Peter

Bemoeizucht

Topicstarter: Peter | Reacties: 12 | Laatste: 02/02/2015 20:33

Mijn vriendin heeft een directe alleenstaande jonge moeder als buurvrouw. Die al moeite heeft met haar kleuter en nu dus een pup heeft (Maltezer) , ze kocht en kreeg deze 1 week voor de kerst en moest nog maar 1 week werken (volledig) en was dan 2 weken vrij? Mijn vriendin vroeg is dit jouw hond en hoe ga je dat doen. Het hondje zat dus de gehele dag in de bench als ze ging werken, vriendin heeft hondje overdag opgenomen bij rest van de roedel, dus geregeld voor de buurvrouw.Na de overbrugging van één week en dan dus 2 weken vrij en nu? Ja in de bench de gehele dag. Ik heb gezegd je gaat haar niets leren als jij voor haar inspringt,dus helaas zit deze pup een gehele dag alleen, en als ze thuis komt gaat de deur open en zet ze vrolijk haar muziek op. Ze heeft eerder hondjes gehad aantal maanden en konijnen en moesten allemaal weg na verloop van tijd.Mijn vriendin heeft haar alle nadelen van hond en pup verteld en voorgesteld een herpl adres te zoeken of cont op te nemen met fokker. Dit heeft tot een zeer bekoelde buur geleidt, mijn vriendin heeft info dierenbescherming opgevraagd en die kunnen een advieserend gesprek komen doen, maar als beestje eten en drinken heeft gebeurd er niets.Ook zou de buurvrouw weten uit welke hoek dit komt en er dus ruzie zou ontstaan.Ik weet dat er veel ergere gevallen bestaan als dit, maar hoop dat ze pup heel snel beu is en deze herpl kan worden.Hoe zouden jullie dit aanpakken zonder hondje in huis te nemen of haar te ontlasten, want een blijver is het zeker niet, en als hij eenmaal weg is is het wachten op de volgende bevlieging, immers vorige keer ging het toch ook met de hulp van buurvrouw.

Reacties


Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
20/01/2015 18:34


Oh, wat een ellende.. Onschuldig Huilen Ik word er altijd zo verdrietig van als ik zoiets lees.. Huilen

Hoe kan iemand een hond een hele dag in een bench stoppen...?? Té triest..!!!!

Ja, er zijn ergere gevallen, ik weet het.... Onbeslist Maar ik vind dit ook niet kunnen...
Een hond 8 uur per dag alleen laten zitten [al of niet in een bench.] vind ik ook niet kunnen. Wat voor leven heeft zo'n dier dan ??

Hoe het op te lossen zonder hulp van de buurvrouw..??
Een oudere in de buurt zoeken waar je hond in elk geval minstens een halve dag terecht kan.
Soms bieden oudere mensen zich aan als 'hondenoppas'. Hebben zelf altijd honden gehad maar kunnen of willen nu die verantwoording niet meer aan. Maar zo nu en dan of een paar dagdelen op een hond passen is wel leuk.

Soms bied een asiel een dagcreche aan...
Dan zijn honden van gelijke zinnen een aantal uren buiten aan het spelen op een omheind terrein..
Maar dat kost natuurlijk wel een hoop geld.. Onschuldig

Peter
Peter
20/01/2015 18:43

Ja geld wat waarschijnlijk niet aanwezig is en liever uitgegeven wordt aan oppas kleuter want dan kan ze weer even haar sociale contacten inhalen.

tip van ouderen die die ga ik zeker doorgeven, want er zijn genoeg vitale ouderen die dit leuk vinden en capabel zijn, maar vanwege hun leeftijd geen huisdier meer willen .

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
20/01/2015 19:19


Oh, ik hoop van harte en uit het diepst van mijn hart dat er een gepaste oplossing komt voor het beestje..

Zeker in deze toch wel moeilijke tijd kan iemand er minstens een bosje bloemen eens in de week mee scoren, toch.. Knipogen

astrid rikmanspoel
astrid rikmanspoel
25/01/2015 19:37

tja of de buurvrouw dat ook wil een oppas? waarschijnlijk zal het haar niet veel schelen want anders stop je je hond niet de hele dag in de bench.

Misschien een idee om tijdschriften/artikelen te geven over wat een hond allemaal nodig heeft.

verder kun je er denk ik weinig aan doen. Er zijn helaas veel mensen zo. Hierachter ook 1 ook telkens weer honden en gaan zo weer weg. Al twee keer een konijn overleden omdat ze "vergeet!'' om het diertje eten en drinken te geven en ze neemt zo weer nieuw. Dit soort mensen is gewoon een gebed zonder eind.

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
25/01/2015 20:18

 

VerrastHuilenWenkbrauw ophalen Overleden omdat het vergeten heeft eten en drinken te geven..??? Ooooooooh wat ERG.. Roepen Schamen HuilenHuilen

astrid rikmanspoel
astrid rikmanspoel
27/01/2015 13:03

Ja zeker erg ja en dat is al twee keer gebeurd en ze loopt het ook nog giechelend te vertellen dat haar konijn dood is omdat ze 'vergeet' om hem eten en drinken te geven. Ik snap dit dus echt niet hoe je zoiets kunt vergeten. Ik had vroeger ook een collega die regelmatig vergat om te kijken of haar hond wel water hadRoepen ook iets wat ik niet snap. Voordat ik s'morgens de deur uitga zijn al mijn dieren voorzien van schoon en fris drinkwater. Ik zal eerder mijn eigen ontbijt overslaan dan mijn dieren 'vergeten!'

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
27/01/2015 17:29

 

Vreselijk... Hoogste tijd dat er een soort [zwarte lijst ..] komt waarop dit soort figuren op genoteerd worden..??  Of ben ik nu verkeerd..???

Peter
Peter
28/01/2015 17:01

Nee zou geweldig zijn maar in praktijk koopt achterneefje of broer wel konijn cq hond voor hun dus ook niet haalbaar helaas.

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
28/01/2015 19:20

 

Ja, heb jij weer gelijk aan, Peter... Huilen

Peter
Peter
02/02/2015 17:29

Probleem is gelukkig al opgelost hondje is al 1.5 week bij haar broer en blijft daar.

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
02/02/2015 20:07


Gelukkig voor het dier..!! Fijn dat je het meld...Lachen
Ik kan echt wakker liggen als ik weet dat een dier het niet zó getroffen heeft.
Hoop dat hij bij de broer mag blijven en de buurvrouw niet opnw. een hond in huis haalt.Onbeslist

Peter
Peter
02/02/2015 20:33

Het enige wat zij nog in huis moet halen is een dosis gezond verstand, en wat minder egoïstisch zijn,met anders ben ik zo alleen.

Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief