Hoe leer ik mijn hond op het erf te blijven

Topicstarter: Henk | Reacties: 2 | Laatste: 11/10/2015 15:58

Hoi,

Wij hebben een kruising stabij/bordercollie van 9 jaar. Sind 1 jaar woont hij nu bij ons. Hiervoor woonde hij op het boerenbedrijf van mijn schoonouders, een erfhond. Het is geen huishond. Ook bij ons is hij voornamelijk buiten.

Probleem is: de hond heeft nooit echt een goede opvoeding gehad, hij luistert wel naar zit, af en kom hier. Maar hij luistert alleen goed als je je stem verheft. (zo ging dit helaas is zijn opvoeding) Ook op het boerenbedrijf bleef hij niet zo goed op het erf. Er was wel een stroomdraadje, maar hier geeft hij weinig om.

Vorig jaar is het boerenbedrijf gestopt en verkocht. Voor de hond was geen plaats in de nieuwbouw woning waar mijn schoonouders zijn gaan wonen. Hier hadden ze hem ook geen plezier mee gedaan, aangezien hij een echte erfhond is.

Wij wonen op de ruimte en hebben ongeveer 5000m2 grond. Dus de hond is bij ons komen wonen. Ons erf is aardig goed omheind, maar de hond vindt steeds weer een plekje om de weg op te gaan. Vooral wanneer wij niet thuis zijn en `s nachts. `s nachts gaat hij op "jacht"of haalt de oude melkfilters bij de buurboederij op. We wonen aan een doodlopende weg, dus gelukkig weinig verkeer. Echter wel veel wandelaars, ruiters en fietsers. Hier blaf hij veel tegen, en bij sommige passanten vliegt hij de weg op en gaat erg dicht op ze staan blaffen. Erg vervelend. Nou hebben we het afgelopen jaar al meerdere dingen geprobeerd om hem op het erf te houden. Alle hekken zitten dicht, overal stroomdraadjes bij langs, maar niks helpt echt goed. Hij springt zo 1,5 meter hoog over het hek. En om de stroomdraadjes geeft hij ook weinig. Ook oefenen met tot hoe ver hij mag helpt weinig. Want als je erbij bent luistert hij prima, maar zodra hij alleen is gaat hij weer de fout in.

Wanneer we dus thuis/buiten zijn blijft hij wel op het erf. Zodra we weg zijn, gaat hij ook op pad.

Het is een hele lieve enthiousiaste sociale hond, wil veel spelen en bij je zijn.

Mijn vraag: hoe leer ik mijn hond op het erf te blijven? Wat kan ik nog proberen, hoe pak ik dit aan?

Reacties


Gast
11/10/2015 0:14
Je kan beter je vraag stellen op www.hondenpage.com, ik vrees dat je hier geen antwoord meer krijgt. Het forum hier reageert niemand meer

Voorlopig zou ik als ik jou was de hond alleen nog onder toezicht buiten laten lopen. En als jullie er niet zijn de hond naar binnen doen
Henk
11/10/2015 15:58
Hoi,
bedankt voor je reactie.
Zoals ik al geschreven heb, is het een erf hond. Hij is niet gewend om opgesloten te zitten. Hij vreet dan de deuren kapot, net zolang totdat hij een gat groot genoeg, zodat hij erdoor kan.
We hebben hem nu `s nachts aan een lange ketting in het hok. Dit accepteert hij redelijk. Maar als het te lang duurt, begint hij ook te vernielen.
Lastig
Ik zal mijn vraag op die andere pagina ook even stellen.
Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief