Lisette

Puppy stress

Topicstarter: Lisette | Reacties: 18 | Laatste: 28/08/2014 14:16

Onze pup Hicky is nu zo'n 9 weken. Hij is dapper, speels en een echte ontdekker. De zindeliijkheids training gaat al echt goed, hij loopt naar de deur en geeft een piepje, kwestie van goed opletten voor ons en we hebben bijna geen ongelukjes meer.

Graag willen we ook dat Hicky zijn rust kan pakken in de bench. Er lopen om de week hier 3 drukke kinderen rond, dus we hebben de bench nodig om hem zijn nodige slaap te bieden anders gaat hij maar door met veel bijterig gedrag als gevolg.Hoewel omstanders roepen "ach die hond pakt zn rust wel" denk ik dat we hem soms even een handje moeten helpen daarmee.

Nu het "probleem": Hicky wil niet graag in de bench. Snachts gaat het na wat gepiep wel goed, als wij zelf gaan slapen (hij slaapt bij ons op de kamer in de bench) dan gaat hij ook wel slapen. We ijn al begonnen om de bench steeds iets verder weg te zetten. Overdag slaapt hij wel buiten (als er geen kinderen zijn en er geen mensen rondlopen) of als ik op de bank ga zitten gaat hij knock-out ervoor. Maar als ik dan opsta, dan is ie weer wakker en volgt me met regelmaat door het huis. Binnen in de bench krijg ik het echter niet voor elkaar. Ik vind het gejank erg zielig (ja kan slecht tegen verdriet), maar probeer hem te negeren. Hij gaat erin met wat lekkers in de kong of een lekker stickje. Ik blijf wel in de buurt (loop langs of ga aan de andere kant van de hal zitten). Maar het gepiep gaat soms over in echt gejank.

Ik vermoed dat hij haarfijn aanvoeld dat ik met hem te doen heb. Als mijn vriend hem er bv in stopt gaat het stukken beter en gaat hij soms bijna slapen. Wel moet hij er dan ook naast blijven zitten en hem geen aandacht schenken. Hij straald een bepaalde rust uit die vast door de hond wordt gevoeld.

Mijn onzekerheid hierin wordt steeds groter. Gisterochtend was ik gaan douchen en ging Hicky in de bench in de slaapkamer, dat ging best goed, heb zelfs nog wat gestreken. Vanmorgen het zelfde verhaal, onder de douch ging het goed, maar toen ik mn haar ging fohnen en make-up op doen was het stress niveau weer erg hoog. Ik probeer hem er uiteraard pas uit te halen als hij niet piept.

Kersverse puppy-mama voelt zich dus onzeker. Ik wil het graag goed doen met Hicky, zodat hij op kan groeien tot een stabiele en gelukkige hond. Ik lees veel en zit op puppy cursus.

Graag hoor ik van jullie wat ik kan veranderen om Hicky tot rust te kunnen laten komen in de bench.

Groeten Lisette

Reacties


Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
22/08/2014 17:08

Hoi Lisette.. vanavond zal Esther je antwoorden... Lachen

Esther
Esther
23/08/2014 0:11

Hoi Lisette,

Fijn dat je al hulp hebt van iemand die priveles aan je geeft.

Ik heb nog een paar vragen voor je. Wat doe je op dit moment om hem uit het happen en bijten te halen? En laat je hem nog regelmatig spelen met andere honden? Of hou je hem nu meer aan de lijn?

Groetjes van Esther

 

 

Lisette
Lisette
28/08/2014 14:16

Hallo Esther,

 
Op dit moment krijgt hij direct een time-out op de gang.  Of als ik kan, dan haal ik mezelf uit het spel door weg te lopen en de deur dicht te doen.
Hij wil bij ons zijn, dus door het direct te stoppen door afzonderen vind hij niet leuk.
 
De aanpak van de hondentrainster was; eerst negeren, gaat hij door, dan door je enkels, gaat hij nog door dan rustig onderlangs bij de halsband pakken met een stuk van de vacht erbij zodat hij niet meer kan bijten omdat hij niet bij je arm kan komen, red hij het toch om je arm te bijten dan met beide handen rustig vast houden. Het moment dat hij niet meer hapt belonen voor het goede gedrag. 
Helaas stopt hij niet met happen daardoor. En als hij even een tel stopt en ik laat los, dan begint het weer van voor af aan.
 
Begin van de week ging erg goed. Veel gespeeld met bv fleece touw (gooien en licht trekken) en dan de "los" oefening,
en dan als hij los laat en zich rustig aanbied, dus gaat zitten belonen en het spel weer hervatten. Je ziet dat hij het een geweldig spel vind en het leert hem beheersing van zn impulsen.
 
Gisteravond (grasmaaien en in de tuin aan het werk) toen was het weer raak, maar al minder als voorheen.

In het park en het bos mag hij bijna altijd los. Als er maar geen weg of verkeer in de buurt is.
Met veel honden gaat het goed, dan is het rennen en vliegen geblazen.  Maar als een hond zelf erg druk en wild speelt dan wordt hij ook erg wild.

Ook met puppy's is hij nog erg onbenullig. Dat durf ik ook niet helemaal zn beloop te laten gaan, dus houd ik hem tegen als hij er te veel "boven op springt".
 
Groeten Lisette
Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief