Esther & Shai

Wat is puppygedrag en tot hoever mogen ze gaan?

Topicstarter: Esther & Shai | Reacties: 10 | Laatste: 05/11/2016 12:50

Het is jullie denk ik al vaak opgevallen dat mensen heel snel zeggen, ja maar het is nog maar een puppy (ondanks dat je handen openliggen van de scherpe tandjes en je jas en broek smerig is van het tegen je op springen).

Wat is normaal gedrag en tot hoe ver mogen ze eigenlijk gaan?

Reacties


05/01/2013 17:52

Puppy's zijn meestal in een leerproces.ja als een kleine pup van 8 a 12 weken tegen me aan springt so what ze moeten het leren bijten kan je gelijk afleren om ze een speeltje te geven waar ze in mogen bijten.

ik zelf geef een puppy van een ander nooit te veel aandacht en als ze wat doen zeg ik foei of nee maar ik bemoei me niet met andere dieren die niet van mijn zijn.

 

Maar als een hond van 6 a 8 mnd tegen me op springt met modder poten dan ben ik ook niet blij want heb mijn honden ook geleerd niet springenLachen

Nienke & roedel
Nienke & roedel
05/01/2013 18:16

Ik vind dat je als baas zelf moet weten hoe de pup reageert op jou en gezinsleden. Maar buiten vind ik het wat anders. Op mensen af lopen mag, springen mag van mij niet en om dat dus te voorkomen roep ik de pup, hoe jong ook, naar mij toe. Vaak zie je dan ook al hoe de ander op de pup reageert. Mensen die helemaal verrukt zijn, hoge stemmetjes opzetten, etc, daar mag ze van mij naar toe. Ha,ha, die doen het ook zelf als de pup springt..Mensen die afwachtender zijn, daar pas ik wat mee op.

Puzzle & Pim
Puzzle & Pim
05/01/2013 19:14

Hier dus het probleem, dat ik twee hondjes heb die door erg veel mensen nogal aandoenlijk worden gevonden. Vrijwel niemand is zo wijs dat hij/zij ze negeert. Als we mensen op straat of in het bos passeren heb ik ze goed onder controle. Maar zodra dat hoge stemmetje opgezet wordt... tsja... lees de rasbeschrijving maar mensen... Mijn honden zijn op en top mensengek... Voertjes, speeltjes, niets is meer interessant behalve dan dat mens! Ja, dan vliegen ze met de modderpoten regelmatig tegen iemand op en aangezien Bostons nogal snel zijn 4x voor iemand dat beseft... 8 zwarte pootjes dus x 2 honden.

Ik heb het in die zin opgegeven dat ik denk dat als mensen ze aandacht geven, de consequentie is dat ze besmeurd worden.

De mensen die mijn honden negeren worden beloond met het behoud van hun schone broek... Stoer

Maar on topic, hahaha... Ik heb niet zo'n moeite met een enthousiaste pup. Ook niet met een puber. Net wat Jo zegt: ik probeer het van mijn kant goed te benaderen en niet gelijk een pup aandacht te geven. Als een volwassen hond tegen mij opspringt omdat de eigenaar iets verzuimt, dan reageer ik op de eigenaar Onschuldig

Esther & Shai
Esther & Shai
05/01/2013 20:18

Het tegen mensen aan springen heb ik een hekel aan dus daar beginnen we dan ook meteen mee om dat af te leren. Het happen in handen, ook dat leren we zo snel mogelijk af, speeltjes genoeg en handen zijn heilig.

Op training hebben we nu een reu van 19 weken (kwam toevallig vandaag voor het eerst), die hangt in je handen (letterlijk tot bloedens toe) en gromt er bij, zeg je NEE, dan trekt hij zijn boven lip op, neus gerimpeld, tandvlees duidelijk zichtbaar. We hebben de eigenaren al aangesproken, maar hun reactie, het is leuk, het is toch een pup! Huilen

 

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
05/01/2013 21:48

Wat ik doe met puppen is;  niks afleren.
Ik ben het vóór..
Wat je niet tot een ongewenste gewoonte laat worden, hoeft niet afgeleerd /er weer uitgetraind... Dat scheelt een hoop stress voor hond en baas..

Daarom werk in de allereerste weken met stoffelijke beloningen. En beperk ik de tijd dat een pup ergens is zodat er geen ongewenst gedrag tot ontwikkeling komt..

Ik leer pupjes dat IK de allerbelangrijkste persoon ben in hun leven en dat ik een FEESTJE ben om bij terug te komen onder alle omstandigheden. Ten alle tijden veilig en betrouwbaar ben..

Zodra ik zie dat mijn hond aanstalte zou gaan maken om op een mens af te stormen, roep ik mijn pupje al zo vrolijk mogelijk terug.  Knipogen
Ik weet  - dat als een pup op iemand afstormd - deze mensen dan gaan stimuleren - bij pups - [want wat zijn ze leuk..]  dat opspringen goed is en onbewust beloond wordt door die mensen.
DUS mag mijn pup op niemand af rennen buiten of binnen begroeten bij mensen die ik niet ken en weet dat zij zich houden aan mijn opvoed-richtlijnen..

Ook leer ik mensen - die bij ons binnenkomen - pups / honden te negeren. Zo leert een pup dat mensen die binnenkomen eigenlijk niet interessant zijn en dus dan ook niet gek gaan doen, zich aanleren op te springen..

Mensen mogen mijn honden buiten niet aaien. Met als gevolg dat mijn honden NOOIT op iemand aflopen. 
En wat hebben zij bij andere mensen te zoeken..??
Dit levert mij veel commentaar op, ik zou er valse honden door krijgen.. Verrast Onbeslist Tong uitsteken
Nou, mensen die ons kennen weten wel dat wij geen valse honden hebben. Knipogen
En dat onze honden graag - naast je, of OP je schoot - op de bank komen liggen om te knuffelen.. [zoenen of zoals Sterre doet "liefdesbeetjes" geeft op je kin..]Lachen

Ik krijg veel commentaar - van mensen die zelf geen enkele ervaring hebben met honden - als ik een pup heb.
Maar ik heb over het algemeen heel gemakkelijke en goed bestuurbare honden. Die ik niets hoef af te leren doordat ik veel begeleidt..
Die reuze vriendelijk zijn voor iedereen en alles ..

Ik leer alles op mijn eigen manier en in de tijd wanneer ik dit geschikt vind en de pup / jonge hond er aan toen is..

Puzzle & Pim
Puzzle & Pim
07/01/2013 8:48

Ik denk dat ik dat ook wel anders zou aanpakken als ik nu een pup zou hebben Ilja: dat ik andere mensen ze niet zou laten aanhalen.

Toch denk ik dat het bij sommige rassen wat lastiger aan te leren is om mensen te negeren, om dezelfde reden dat het ene ras veel meer jachtinstict heeft dan het andere. Niet onmogelijk, maar lastiger ;-)

Voor nu functioneren mijn honden goed binnen het gezin. Ik houd ook wel van dat enthousiasme en vrolijke. Ik laat ze bij visite naar de plaats gaan en pas iemand komen begroeten als ze rustig genoeg zijn. Dat werkt goed. Ze laten mensen ook wel met rust daarna. Alleen Puzzle moet er af en toe aan herinnert worden, hahaha... Die wil ook graag OP schoot en kusjes geven Zoenen

Esther & Shai
Esther & Shai
07/01/2013 11:25

Ik denk dat het ook wel een beetje aan het ras zit. Heb je een ras wat bekend staat om vriendelijkheid enzo, dan zou ik die meer afremmen (op een speelse vrolijke manier).

Heb je een ras waarvan het bekend is dat ze het niet zo op vreemde hebben, dan zou ik juist die op een vrolijke speelse manier juist meer aansporen (tot een bepaalde grens dan he).

Loes
Loes
07/01/2013 20:00

Wij hebben met Mexx als pup de fout gemaakt om hem teveel  bij honden te laten in het geval van socialisatie. In onze wijk sporen de honden in 90% van de gevallen niet en dan krijg je dus een pup die keer op keer gegrepen werd.

Dat  doen we dus ook niet meer. De socialisatie naar mensen hebben we wel intensief gedaan ivm het ras,. Maar mensen gaan een 3 maand oude herder al snel niet meer stuimuleren op te springen/. Zeker een witte herder pup die dol is op zwemmen en modder. Daarbij vonden wij het ook niet goed dat dat gebeurde en zaten er altijd tussen als Mexx eens uit zichzelf naar mensen ging. Zat niet in de hond, dus dat scheelde.

Zelf ben ik van mening dat een puber zeker niet meer hoort te springen en schooieren. Als baas moet je dat gewoon voorkomen., je kan het niet altijd op de leeftijd gooien, wel op de opvoeding.

 

ijn volgende hondje wordt een chi en die ga ik net als Ilja lekker asociaal maken ;-) Vreemden komen dus echt niet aan mijn pup dan. Alleen mensen die zich kunnen gedragen rond de pup en mijn regels opvolgen mogen aaien en knuffelen.

Want dat ras is snel verpest vanwege hun pittige karakter en mensen die er maar op duiken en springen etc nooit vervelend vinden. Ik zie hier in de wijk zelfs gewoon dit ras oppakken. Een vreemde hond gaan optillen! Dat hoef je bij mij niet te proberen :-p

Oh mijn tekst kan wat raar staan, ik typ via mijn tablet en die heeft moeite met enters en spaties op het forum :-)

 

 

 

Esther & Shai
Esther & Shai
07/01/2013 20:07

Hahaha , Loes we snappen je wel hoor Knipogen

liliane
05/11/2016 12:50
kan een pup van 8weken snachts zijn behoefte ophouden,miin pup heeft de gewoonte om midden in de nacht heel onrustig te worden en als ik hem dan uit zijn bench laat doet hij ook onmiddelijk zijn grote behoefte,laat ik hem niet uit dan doet hij het in zijn bench
Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief