Ilja & Sterre

Sterke kaakspieren.. ??

Topicstarter: Ilja & Sterre | Reacties: 5 | Laatste: 03/08/2014 14:09


Kennen jullie dit artikel, gedroogde runderspier..??

Als ik het goed begrepen heb komt dit stuk spier uit de nek...
Het is zéér taai en vettig. Duidelijk spierweefsel aan de structuur te zien..Sterre kluift en kauwt heel graag.. Je kan haar geen grotere lol dan haar iets te barfen of te kluiven te geven.
Runderoortjes stopt zij in haar 'holle kies', heeft zij met één minuutje op...
Runderkauwstaven duren ook niet lang bij Sterre, met een half uurtje zit de de staaf in d'r buikje.Tong uitsteken

Ik was ooit eens bij een biologische slager die deze spierstaven in een hoekje van zijn winkel had staan in zijn winkel. Deze droogde hij zelf. Het leek mij wel wat voor Sterre. AfgeslotenZe kauw ze nu al vele jaren met zéér veel plezier.
Het is dermate taai dat mijn partner - als ik hem vraag de spierstaaf te halveren - er vaak niet doorkomt met een snoeischaar en er soms zelfs een bijltje bij moet halen om de staaf te klieven.Lachen
En dan kluift Sterre zo'n half stuk spier met een klein uurtje weg..

Heeft jullie hond een favoriete kluif..??

Reacties


Annelies Coumans
Annelies Coumans
01/08/2014 14:24

Oh die runderspieren vinden ze hier ook zo lekker! Ongelooflijk hoe sterk die kaken van die kleintjes zijn.

Wel moet ik ze altijd even in stukken verdelen want met teveel  volgt diarree! ik heb nog steeds moeite om maat te bepalen, bij die kleine opdondertjes! Doormidden snijden doe ik altijd met de grote takkenschaar!

Ixy vindt het ook leuk om hazelnoten te zoeken , doormidden te bijten en dan is de inhoud voor haar, de harde buitenkant laat ze keurig liggen!

Bullepezen zijn ook favoriet hier! Snel tussendoortje is een geitenoortje!

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
02/08/2014 1:27
Leuk dat jij de gedroogde spier wel kent, Annelies.. Ik geloof graag dat jouw daar''s een super kracht in de kaken hebben. Nee, maat houden kent Sterre ook niet. Het liefst zou zij de hele 80 cm. in een keer op eten.. Hihi... Die van jouw ook wel, denk ik.. ;-) Hier zijn Walnoten favoriet om de demonteren. :-P. Nog even en ze beginnen alweer te vallen op ons erf. Jammie :-)
Paul (Eefke)
Paul (Eefke)
02/08/2014 16:48

Ik kende het niet en ik zou wel willen weten waar je dat hier kan krijgen. Mijn lamsribben en ander barfmateriaal is op. Eefke staat nu op Haaksbarf en Smuldier. Ik merk aan haar dat ze te weinig te kluiven heeft. Vanochtend heb ik wat runderstaafjes gekocht maar die zijn "knip knip kauw kauw" binnen een halve minuut zo weg. In Emmeloord hebben ze wel gedroogde stierel@@@@n en dat is geen spier.LachenVolgens mij zijn die ook zo weg.

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
03/08/2014 0:11

Ja, jij bedoelt Lachenbullepees.. Ja, dat vinden ze hhééééééérlijk maar Sterre heeft het binnen twee seconden weg... Onschuldig Niet alleen duur maar vooral niet bevredigend voor Sterre... Huilen

Ik koop het bij een slager... Een euro voor zo'n 60/80 cm. Koopje dus... Lachen
Die spier gaat dan - afhankelijk wat ik wil geven - in tweeën of drieën..

Het is wel te koop Paul maar dan kleine[re]  stukken..

http://www.naturaldogsnacks.nl/rund-kalf

http://www.animalfoodexpress.nl/gedroogde-nekspier-8-st.html

Paul (Eefke)
Paul (Eefke)
03/08/2014 14:09

Hoi Ilja, bedankt voor de links. Eens kijken of ik het bij een van beide bestel.  Het zijn wel kleine stukjes. Of toch nog maar wat lamsribben in Zwolle halen. Daar moet ik toch nog naar toe. Daar is een islamitische slager. In september koop ik weer vlees bij Degomeat en Caroba.  

Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief