Nienke & roedel

Ze zijn de ergste niet

Topicstarter: Nienke & roedel | Reacties: 11 | Laatste: 06/02/2013 13:42

Mijn honden kunnen over het algemeen met alle andere honden overweg, maar er zijn uitzonderingen. Zo heeft Nuka een vreselijke hekel aan één bepaalde bordercollie. Vanaf het begin is het al mis tussen die twee. En verder moet ik de confrontatie met twee borderterriërs uit de buurt vermijden. De ene gaat nog, maar de andere is een keer grommend en blaffend tussen de dames in gesprongen, (mijn meiden aan de lijn, zij was los) en dat hebben ze heel goed onthouden.

Aangezien de betreffende honden allemaal in de buurt wonen, is de kans vrij groot ze op mijn ronde tegen te komen. Toevallig zijn de eigenaars van de bordercollies (ze hebben er twee) en borderterriërs ook nog familie van elkaar, dus denk ik dan in mezelf dat die mensen vast een lage dunk van mij en mijn honden moeten hebben. "Kunnen jouw honden ook niet met die witten overweg? Nee, die van mij ook niet...", ik hoor dat in gedachte gewoon tijdens familiebijeenkomsten voorbij komen....

Vanmorgen tijdens het ochtendrondje ben ik bijna het bos weer uit als ik de borderterriërs tegen kom. Omdat we ieder aan een kant het duin opliepen hebben we elkaar niet gezien en kunnen we eenmaal boven elkaar niet meer ontwijken. Binne, Brumma en Galynn lopen los, Bamse en Nuka zitten aan de lijn. Binne huppelt erop af. Hondjes...spelen! Maar krijgt gelijk ongenadig op haar donder van het bruine duo. Als ze vuur konden spugen hadden ze het gedaan. Brumma moet haar kind beschermen en holt naar de plaats delict. Behalve nog meer gegrom, gesnauw en gesnap van de borders gebeurt er niets! Brumma en Binne lopen wat van de borders af en blijven netjes op me wachten. Nu moet ik nog met aangelijnde Nuka en Bamse langs de draakjes zien te komen. Ik houd me schrap voor geruk aan de lijn en een uitval, vooral van Nuka, maar wederom...niks! Alsof ze ver boven zulke opdondertjes verheven zijn.

Ik loop naar huis met een grijns van oor tot oor. Heb ik me eigenlijk altijd voor niks zorgen gemaakt wat ze van mijn honden zouden zeggen, blijken die van mij helemaal de ergste niet. Die grijns gaat wel weer over. Wacht maar tot ik met Nuka de bordercollie tegen kom...

Reacties


04/02/2013 15:48

ha ha nienke heerlijk verhaal om te lezen zit hier met een brede glimlach op mijn gezicht.

Esther & Shai
Esther & Shai
04/02/2013 17:07

Wat goed nienke, zie het maar als je eerste overwinning en dat er nog maar vele mogen volgen!

Inge
Inge
04/02/2013 17:44

LachenLachen hahaha! Nou zeg, die glimlach is aanstekelijk!!!!

Knappe dames!

Puzzle & Pim
Puzzle & Pim
04/02/2013 19:31

Hahaha... Knap hoor! Volgens mij heb jij gewoon heel nette honden. Sowieso is het al heel fijn dat een opstootje bij gegrom en gesnap blijft.

04/02/2013 19:57

Prachig Nienke zit ook met een big smile

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
04/02/2013 20:15

Grinnik grinnik.Knipogen

Nienke & roedel
Nienke & roedel
04/02/2013 20:23

Ja, wat een overwinning hé? Vanmiddag hebben Brumma en Binne voorzichtig kennis gemaakt met een dwergkeesje van 2 jaar die regelmatig met onze roedel mee zal lopen en dat ging ook hartstikke goed. Ik wou niet gelijk de hele roedel op het kleine beestje af sturen, langzaam opbouwen maar, maar Brumma is tegenwoordig de roedelleider, dus als die haar goedkeuring geeft is het in orde.

Carola Stam
Carola Stam
04/02/2013 21:30

Zit ook even te grinniken......Wacht maar tot je die kleine heb horen grommen........dan gaan de dames ook even aan de kant hoor....hihi........Harley was ook heel erg onder de indruk van haar....

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
05/02/2013 12:45

Hhahaha die kleine "VLO"..Tong uitsteken

Annelies Coumans
Annelies Coumans
06/02/2013 11:04

Hahaha, moest zo lachen om je verhaal , .... zie het zo voor me!Lachen

Zelf heb ik dit tientallen keren meegemaakt als ik op stap was met mijn roedeltje vroeger!

Zo loop je heerlijk ontspannen ... en zo sta je midden in een situatie, waarvan je denkt.... hoe zal dit weer aflopen.

Als je je honden een beetje kent qua reacties, weet je wel snel te handelen.

Hier was het , als ik het"stamhoofd" op commando terug bij mij kreeg, volgde de rest. Altijd wel spannend of het weer zou lukken, maar het liep eigenlijk altijd zonder "kleerscheuren af!

Met zo'n groepje blijf je waakzaam en toch sta je vaak voor een voldongen feit! Houdt de spanning erin toch! Geen dag om je te vervelen!Lachen

Nienke & roedel
Nienke & roedel
06/02/2013 13:42

Hier is op het ogenblik ook nog onduidelijkheid in de roedel Annelies. Galynn was altijd de roedelleider, maar die is nu bijna doof en ziet slecht, dus probeert Brumma het over te nemen, wat bijna gelukt is nu. Maar roep ik Galynn terug dan komt ze dus niet, want ze hoort het niet ;-)

Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief