Esther & Shai

Canny Collar!

Topicstarter: Esther & Shai | Reacties: 7 | Laatste: 25/02/2015 20:17
Kennen jullie de Canny Collar en wat zijn de ervaringen hiermee?

Reacties


Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
15/02/2015 20:50


Kan ik je geen info. over geven Esther... Geen ervaring mee.. Onbeslist

astrid rikmanspoel
astrid rikmanspoel
16/02/2015 21:34

ik heb er zelfs nog nooit van gehoord. wat is een canny collar?

soraya
soraya
16/02/2015 22:57

Waarvoor denk jij het nodig te hebben?

Op welke andere manieren heb je geprobeerd gedrag om te buigen?En hoe lang heb je dit volgehouden?

 

Canny Collar is ongeveer hetzelfde idee als een GL,alleen valt het aanknopingspunt achter op de nek/hals en bij de GL zit het onder de kin/nek.

Bij beide wordt uiteindelijk de neus flink omlaag getrokken ,richting nek,waardoor je spieren,nekwervels kan verrekken/beschadigen.

 

 

astrid rikmanspoel
astrid rikmanspoel
18/02/2015 17:25

aaah juist ja het is dus een anti trek band. Daar heb ik geen ervaring mee en het lijkt me persoonlijk niet echt prettig voor de hond.

Ik zie wel eens mensen met dergelijke dingen met hun hond lopen maar ik heb zelf altijd het idee dat die honden zich er niet echt prettig onder voelen.

Het valt me vaak op dat ze met een hele stijve houding en stramme poten ( spanning? ) lopen met zo'n ding om.

Ik weet niet of het dan die dingen zijn die daar de oorzaak van zijn of een verkeerde manier van aanleren maar het lijkt me allesbehalve fijn voor een hond.

Anita*
Anita*
23/02/2015 13:29

Heb bij onze oude boxer wel op verzoek van hondenschool en gentle leader geprobeerd, maar na 10 minuten retour gegeven, blijft bij een boxersnuit niet echt zittenKnipogen

Veel stil staan bij gespannen lijn schijnt te helpen, maar dan moet je wel engelen geduld hebbenOnschuldig, helaas heb ik dat zelf ook niet vandaar dat ik me soms echt een caravan voel achter mijn boxer.

astrid rikmanspoel
astrid rikmanspoel
23/02/2015 21:20

Haha nee dat zal bij zo'n korte neus wss niet blijven zitten zo'n gentle leader en dat blijven staan is ook niet echt handig nee.

Zelf las ik laatst een tip over dat je dan even drie cirkeltjes moet lopen van de hond af en de cirkels steeds kleiner. Bij schapendrijven schijnt dit veel toegepast te worden om de honden te leren naast te blijven lopen.

Ook kun je van richting veranderen. Trekt de hond verander dan zonder iets te zeggen van richting zodat hij jou moet volgen. Volgt hij met een slappe lijn dan belonen met stem of voertje ( afwisselen ).

Het cirkelen werkt trouwens hier heel goed hoewel ik me wel enigzins een dwaas voelde toen ik het deed maar wel goed resultaat.

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
25/02/2015 20:17

Yep... Hier ook op de circel met training... Heb jaren les gehad van een gedragsbegeleider en we werken altijd op de circel met de lessen.  Hond aan de buitenkant. Lachen

Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief