brokken met granen er in

Topicstarter: | Reacties: 25 | Laatste: 18/09/2013 13:28

Ja daar ben ik weer. Toch nog even een vraagje, als er granen in een brok zitten houden honden dan soms een langer een vol gevoel.

Sinds ik over gestapt ben op dog lovers gold fish. Heeft Taat nog een veel grotere vreet nijd.

Eerst de korte broek vna wout verscheurd. Maar nu kwamen wij zaterdag thuis naar even gefietst te hebben. Kijk ik in de gang ligt daar mijn jas en twee vesten op de grond uit alles de koekjes op gegeten. Die heeft ze dus echt van de kapstuk gerukt en de kapstok hangt dus echt hoog hé. Dit heeft ze nog nooit gedaan. Gelukkig alles nog heel op de lusjes naar. En nog gelukkiger de kapstok is blijven hangen. Anders had ze deze op haar kop gehad en is zoon ouderwets zwaar donker eiken ding.

 

Maar ik zit te denken kan dat aan deze brokken liggen dat deze sneller verteren en dat ze weer honger heeft wat denken jullie.

Ze heeft natuurlijk jaren achter elkaar royal canin gegeten.

Reacties


Helga
Helga
28/08/2013 9:47

Hoi Joke,

Ik noem het afkickverschijnselen.

Zal het toelichten. Taat zit nu op een goede brok Dog lovers gold. Brokken als Royal Canin zitten naast granen ook vol met kleur-en geurstoffen. Juist die stoffen mist Taat nu. En aangezien die stoffen ook in de hondenkoekjes zitten, heeft Taat de jassen -waar de koekjes inzaten- van de kapstok gerukt.

Zie het als een snoepverslaving bij mensen. Als je weken achter elkaar snoept, is je lichaam zo gewend aan die kleur-en geurstoffen en die suikers, dat als je ineens stopt met snoepen, je lichaam hunkert naar snoep. 

Taat heeft dit nu ook. Ik zag het bij de honden van mijn moeder. Zij aten ook jarenlang Royal canin. Nu eten ze al weer 4 maanden Lotgering. Een paar weken na het stoppen met Royal Canin liepen ze piepend door het huis op zoek naar de geur- en kleurstoffen die ze nu misten. Het waren net 2 springende kangaroes bij de oude hondenuitlaatjassen van mijn moeder (daar zaten nog hondensnoepjes in).

Ik zou gaan volhouden. Geef Taat gewoon de doglovers gold. En daarnaast een paar extra gezonde tussendoortjes zoals fruit of gedroogde kipfilet voor honden (kant en klaar te koop). Ik weet zeker dat dit gaat veranderen na verloop van tijd. Haar lichaam schreeuwt nu om die chemische troep en ja... Taat is dus slim genoeg om zelf op onderzoek te gaan...VerrastLachen

28/08/2013 10:13

Nee Helga je kan mijn helaas niet over halen ik ga echt terug op royal canin ik heb echt spijt op haren op mijn hoofd dat ik over gestapt bent inderdaad. Ik had dit niet moeten doen bij Taat ze is al op leeftijd en zei is niet anders gewend.

En eigenlijk vind ik zelf de royal canin van de da best goed voor haar. Ze eed het daar heel goed op was actief geen last van anaalklier ze glom mooi.

Echt ik heb mijn oordeel geaamkt ik ga echt terug.

 

Maar helga wel bedankt voor je reactie hoor

Nienke & roedel
Nienke & roedel
28/08/2013 22:02

Ik kan het begrijpen hoor Joke. Ik zou een hond die al op leeftijd is en het altijd goed gedaan heeft op die brokken ook niet overzetten op ander voer. Mijn honden krijgen ook brokken met graan (wel zonder kleur-, geur-,en smaakstoffen en conserveringsmiddelen) en doen het er prima op. Alle honden hebben ze hun leven lang al gegeten en Bamse is bijna 13, Galynn bijna 14. En nooit ergens last van gehad. Ze krijgen ook van die 'slechte' koekjes. Dus voor mij ook geen verandering.

29/08/2013 15:41

Nou Nienke ik was veranderd he maar ik ga heel snel terug naar het oude

Laika
Laika
16/09/2013 20:17

De vraag is natuurlijk: waarom trekt ze de jas van de kapstok? Staat haar de kleur niet aan?, vind ze het te koud buiten en wil ze voortaan je jas aan? 

Zonder gekheid, doet ze het alleen als er iets lekkers in de zakken zit, of verscheurd ze ook als er niets in zit. Indien dat laatste ook het geval is, dan kan het zijn dat ze zich niet lekker voelt, eigenlijk gras zou willen eten om te braken en bij gebrek aan, maar voor stofsnipsels gaat.

Overigens zijn granen helemaal niet zo slecht voor een hond. Ze leven al dertig duizend jaar van mensen afval (ook granen) en wat dacht je van knaagdieren die hun maag vol granen zitten (een heel belangrijk prooidier voor hondachtigen) Dus ook uit de natuur krijgen honden heel wat granen binnen.

De herdershonden die wij in de Kaukasus tegenkwamen waren giganten en met zo'n zes honden per schaapskudde verwonderde ik me over de hoeveelheid vlees die dat moest kosten (ik weet hoeveel ons Chaantje per dag consumeert). Bij navraag bleken die honden echter uitsluitend granenpap te krijgen. Al eeuwen lang het vaste recept.

16/09/2013 20:24

Ha ha ha chris lachen

Maar ze doet het alleen als ik mijn zakken met lekkers vergeten ben leeg ye halen.

Als ze niet lekker is eet ze mijn planten op ook dat is minder maar dat komt gelukkig niet vaak voor.

Ik ga ook terug op het andere voer hoor kijken wat ze dan doet.

Toevallig moet ik deze week een zak halen.

Puzzle & Pim
Puzzle & Pim
16/09/2013 20:30

Altijd goed naar de hond kijken waar hij het goed op doet Stoer

Marga B
Marga B
18/09/2013 10:01

Ik vind het gedrag van Taat niet zo afwijkend, terug denkend aan de tijd dat Gizmo ouder werd, maar nog niet blind/doof was. Als ik een koekje bij de koffie had liggen en de bel ging, kon ik er donder op zeggen dat het koekje verdwenen was als ik de kamer weer in kwam. Je wilt ook niet weten hoeveel verpakkingen van kinderkoekjes en snoeppapiertjes ik in zijn mand vond. Mowgli zit ook met haar lange neus in mijn zakken wanneer ik mijn jas even niet op de kapstok hang. Het zal mij niets verbazen dat zij ook alles in zijn werk zal stellen om de koekjes te bemachtigen al moet ze zich er voor door de jas heen vreten.

Mowgli krijgt lichtverteerbare brokken eerst kvv. Het gaat nu goed met haar, ik zal er dan ook niet over peinzen om haar op ander voer te zetten ook al zal het kwalitatief beter zijn. Ik zelf kijk liever naar hoe mijn hond het er op doet.

 

18/09/2013 11:21

Marga inderdaad dat heeft Taat inderdaad altijd wel gedaan jatten als ik even naar de voordeur moest dan kon ik echt zeggen dat alles op was wat ik van eten had liggen.

 

Maar dit gedrag dat ze het uit mijn jaszakken haald en dan ook nog is net zo hard blijven trekken zo dat Ze de jas van de kapstok heeft en een korte broek van mijn man sloopt heb ik nog nooit mee gemaakt al die jaren van haar.  Dat is echt sinds ik over ben op andere brokken.

En je hebt gelijk hoor ik had dit ook niet moeten doen over stappen ik ga dan ook weer snel terug naar haar oude voer daar deed ze het goed op.

Anoniem
18/09/2013 13:28
Hopelijk is het dan snel gebeurd met die streken van haar.
Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief