het boek van Tannetje: Voer voor carnivoren, is een aanrader. 

Hanneke
Hanneke
01/03/2013 16:42

Esther, Hoe vindt je het boek van Tannetje koning?

Claudia & de Rottherder Spike
Claudia & de Rottherder Spike
02/03/2013 9:25
Ik ben het er niet mee eens.
Ik ben ook dat het erg per hond verschilt.
Spike bijvoorbeeld kan niet tegen vers vlees maar hij doet het geweldig op brokken.
Ik vind dat iedereen het zelf moet weten als je hond maar eet en gezond is toch.
Maar word er soms wel moe dat je je eigen moet verdedigen als je je hond brokken voert een ander heeft er niks mee te maken.
Puzzle & Pim
Puzzle & Pim
02/03/2013 12:42

Je moet voeren waar je hond het goed op doet en je jezelf goed bij voelt. Het is een feit dat het merendeel van de brokken veel minder voedzaam zijn of allerlei toevoegingen hebben die minder goed voor de hond zijn. Er zijn natuurlijk ook prima brokken.

Ik heb gewoon honden waar ik gelijk aan ondervindt als ze iets met graan krijgen. En van brok krijgen ze vervolgens ook nog eens last van de de anaalklieren. Dan is de keuze heel snel gemaakt.

Als je zelf achter je keuze van brok staat, is er ook geen reden om je aangevallen te voelen toch? Ik geloof niet dat iemand hier een ander verwijten maakt. Gelukkig niet!

Ik adviseer mensen alleen wel graag als ze aangeven dat de hond veel krabt, last van de anaalklieren heeft, slecht in de vacht zit, etc. Maar dan nog is het altijd de keuze van de baasjes.

In deze tijd van crisis dat mensen minder geld hebben, begrijp ik ook dat vers vlees voor de honden te duur kan worden. Je kunt niet in iemands portemonnee kijken he... Merken als RC etc raad ik vaak wel af. Mensen betalen dan gewoon veel te veel voor een kwalitatief slechte brok. Alleen door de marketing van die grote merken realiseren mensen zich dat niet.

Hanneke
Hanneke
02/03/2013 16:07

Lachen En zo is het maar net Leoniek. Niemand hoef zichzelf te verantwoorden.

Esther & Shai
Esther & Shai
02/03/2013 20:20

Hanneke, ik had het boek al gelezen en vond het een erg goed, leuk en leerzaam boekje. Het fijne van dat boekje is dat je het makkelijk kan uitlenen, iedereen kan het lezen zonder dat ze dingen moeten opzoeken in een woordenboek!

Heb het boek al uitgeleend aan een buurvrouw en nu kwam ook tijdens het wandelen iemand vragen of ze het boekje mocht lenen.

Fanny
Fanny
03/03/2013 8:16

Dat ben ik wel met je eens Hanneke! Het is soms of Vers als een soort van Haarlemmer olie wordt gezien die overal tegen helpt.

Terwijl sommige honden beter op brok reageren dan vers.

Erik
09/02/2017 10:15
Ik denk dat het tijd wordt dat we eens gaan beseffen dat een Hond geen Wolf is. Een wolf jaagt in een, familie, roedel leeft meestal op de grens van verhongeren en legt enorme afstanden af. Een wolf heeft gemiddeld maar één "kill" in de 4 dagen! De hond is een ras opportunist, primair een aaseter, ook als ze verwilderd zijn, en als er al gejaagd moet worden dan is het in een los, tijdelijk, geen familie, roedel verband.
Wolven verzorgen en passen op elkaars pups en voeden ze gezamelijk op. Honden doen dit niet! Honden paren met elkaar zonder dat er sprake is van een "rangorde" wolven niet.
Het is uiteindelijk zeer de vraag of honden werkelijk "gedomesticeerde" wolven zijn. De nieuwste, wetenschappelijke, inzichten hinten eerder op een gemeenschappelijke voorouder... Uiteindelijk lijken Honden en Wolven ongeveer net zoveel op-elkaar als Mensen op Chimpansees!
Dus het geven van, veel te grote hoeveelheden, vers voer (BARF) is niet echt nodig en zeer waarschijnlijk ook niet bevordelijk voor de gezondheid van de huishond!
Uiteraard moet iedereen vooral met zijn hond doen wat hij of zij zelf het beste acht. Ik probeer slechts, met feiten, een bijdrage aan de discussie te leveren!
Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief