Hond op erf houden

Topicstarter: Karel | Reacties: 41 | Laatste: 11/08/2013 17:35

Hoi ik ben Karel en ik ben agrariër. Nu willen we een hond aanschaffen voor het gezin en de hond mag aanslaan zodra er iemand ons erf oprijdt. Het is de bedoeling dat de hond overal op het erf mag komen, maar ik wil niet dat hij het erf af gaat. Een hek om het erf is niet mogelijk in verband met de leveranciers en de wagens die melk etc komen halen.

Buren maken gebruik van een stroomlijntje, en op zich sta ik daar open voor. Er staat niet veel stroom op en alles liever dan dat de hond de straat op rent. Maar werkt het echt? Want de hond van de buren zie ik wel eens buiten het erf lopen.

Reacties


Puzzle & Pim
Puzzle & Pim
09/08/2013 9:16

Karel geeft toch al aan dat de hond als gezinshond behandeld zal worden? Binnen bij het gezin en overdag met de baasjes mee naar buiten.

Ik denk dat het voor veel mensen niet duidelijk is hoe groot zo'n bedrijf is en dat je de hond hoe dan ook niet steeds in de gaten kunt houden. Zij zijn namelijk aan het werk hè Knipogen Dat is heel wat anders dan een hond in een tuintje houden of alle tijd van de wereld hebben om te trainen.

Hij zoekt naar een veilige oplossing voor de hond...

09/08/2013 12:38

Ik denk nog steeds dat vele van ons verkeert lezen. Karel heeft een groot bedrijf en wild een erf hond. Die ook lekker gebruikt word als gezins hond. Karel heeft geen tijd om de hond te leren om op het erf te blijven. En dat heb je natuurlijk ook niet zo maar geleerd. daar gaat veel tijd in zitten. Ik zeg zelf dan ja ga voor dit systeem. Ze krijgen geen hele zware schok hoor. Even een klein stootje. Ik vind dit beter dan dat de hond dood gereden word.

En de hond vergeet niet even hoor was het maar waar. Ik zou een voorbeeld geven wij hebben een aan rijding gehad . En mijn achat zat achter in helaas. Ze mankeerde niks ook wij niet ,maar ze is wel geschrokken. Nou is het al een tijdje geleden maar Taat vergeet het niet bij elke stop licht begint ze te hijgen als we stil staan.

Wat ik hier mee wil zeggen heeft de hond een keer een stroom stootje gehad zou die daar niet meer komen hoor.

En ja Karel ik denk dat de hond het toppie bij jou gaat krijgen.

Esther & Shai
Esther & Shai
09/08/2013 15:24
Waar ik nu wel achter ben gekomen is dat er met 2 maten gemeten wordt hier en dat vind ik in en in triest en ik hoop dat de mensen die mij privé berichten hebben gezonden ook hier een keer hun mond open durven te trekken.

Karel, al dit gedoe heeft niets te maken met jou, maar als iemand na 2.5 jaar kei hard trainen nog tegen zware problemen aanloopt en zegt dan een keer een stroomband en dan nog onder toezicht van 2 experts dan krijg je wel iedereen over je heen, want je geeft je hond geen stroomschokken, ook niet op de laagste stand. Maar als iemand met stroomband (wat het in feite is) zo'n onzichtbaar hek wil dan mag het ineens wel want we moeten ook begrijpen dat daar geen weet ik het hoeveel tijd aan trainingen gegeven kan worden.

Ik weet dat hier mensen zitten die niet tegen stroombanden zijn mits het goed gebruikt wordt en daar zitten mensen tussen waarvan je het niet zou denken.
Puzzle & Pim
Puzzle & Pim
09/08/2013 15:32

Esther, ik geef MIJN mening, niet die van HondenFan. Ik vind het jammer dat je suggereert dat mensen hier hun mening niet mogen geven. Volgens mij ben jij niet in dit topic aangevallen om jouw mening, maar heb ik alleen aangegeven dat ik me op een onvriendelijke manier voelde aangesproken.

Ik ben tegen stroombanden, dat is mijn mening. Ik ben niet tegen en stroomdraadje met lage spanning op een boerenerf, dat is ook mijn mening. Zullen we het een beetje respectvol houden?

En ik zou heel graag ieders mening en tips hier willen lezen. Dat is juist de opzet van het forum.

Esther
Esther
09/08/2013 15:40

Naast de discussie ben ik benieuwd Karel wat jij bedoelt met dat de hond een deel van het gezin is. Wat ga je ondernemen qua activiteiten? Lichamelijk en geestelijk?

Esther & Shai
Esther & Shai
09/08/2013 16:23
Dat is grappig, ik weet juist mensen die juist NIET durven te reageren of zelf bepaalde topics te openen!
09/08/2013 16:27

Nou Esther nodig de mensen maar uit hoor we doen ze niks.

 

Trouwens mijn antwoorden waren ook mijn mening he en niet als moderator.

Esther & Shai
Esther & Shai
09/08/2013 17:29
Joke, het zou misschien een schok voor je zijn, maar sommige draaien al lang mee hier, daarom zei ik ook dat ik hoop dat meer mensen hun mond open durven te doen in plaats van mij privé berichten sturen en dat is ook de reden waarom ik zei dat er mensen tussen zitten waarvan je het nooit van had verwacht!
Karel
10/08/2013 8:29
Bedankt voor alle antwoorden. Ik had gisteren helaas niet de tijd om te reageren. Het is jammer dat er een persoonlijk ongemakkelijke sfeer in het topic ontstaat terwijl ik vraag om een persoonlijke mening van zo veel mogelijk mensen.

Bedankt Esther met het zwart/witte hondje voor je vraag. Mijn vrouw heeft rugklachten en heeft het advies gekregen om te wandelen. Zij wil een cursus doen met de hond zodat hij netjes meeloopt en een paar keer per week met hem wandelen in het bos dichtbij ons bedrijf. Onze oudste zoon heeft het er steeds over dat hij zo'n parcoursje met de hond wil lopen. De hondenschool bij ons in de buurt doet dat ook. Hij is 12 jaar, dus we moeten wel eerst vragen of dat mag. Ik zie namelijk alleen volwassenen op het veld staan met honden?

Overdag loopt de hond met mij buiten op het bedrijf, 's avonds en 's nachts gaat hij met ons mee naar binnen.

Het wordt geen waakhond die altijd buiten loopt, Puzzle & Pim. Maar zoals je schrijft mogen mensen overdag zeker zien dat hij aanwezig is. Mijn vrouw heeft vroeger altijd Rottweilers thuis gehad.
Puzzle & Pim
Puzzle & Pim
11/08/2013 11:47

Hoi Karel, fijn te lezen dat jullie de hond goed bij het gezin gaan betrekken. Ik hoop dat je vrouw ook wat voordeel uit de wandelingen gaat halen en haar rugklachten wat minder worden.

Dat parcoursje lopen noemen ze 'behendigheid' en het wordt bij heel veel hondenscholen gegeven. Afhankelijk van hoe de klik is tussen je zoon en de hond zal een hondenschool er wellicht niet zo'n probleem van maken dat je zoon 12 is.

Maar die behendigheid kan eigenlijk pas, als de hond 1,5 jaar oud is. Het is best belastend voor de gewrichten, zeker bij een grote hond. Maar is het misschien een leuk idee dat je zoon al de puppiecursus doet en een paar vervolgcursussen? Ik heb met beide honden 4 cursussen gedaan en beide honden hadden er plezier in. Ook kan je hond zo plezier ontwikkelen om opdrachtjes uit te voeren en wordt hem geleerd om te wachten op de plaats en van afstand wat opdrachtjes uit te voeren. En juist dat plezier in luisteren krijgen kan ook nog wel eens helpen de hond te leren op het terrein te blijven zonder dat je wellicht een stroomdraadje hoeft in te schakelen...

Ik train niet veel met mijn honden, maar dankzij deze cursussen als basis kan ik ze bijvoorbeeld op appèl laten wachten, ook als ze 25 meter voor me uit lopen...

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
11/08/2013 17:35

Hoi Karel...

Een hond leert door situaties in scene te zetten en door toeval..

Ik woon reeds 25 jaar tussen de boeren in de achterhoek.. En 9 van de 10 boeren hebben een draadje over het erf hangen. Maar wel zo dat de levenranciers en bezoeks er overheen kunnen rijden/stappen..

Misschien voor de slechtziende ouderen een rode wegpion plaatsen bij het draadje..?

Het bljkt in de praktijk dat als de hond een keer kennis heeft gemaakt met de grens [het oranje stroomdraadje] dat de hond wel zo wijs is niet meer over die grens te gaan. De draadjes hangen vaak al jaren zonder stroom, alleen ter verduidelijking voor de hond dat daar 'de grens' is.

Loopt de hond in het begin tegen het draadje dat zal de hond niet weten wat hem/haar overkomt en geweldig schrikken.
Ga de hond dan niet troosten of aankijken. Dan maak je het alleen maar tot een groter drama. En schakelt hij de schrik aan degene die hem aankijkt. wordt hij mogelijk bang voor degene die er bij staat.

Al mijn boer-buren - met bijna allemaal honden - werken met een stroomdraadje, met groot succes.. Nog nooit [bij mijn weten ] is er een hond verongelukt..

Het is fantastisch als je hond jou mag vergezellig op je bedrijf en 's avonds heerlijk in huis mag.. Lachen

Eigen ervaring toevel; Mijn hond is ooit [per ongeluk ] geschrokken van een oranje schapenhek wat onder stroom stond, de schapen stonden daar tijdelijk. Zij wil de een stukje brood, wat vlak achter het hekje, lag pakken.
Zij heeft dus geleerd maak geen kennis met schapenhekken..
Ze loopt er tijdens de wandeling gewoon langsheen maar haalt het niet in haar koppie het hek aan te raken..Onbeslist

Succes hoor..

 

Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief