Esther & Shai

Esther & Shai

Hallo allemaal

Mijn naam is Esther en heb een Mechelse Herder met de mooie naam Shai (wat geschek betekend). Ik ben woonachtig in het Gooi, een groene oase waar je op veel plekken heerlijk kan wandelen, dus ideaal voor mensen die actief zijn qua sporten en natuurlijk ideaal voor mensen die honden hebben of willen.

Shai is niet mijn eerste hond, ik heb al meerdere honden gehad waarvan 1 Mechelaar, 1 Bouvier, 1 Dobermann en allemaal zwaar afgericht en kom uit een familie waar de hond goed vertegenwoordigt is, helemaal aan mijn vaders kant.

Mijn hond Shai is een hond van de rekening, wel zwaar getraint (eerste 3 jaar rond gehobbeld in Israel). We weten dat hun haar iets te fel vonden en ze heeft ook niet een heel mooi sterk gebit, maar de exacte reden waarom ze naar Nederland is gekomen weten we nog steeds niet, maar we zijn nog steeds aan het proberen om meer info te krijgen.

Shai is hier in Nederland terecht gekomen bij iemand die niets van honden wist, laat staan een hond die uit de zware africhting komt, dus is de persoon haar gaan slaan en schoppen. Voor het slaan had de persoon op een gegeven moment een honkbalknuppel nodig dus ik denk dat ik niet meer hoef uit te leggen. Ook qua schoppen ging het ver en madam heeft verschillende ribben gebroken gehad. Ook zat Shai 20 uur per dag opgesloten in een heel klein hok, waar ze niet kon bewegen en qua uitlaten, waarschijnlijk op aan de lijn op een binnenplaats.

Op de dag dat ze in beslag is genomen had de eigenaar haar opgesloten en in de bench haar overgoten met benzine, alleen had de buurman in de gaten dat er iets mis was en heeft handelend opgetreden.

Shai heeft daarna een jaar in een asiel gezeten waar ze niets met haar hebben gedaan, ze had zelfs geen contact met andere honden. Vanwege verbouwingen werd Shai ondergebracht naar dierencentrum De Ark in Harderwijk, waar ik niets anders dan lof over heb. Wat een fantastische, liefdevolle mensen werken daar en na 2 jaar kennen ze (toen der tijd Viper) nog.

Shai is nu 2 jaar bij mij en zijn er veel gedragsproblemen waar we nog aan moeten werken, sommige problemen hebben we al wel weten te overwinnen, maar met behulp van Esther hoop ik de andere problemen ook te kunnen tackelen.

Groetjes Esther 

 

 

Krabbels

Honden van Esther & Shai

Rowan, mijn lieve manneke muis!


Rowan mijn beste maatje ooit! Een hond uit duizenden, een hond die je nooit meer krijgt.

Andere albums


Shai

Shai, de liefde van mijn leven is gek op ballen, stokken en rennen en zo af en toe is een bijtmouw o

Vrienden van Esther & Shai

Hanneke
Mariska & de honden

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief