annemarie

wat doen aan traanstrepen

Topicstarter: annemarie | Reacties: 9 | Laatste: 04/09/2018 18:04

Hoe kan ik het beste traanstrepen en andere roodbruine vlekken verwijderen bij een wit hondje?

Reacties


Puzzle & Pim
Puzzle & Pim
19/06/2013 19:06

Traanstrepen helemaal wegkrijgen is lastig. Er zijn veel middeltjes te koop, die volgens mij geen van allen goed werken. Dan werkt afgekoelde thee kamillethee nog het beste.

Wat bij Puzzle echt een enorm verschil maakte is het soort voer. Bij brokken kreeg ze gewoon meer afscheiding uit de ogen. En bij een goede KVV heeft ze er eigenlijk nog amper last van.

Kleine rassen hebben wat sneller last van traanstrepen: meer zand in de ogen omdat er bij opwaaien niet veel voor nodig is het in de ogen te krijgen. Maar ook anatomisch zitten kleine honden vaak zo in elkaar dat de ogen in verhouding groter en boller zijn dan bij veel grotere rassen. En vooral bij witte honden of honden met wit bij het oog, zie je het nou eenmaal gelijk...

19/06/2013 19:31

Je kan het ook proberen met kamille vochtige doekjes van het kruitvat. Een mevrouw hier in het dorp doet dat met haar witte hondje ze maakt het regelmatig schoon met zoon doekje. Haar hondje heeft geen bruine strepen onder de ogen.

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
20/06/2013 2:43

De oorzaak van de bruine streep ligt in een verstoorde traanbuisfunctie..
Want een hondenoog hoort niet [constant] te tranen. Maar helaas komt vaak voor.
Zijn de oogleden zijn in orde..?? Ik denk hierbij aan entropion of ectropion, een afwijking aan de oogleden... [naar binnengekruld of naar buitengekruld.]
Of hij kan een ontstoken oogje hebben..??

En prikken ook geen haartjes in zijn oogje die kort geknipt zijn bij de trimster..?

De oortjes zijn gezond..?? Ook dat kan een reden zijn dat een oogje aan de kant van het "zieke" oortje kan tranen..

Voeding speelt een belangrijke rol. In brokjes zitten kleurstoffen en die kunnen de vacht verkleuren.. Ook op plekjes waar een [witte of blonde ] hond geregeld likt kan het bruine/rode verkleuringen geven.. Maar wat ik tot nu toe heb gelezen krijgt Idefix alleen maar vers vlees...?

Door vaccinaties kan er vaccinatie irritatie of schade ontstaan, o.a. aan de ogen.

'Bijwerkingen' die geconstateerd zijn na vaccinaties

Na inenting tegen hondenziekte:

1. Druppelende, waterige neusafscheiding.

2. Conjunctivitis, oogafscheiding, entropion.

3.  Chronische gastritis, hepatitis, pancreatitis, eetluststoornissen.

4. Steeds terugkerende diarree.

5. Gevoelig voor bepaald voedsel wat zich uit in diarree.

6. Epilepsie, verlamming van de achterpoten, spondylitis.

7. Lip plooi eczeem.

8. Overmatig aan de voeten likken, uitslag (pukkeltjes) tussen de tenen, allergieën.

9. Kennelhoest, chronische bronchitis.

Ik hoorde laatst over dit [natuurlijke] product wat erg goed zou helpen de verkleuring weg te nemen.. Niet goedkoop maar het is zonder chemische toevoegingen.. Persoonlijk vind ik dat erg belangrijk.

http://www.alphaanimals.com/natural-tearfree-p-2159.html

 

Hanneke
Hanneke
21/06/2013 20:29

Ander voer en Hokamix. Komt vaak voor bij een voerintolerantie. Probeer alleen geit of lam of......te geven voor een tijdje. Van daaruit kan je zien waar Idefix het best reageert.

Mika
Mika
23/06/2013 20:34

Het klopt wel van het KVV!

Mijn hondje krijgt sinds 2 jaar KVV en sindsdien is het mij ook opgevallen dat de traanstrepen een stuk minder zijn geworden.

 

karin
karin
24/06/2013 11:09

wat heel goed helpt, is betadine lotion. een doekje nat maken, betadine erop, en op de traanstrepen smeren. de oranje kleur trekt snel weg, en de traanstrepen worden steeds minder, tot ze helemaal weg zijn. als ze eenmaal weg zijn, kun je er elke dag een klein likje vaseline op smeren, zodat ze niet terugkomen.

Nienke & roedel
Nienke & roedel
28/06/2013 22:28

Ik ben het met Ilja eens. Je kan wel allemaal poetsmiddeltjes gebruiken (ik heb er overigens nog nooit eentje gevonden die hielp), maar je moet de oorzaak eerst weten en mogelijk daar iets aan doen. Bij kleine hondjes zijn de traanbuisjes vaak slecht ontwikkeld. Soms zitten ze ook verstopt. Tegen dat laatste is wel iets te doen. Niet goed ontwikkelde traanbuisjes is echter vaak een erfelijk probleem. Fokkers zouden daar beter op moeten letten.

monique
16/01/2017 22:08
Ons hondje krijgt nu voeding met alleen een soort vlees,het beste is paardenvlees en daaronder verse wortelen.
De gele stepen volledig verdwenen.
Anoniem
04/09/2018 18:04
Ik heb dus ook zo probleem hem een klein middel hondje van mijn zus die is overleden,toen heb ik gezegd dat hondje gaat naar mij toe en zei vroeg mij dat ook .
Misty is al oud 15 jaar maar heeft verdomme zo veel last van die tanige ogen probeer het met afgekoeld water maar het helpt niet.help wat moet ik doen het is zo zielig voor dat hondje mist
Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief