karen

Corrigeren pup

Topicstarter: karen | Reacties: 3 | Laatste: 23/02/2015 21:25

 Mijn hond van 3,5 jaar heeft niet zoveel met pups. Pas als ze rond een jaar zijn, vindt hij ze leuk om mee te spelen.

Van de week tijdens een wandeling met een vast groepje kwamen we een pup van een maand of 7 tegen, die vrij druk was. Op een gegeven moment viel hij uit tegen de pup, waarop iemand zei dat hij dit niet zou mogen doen.

ik had gezien dat hij de pup al een paar keer had proberen te ontlopen, dit niet lukte en het dus ineens zat was.

Wat vinden jullie, heeft een volwassen hond het recht een pup een (flinke) correctie te geven, of mag dat in geen geval?

Reacties


Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
19/02/2015 22:06


Hoi,

In mijn ogen mag een jonge hond, want ik vind een hond van 7 maanden geen pup meer, best de drukke jongeling even vertellen dat er regels zijn in het leven..

Jonge honden zijn vaak héél brutaal, springen steeds tegen ander honden aan of hangen ineens in een oor en weten niet van ophouden.
Dan mag mijn hond best vertellen dat zij daar niet van gediend is. Mits het niet uitloopt op een schudpartij of een bijtsessie ....

Even rechtzetten, vaak met een hoop herrie, [zo doet Sterre dit, zonder te bijten...] waar jongehonden soms van onder de indruk zijn, is in mijn ogen gerechtvaardigd.

Ik heb het zelf pas meegemaakt met een jonge Friese Stabij die Sterre steeds in d'r snuit beet en over haar heen ging hangen om aandacht.
Sterre werd even boos. Er kwam een hoop gebrul uit haar keel, [ik bleef goed kijken wat er gebeurde..] maar zij raakte de jonge Stabij niet eens aan. Ze maakte alleen maar indruk ...


De Stabij....

De volgende keer dat we deze jongeling tegen kwamen hebben ze leuk gespeeld met elkaar.

karen
karen
22/02/2015 19:56

Het is inderdaad vaak de herrie waar iedereen van schrikt....Je komt alleen wel eens baasjes tegen die zich ook rot schrikken van de herrie (soms gaat de jonge hond ook piepen van schrik). Is ook wel eens lastig uit te leggen dat je hond alleen een correctie geeft.

Buiten dat vind ik eigenlijk ook dat je een pup/jonge hond ook niet zomaar op elke hond af moet laten gaan, omdat dat "zo goed is voor de socialisatie". 

Zelf ken ik meerdere volwassen honden die dat drukke gedoe echt niet leuk vinden, maar te passief zijn om er echt iets van te zeggen. 

Je kan van mijn hond een hoop zeggen, maar niet dat hij te verlegen is om zijn mening te geven Knipogen

astrid rikmanspoel
astrid rikmanspoel
23/02/2015 21:25

Sluit me helemaal bij Ilja 1 van mijn vorige honden zette ook een pup wel op hun plaats als ze vervelend werden. Niks mis mee mits er niet bij gebeten wordt.

Als kinderen lastig worden corrigeer je ze als volwassene toch ook? Pups moeten ook leren dat er grenzen zijn en als andere honden die grenzen niet aan zouden geven hoe zou een pup dan grenzen moeten leren kennen.

Feitelijk was jou hond gewoon bezig om zijn grens aan te geven.

Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief