Snoopy

Maltezer pup

Topicstarter: Snoopy | Reacties: 2 | Laatste: 27/03/2015 8:45

Hallo,

Ik ben net nieuw op dit forum en heb gelijk een vraagje..

Sinds een klein poosje ben ik het trotse bazinnetje van een maltezer puppie, het is een reutje en nu net 5 maanden oud. Eigenlijk ben ik al deze tijd thuis geweest om voor hem te zorgen. Wel op een middagje shoppen na (uurtje of 3) en dan kan hij prima alleen thuis zijn. Per 1 april moet ik echter weer aan het werk en nu ben ik benieuwd of ik hem dan ook gewoon alleen thuis kan laten. Dit gaat om maximaal 6 uur per keer en maximaal 3 dagen in de week. Op internet lees ik veel verhalen dat honden geen tijdsbesef hebben maar ik vraag me dus af of mijn puppie het verschil gaat merken dat ik 3 uurtjes shoppen ben of 5-6 uurtjes aan het werk?

Alvast bedankt voor de reacties!

Reacties


Hanneke
Hanneke
24/03/2015 20:18

Hoi,

Hoe lang heb je Snoopy?

Honden hebben zeker wel besef van tijd. Probeer voor je gaat werken, de tijd om alleen te zijn op te bouwen om te leren dat je langer dan 3 uur weg bent. 

Ga als het kan voor je weggaat lekker met hem aan de wandel, zodat hij moe is als je weg gaat. En dan ook weer wanneer je thuiskomt. Zelf vind ik 5 maanden nogal jong om zo lang alleen thuis te laten.

 

astrid rikmanspoel
astrid rikmanspoel
27/03/2015 8:45

Of honden tijdsbesef hebben durf ik eerlijk gezegd niet te zeggen.

Wel denk ik dat het eigenlijk verstandiger was geweest om je hondje meteen vanaf het begin te trainen op het alleen zijn.

Nu ben je veel bij hem geweest en moet hij ineens van de ene dag op de andere veel meer alleen zijn.

In principe kan een hond wel alleen zijn maar als hij  gewend is dat er vaak gezelschap is en dit veranderd ineens van de ene op de andere dag kan dit wel tot gevolg hebben dat de hond toch heel gestresst ( honden zijn gewoontedieren ) zal raken.

Probeer eventueel te filmen, de meeste fotocamera's hebben ook een video mogelijkheid, wat de hond doet tijdens je afwezigheid.

Raakt de hond toch gestresst dan zou ik voor de dagen dat je werkt toch opvang/oppas regelen en ondertussen je hond wel gaan trainen op het alleen zijn.

 

 

Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief