Rinus Buising

De hond en het stokje

Topicstarter: Rinus Buising | Reacties: 12 | Laatste: 02/12/2012 19:51

De hond en het stokje

 

Het is een woensdagmorgen zoals elke andere woensdagmorgen die weer is zoals elke maandagmorgen etc. En dus is het ook een wandeling met de hond zoals op elke morgen voordat mijn vrouw en ik naar het werk gaan. Het enige verschil met een woensdagmorgen in de zomer is misschien dat er nu - in oktober - meer losse takjes en bladeren op de straat liggen. Ik ben, in tegenstelling tot Dave,  totaal niet geïnteresseerd in bladeren en takjes. Dave is een Samojeed , een Siberische poolhond en zeer geïnteresseerd in deze zaken. Door de meeste mensen wordt een dergelijke hond overigens graag getypeerd als een grote keeshond.

Een liefhebberij van Dave is het meezeulen van stukjes hout en afgewaaide takjes van de bomen. Hij neemt ze mee om ze dan lekker op te peuzelen. En omdat dit geen kwaad kan zolang er maar geen splinters vanaf komen, maak ik daar geen probleem van.  Zo ook deze dag, een takje om trots op te zijn, dat kan ik aan zijn houding wel zien.

Vervolgens naar het werk om er bij thuiskomst achter te komen dat bij de voordeur geen millimeter beweging is te bespeuren. Ik heb al hallucinaties van het lenen van een trap (bij wie?), en daarmee door het slaapkamerraam naar binnen te komen (was het raam wel open?). En bij die gedachten wil het zelfs op een gure dag in oktober wel zweten.

Tijdens mijn overpeinzingen over de manier waarop ik toch het huis kan binnenkomen, zit Dave voor het ruitje van de voordeur ongeduldig en met kwispelende staart te wachten tot ik de deur opendoe en hem de gebruikelijke aai over zijn kop geef. Op dat moment moet ik denken aan het stokje wat hij die morgen zo trots had meegenomen. Er bestond een mogelijkheid dat deze in de kleine gleuf tussen het einde van de plavuizen en de drempel was gevallen. Eén op honderdduizend, maar het kon toch?

Dit brengt mij tot een ingeving. Ik ga door de knieën, met de ogen op dezelfde ogen als Dave en zeg tegen hem: “Pak dat stokje even”. Het volgende ogenblik gaat zijn kop naar beneden en ik probeer nogmaals of de deur open wil. En ja hoor, zonder problemen met achter de deur een hond, kwispelend en met een stokje  in zijn bek.

Buiten de gebruikelijke aai over zijn bol heeft hij tevens een aantal koekjes gekregen.

Reacties


Nienke & roedel
Nienke & roedel
23/11/2012 14:11

Ik herken dat wel Rinus, alleen had Binne laatst haar Kong achter de deur gelegd. En een rubberen Kong op een ruwe kokosmat geeft hetzelfde effect als een deurstopper...niet open te krijgen! Ik besefte nadat ik me door een kier geperst had dat het toch tijd wordt om af te vallen, dan maak je toch meer kans om binnen te komen bij een speelse samojeed.

anita
anita
23/11/2012 14:25

pfffffff dat is inderdaad eff.zweten!! gelukkig kregen jullie alletwee de deur open....ikke niet!  onze boef stond op een dag aan de diarree, en terwijl ik aan het werk was had hij  om buiten te geraken  met zijn poot het onderste nachtslot dichtgeklapt dus ik moest niet meer proberen om langs daar binnen te geraken, gelukkig was het zomer en stond het horraam in de slaapkamer in, dus met burenhulp binnengeraakt waar het aroma me tegemoet kwam, maar nog nooit zo opgelucht geweest dat ik binnen wadTong uitsteken

23/11/2012 16:24

Jeetje zeg wat een verhaal .Gelukkig is alles goed gekomen en ben je toch nog binnen gekomen .Hier heb ik gelukkig zo iets nog nooit mee gemaakt .

Nienke & roedel
Nienke & roedel
23/11/2012 17:36

Zo pak ik ook altijd de sleutel uit de auto als ik, bijvoorbeeld, even post in de brievenbus moet gooien en de honden in de auto zitten. Zal niet de eerste auto zijn die op slot gezet wordt door een hond.

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
23/11/2012 19:02

Prachtig verhaal... Gelukkig was een  ruit inslaan om binnen te komen , niet nodig.. Tong uitsteken

Loes
Loes
23/11/2012 20:50

Haha, ik zie het helemaal voor me.

Inge
Inge
23/11/2012 21:01

hahaha heeel leuk geschreven en echt geweldige actie van Dave!!!! Lachen

Anietje
Anietje
24/11/2012 10:44

Wat een verhaal zeg... gelukkig kwam het goed!Lachen

Puzzle & Pim
Puzzle & Pim
29/11/2012 19:54

Hahahaha... volgende stap is dat je geen sleutels meer hoeft mee te nemen. Je roept dan gewoon 'Dave, wil je even de deur van het slot halen?' Stoer

29/11/2012 20:36

Wat een aktie van Dave zeg en een prachtig verhaalLachen

HF moderators
HF moderators
29/11/2012 21:21

Ook dit verhaal staat nu onder Fantastische verhalen.

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
02/12/2012 19:51

TOP..Stoer

Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief