Ilja & Sterre

Ilja & Sterre

Ik ben Ilja, ben 59 jaar. Geboren en getogen in Scheveningen waar ik een eigen bedrijf; een honden-trimsalon heb gedreven.
Vóór ik mijn eigen honden-trimsalon had ben ik 12/13 jaar tandartsass.  geweest aan de stoel. 
Ik kon van mijn ervaring, kennis en handigheid - die ik opgedaan had als ass. - goed gebruik maken in mijn trimsalon.

Ik had voor honden en katten - die niet regelmatig in trimsalons kwamen - speciaal een uurtje in de week een tandsteen inloopspreekuur ingepland.
Ik maakte dan de tanden en kiezen zo goed mogelijk schoon.
Tevens heb ik hierdoor veel honden en kattenbaasjes bewust gemaakt dat ook hun dieren tandsteen konden krijgen en welke schade het kan aanrichten. En hoe tandsteen te voorkomen.

Sinds 25 jaar woon ik samen met mijn partner, onze mix Hollander/Mechelaar Sterre , in de achterhoek. We hebben een 19 jarige Shetlandertje Fleur die wij een dag voordat zij op transport zou gaan - naar de worstfabriek - gekocht.
En er lopen 14 Orpington krielkipjes op ons erf. Maartje - ons aanlooppoesje - slaapt in het hooi van de pony op de hooizolder.
 
In de loop van de afgelopen jaren een hoop ervaring  op  dieren/hondengebied opgedaan. Ben vele jaren actief geweest in opvoeding o.a. vele jaren bij een gedragtherapeut. Heb div. certificaten en diploma’s met mijn eigen honden behaald. En met veel plezier aan hondensport gedaan, o.a reddingswerk bij de RHWZ. 
Het is belangrijk  om je hond te leren/kunnen ‘lezen’ wat hij/zij je verteld over de gemoedstoestand.  Een hond een zéér bijzonder dier, een fantastisch fenomeen.
Een gevoelig dier wat heel graag met je samen wil werken als jij de juiste ‘tools’ weet te gebruiken. Respect voor je heeft als jij dit voor de honden hebt, voor het dier en zijn eigenheid en soort.

Sterre is onze zesde hondje. Van iedere hond in mijn leven heb ik een hoop mogen leren. Sterre is als pupje bij ons gekomen. Ik heb haar geleerd huishoudelijke werkjes voor mij en met mij samen te doen. Dit heeft zij dit tot één van haar taken gemaakt waar wij beiden - Sterre en ik - veel plezier aan beleven.

Ik heb door de jaren mogen ervaren wat gezonde voeding voor mens en dier kan doen, naast de juiste balans in beweging en voldoende rust en het verwerken van opgedane ervaringen/prikkels.

Door te lezen over antroposofie heb ik een andere kijk op ziek worden / zijn en het behandelen van verstoringen gekregen.
Ik ben zéér kritisch over vaccineren geworden van mensen en dieren en het inzetten van vlooien en teken-middelen 
Ben er van overtuigd dat gezondheid niet in een vaccinatie zit. Ergo, dat het ons mensen en de dieren juist verzwakt, mogelijk zelfs ziek kan maken.

Ik heb geleerd ‘anders’ naar verstoringen te kijken.
Dit is een proces. Anders denken, zelf leren kijken door de kleine letterstjes te lezen en eens durven een andere conclusie te maken vergt tijd en lef.
Wij mensen zijn zo gebrainwascht en geïndoctrineerd door wat de overheid ons graag doet gelozen dat vaccinaties enkel en alleen maar gezond zijn.. Het is slechts een geld kwestie.
De overheid laat ons graag geloven dat we zonder die inentingen dood gaan.. Het tegendeel is waar.. [zie onderaan de pagina..]

Ik ben nu al zo'n 25 jaar bekend met klassiek homeopathie voor mens en dier. Laat mijn dieren behandelen als er iets niet in orde is, door mijn homeopaat. Sommige eenvoudige dingen zoals huis tuin en keuken probleempjes weet ik zelf op te lossen omdat ik een EHBO cursus gedaan aan de praktijk van mijn homeopaat. 
Ik ben in bezit van een EHBO kitje waarin de meest gangbare middelen inzitten voor trauma, zodat ik direct kan starten met behandelen bij calamiteiten.

Zo heb ik al vele malen mensen en dieren om mij heen mogen helpen bij trauma, zoals kneuzingen, insecten steken en beten, diarree maar ook ooit bij een veulen wat net geboren was en waar de ontlasting niet wilde afkomen. EEn paard met de beginverschijnselen van koliek... Een wond in de mond van een paard.
Om nog veel meer te leren over deze prachtige manier van behandelen met homeopathische middelen, volg ik een aantal verdiepingsjaren aan het college van klassieke veterinaire homeopathie. Niet om zelf klassiek veterinair te worden maar om de filosofie te leren en bij vragen over homeopathie je juiste antwoorden te kunnen geven.

Naast het mede verzorgen van onze dieren en de bomen en planten /verbouwen van eigen groente op ons boerderijtje, is fotografie en het bewerken van foto’s mijn grote hobby. Ik maak heel wat kilometers rondom mijn woonplaats om mooie plaatjes te schieten. Dit altijd samen met mijn lieve en vrolijke hond Sterre. Mijn steun en toeverlaat  die mij altijd vergezelt op mijn speurtochten.

Samen met de rest van de meiden - tevens oprichtsters van HondenFan - hoop ik je eventueel te kunnen helpen als je een vragen hebt.... Al denken we vaak heel divers over bepaalde zaken. We hopen je dan verder te kunnen helpen.
Het gaat er niet om of iemand gelijk heeft, het gaat er om dat ik/we je aan het denken zetten.
Inplaats van dat men achter de massa aanloopt..

http://www.huisjebiobeestje.nl/page/vaccineren-ja-of-neey

 

Meer info. over klassieke homeopathie en wat het voor mensen en dier kan betekenen. Over hoe een homeopaat naar verstoringen kijkt en behandeld. Over de gevaren / bijwerkingen van vaccinaties. Wil je graag een goed en betrouwbaar adres van en klassiek homeopaat vraag mij er dan naar, dit om te voorkomen dat je teleurgesteld raakt in homeopathie. Helaas is er een hoop gefröbel op dit gebied. Ik verwijs uitsluitend naar mensen die een zéér gedegen HBO opleiding gevolgd hebben.

Geloof niets op mijn gezag, maar beschouw alles wat ik zeg als suggesties en onderzoek het dan zelf.

Gewoon wat foto's van onze dieren en de omgeving om ons heen..

http://jipsterre.blogspot.nl/

http://www.flickr.com/photos/62419073@N03/sets/

Gevaarlijke / vergiftige planten
http://www.dapdeurne.nl/LinkClick.aspx?fileticket=u3SNEmZlw%2F8%3D&tabid=77&mid=422

Voeding; http://www.dierbewust.nl/wp-content/uploads/2012/01/EBOOK-de-waarheid-over-brokken.pdf

Over de gevaren/bijwerkingen van vaccinaties bij dieren;

 

“slechte darmen zijn de moeder van alle ziekten”.

 

Niet vaccineren betekent niet dat je je dier niet anders kan beschermen..
Studiegroep Complementair werkende Dierenartsen..
http://www.scwd.nl/index.php?page=Home

http://www.uitdaging.net/gezond/wetenschap_van_vaccinatieschade.html

http://www.naturalanimalconsulting.nl/media/vaccins_zijn_beslist_niet_onschu.htm

http://www.huisjebiobeestje.nl/page/vaccineren-ja-of-neey

http://www.nmlhealth.com/c,5723,,/Vaccineren-op-maat-en-titerbepalingen.aspxvaccinaties;

Lijst van dierenartsen die titeren..
http://www.nmlhealth.com/c,5779,,/Verkooppunten-VacciCheck.aspx

“slechte darmen zijn de moeder van alle ziekten”.

Lekke darmen door vaccinaties;

http://healthypets.mercola.com/sites/healthypets/archive/2012/08/27/cats-and-dogs-leaky-gut.aspx

Kan een hond met een gezondheidsprobleem c.q. met een huidproblemen of hartprobleem e.d. wel gevaccineerd worden..?? Onbeslist Lees onderstaande link...

http://www.bernerbende.nl/vaccineren.html

http://dierennatuurlijkgenezen.nl/html/postvaccinaalsyndroom.html

http://www.dierenambulancerotterdam.nl/snippers/20050504-02.htm

http://www.hetbestevoormijnhond.nl/gezondheid/vaccineren/

http://www.wanttoknow.nl/wp-content/uploads/De-verborgen-gevaren-van-vaccinaties-Teuni-Kuiper.pdf

Kanker bij honden;
http://www.ficca.nl/vaccin-geassocieerde-sarcoom-in-honden/

http://www.kankeronderzoekbijdieren.nl/Site/tumor-soorten/injection-site-sarcomas.html

Over titeren. http://www.rauwevoedingvoorhonden.nl/VraagAntwoordtiterenJeanDodds.htm

https://www.facebook.com/DierenhulpNoordoostpolder/posts/371119666343443

http://www.naturalanimalconsulting.nl/media/vaccins_zijn_beslist_niet_onschu.htm

http://www.hetbestevoormijnhond.nl/gezondheid/vaccineren

http://www.desireerover.nl/vaccinaties/

Kleine honden hebben meer last van vaccinaties..
http://www.dogs4dogs.com/blog/2009/09/30/vaccinating-small-dogs-risks-vets-arent-revealing/

Nieuwe model vaccinaties.. http://www.foreverfriendsdierenshop.nl/c-996975/wel-of-niet-vaccineren/

Scriptie over immuunsysteem en vaccinaties; http://www.annemarierodenburg.nl/uploads/2/1/8/3/21834834/vaccinatie_fascinerend_onderwerp_rekveld_rodenburg.pdf

Epilepsie bij honden; http://www.epilepsiebijhonden.nl/watis.htm

Vaccinatie beleid rauwe - voeding.. http://www.rauwevoedingvoorhonden.nl/vaccinatieschadeenbeleid3.htm

Staartloze honden en de invloed gezondheid..http://lib.ugent.be/fulltxt/RUG01/001/893/634/RUG01-001893634_2012_0001_AC.pdf

Vaccinaties bij mensen;

http://www.klassiekehomeopathie.nl/wat-zit-in-mijn-lichaam-na-een-vaccinatie/?fb_action_ids=620830937980539&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

Over o.a. wiegendood'; http://www.nieuwetijdskind.com/vaccinatie-het-einde-van-een-mythe/

http://www.vaccinvrij.nl/pdf/voelen.pdf

http://www.verontrustemoeders.nl/Freek.html

http://data.argusoog.org/radio/Flyer/De_verborgen_gevaren_van_vaccinaties_TeuniKuiper.pdf

De kinderziekten waren al lang op hun retour toen men begon met inenten tegen besmettelijke ziekten... Men verkondigt dus onterecht dat het vaccineren ziekten tegen gaat.  Lees over de levensgevaarlijke hulp-stoffen die vele mensen [en dieren] 'chronisch' ziek maken.... En dat men niet eens zeker weet of vaccinaties uberhaupt wel werken.. Het blijkt dat de ziekten waar tegen gevaccineerd wordt zelfs verergeren.. 

http://www.vaccinvrij.nl/pdf/voelen.pdf

http://www.familieblij.nl/page97.php

http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=m4&s=M22&ss=P829&l=NL

http://www.voedingisgezondheid.nl/vaccinaties.html

Vaccinaties bij jonge dieren /baby's.. ** We forceren ziektekiemen plus toxische, lichaamsvreemde stoffen een organisme binnen, dat nog geen volledig  ontwikkeld immuunsysteem heeft. ***

Drie uur durende TV dialoog over de vaccinaties ...
http://youtu.be/a5oVnDzxeJA

http://www.vaccinatieschade.be/infoa.html

 

Historische feiten;

http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=m4&s=M22&ss=P748&l=NL

http://www.vaccinvrij.nl/pages/hoofdstuk3.html

http://www.praktijkmonsma.nl/eindelijk_geeft_het_rivm_toe.htm

http://www.praktijkmonsma.nl/griepprikken_als_grootste_vorm_v.htm

http://www.klassiekehomeopathie.nl/thema_griep_zin-en-onzin-van-de-griepprik

----------------------------------------------------------------------

Klassiek veterinair homeopaten die werken met de ziekteclassificatie en de editie van de 6de organon. [boek der chronische ziekten]
http://www.homeopathienetwerk.nl/de-organon-der-geneeskunst/

Veronique de Boer-Wildeboer 
Soest
t: 06-24255611
e: info@homeopathievoordieren.com
w: www.homeopathievoordieren.com
 
Frank Gerards-Overdorp * 
Lavendel 23
7443 EK Nijverdal - Overijssel
m: 06-45614428
 
Mariska Overdorp-Gerards * 
Lavendel 23
7443 EK Nijverdal - Overijssel
m: 06-36149458
 
Marielle Rekveld-Temminck * 
Rijssenseweg 2
7495 RP Ambt Delden (Hof van Twente)
m: 06-19180248
e: info@hetreckveld.nl
w: www.hetreckveld.nl
 
http://www.annemarierodenburg.nl/uploads/2/1/8/3/21834834/vaccinatie_fascinerend_onderwerp_rekveld_rodenburg.pdf
 
Leonie Noordhoek * 
Brandgansstraat 20
3291 VA Strijen
t: 06-43409056
w: www.leonienoordhoek.nl
 
Ingrid Kloppenborg 
Westerstraat 160
1601 AN Enkhuizen
t: 06-48631056
e: ikloppenborg@online.nl
w: www.homeopathievoormensendier.com
 
Anne-Marie Rodenburg
Elfuursweg 70
7213 ER Gorssel
Praktijk: 0575 789 770 
Mobiel:  06 2511 1970
http://www.annemarierodenburg.nl/index.html
info@annemarierodenburg.nl 
 
 
Scriptie  http://www.annemarierodenburg.nl/uploads/2/1/8/3/21834834/vaccinatie_fascinerend_onderwerp_rekveld_rodenburg.pdf
 
 
Heidi Driesen

Telefonisch spreekuur (werkdagen 09.00-10.00 uur)     
033-2585450
Mobiel (buiten het telefonisch spreekuur) 06-44154346
Mail mail@heididriessen.nl
Adres Van Goghlaan 23
  3862 MH Nijkerk Gld
 

Mascha Jansen Klassiek Homeopaat voor mens & dier
 
Praktijkadres (mens):
Sleutelbloemstraat 4
7322AG Apeldoorn - Gelderland

Postadres:
Hoornbloem 11
7322AN Apeldoorn
http://www.khmj.nl
 
Mirjam Kooy
Bremweg 6
7217 RR Harfen - Gelderland / Nederland
0573-430244
06-38757871
http://www.mirjamkooy.nl/
 

http://www.nadurra-homeopathievoordieren.nl/

Sietske Kremer
Lochem - Gelderland /Nederland
0573 257720
06 45061888
sietske.kremer@hotmail.com

Jolanda van Rooden
Veterinair homeopaat i.o.
Keijenborgseweg 14
7021 KP Zelhem - Gelderland / Nederland
0314-641736
06-53267881
Jolanda.van.rooden@hetnet.nl

Ellen Schipper - Otten [van D.J. HP.] Emmen/Drente
http://www.dierenhomeopathiedrenthe.nl/wat-is-homeopathie/

Sharon Coolen is eigenaresse van Free Spirit Dogs en is veterinair klassiek homeopaat (i.o). Zij biedt u de mogelijkheid aan uw dier met klassieke homeopathie volgens de ziekteclassificatie te behandelen. Ook heeft zij een hondentrimsalon en is ze gedragstherapeut voor honden. Verder heeft ze haar diploma voor paraveterinaire en geruime tijd bij verschillende dierenklinieken gewerkt in Zeeland. Zodoende is een samenwerking met reguliere geneeskunde ook mogelijk..
Sharon & Willem Coolen Capelleweg 4  4416 PN Kruiningen Zeeland E-mail: fsdogsinfo@gmail.com

Telefoon: 06-21 58 07 33
http://www.fsdogs.nl/contact-1.html


Allerlei middelen homeopathie ; http://www.klassiekehomeopathie.nl/arnica/

Over epilepsie;
http://www.dierenkliniektergouwe.com/epilepsie.htm

Epilepsiedagboek;
http://www.epilepsiebijdehond.nl/epilepsie_begrijpen.html

Schusslerzouten..
http://www.celzouten.com/index.php?pag=klachten
 
Ontwormen; Het zijn Cuprum Oxydatum Nigrum en Cina Maritma, beide in D12 potentie.
Deze twee middelen kun je maandelijks preventief geven aan je hond of kat, 1 óf 2 korrels per dier per maand.
Dosering exact:
Kat 1 korrel
Hond 2-4 korrels
Paard 10 korrels

Voedingswijzer; http://www.voerwijzer.com/forum/bietenpulp
http://www.voerwijzer.com/beginnersinformatie-kvv
 

"In jezelf ligt de hele wereld besloten en als je weet hoe je moet kijken en leren, dan sta je voor de deur en de sleutel is in je eigen hand. Geen mens ter wereld kan je die sleutel geven of kan die deur voor je openen. Dat kun je alleen zelf doen".BROKKEN http://www.labrador-web.nl/forum/topic/de-ins-en-outs-over-hondenbrokken

http://www.siamsa.nl/voeding/waarom-barf-en-geen-brok/#more-55

Calcium vraagstuk;  http://www.barfplaats.nl/forum/index.php?topic=48632.0
 
Erfelijke gebreken; http://www.gezondeduitseherder.nl/docs/licg%20erfelijkeaandoeningen.pdf
 
Epilepsie WAGENRENK; http://doggy.net/arts-info/epilepsie.pdf
 
Epilepsiedagboek; http://www.epilepsiebijdehond.nl/epilepsie_begrijpen.html

Uitleg epilepsie Dr Mandigers ..

https://attachment.fbsbx.com/file_download.php?id=560748080656188&eid=ASs4aqL5UgAAOyAIRopli-IX8AJ29x1abFLEN8V_O7Z2neOAG_M3yXYQBEMi8-hrPnc&inline=1&ext=1410290035&hash=ASspxeG0AoGTeMWg

Dierenarts Tannetje Koning - Otterlo http://www.centrumoase.nl/

Dierenarts Casper Broekman A'dam
http://www.alternatievediergeneeskunde.nl/team-nl/
 
Dierenarts Brenda Ooms - Den Haag  http://www.huisdierenacupunctuur.nl/
 
Dierenarts Erwin van Gijtenbeek - Heilloo
http://anyanimal.nl/wie-zijn-wij/erwin-van-gijtenbeek/
 
DIERENARTSEN die ook o.a. met HOMEOPATHIE werken..
"Studiegroep Complementair werkende Dierenartsen"
http://www.scwd.nl/index.php
 
Uitleg klassieke homeopathie; http://www.doggo.nl/artikelen/hond-en-gezondheid/homeopathie-bij-honden.php

http://www.dierbewust.nl/category/interviews/

Regio Apeldoorn deze dierenartsen titeren ..
https://www.facebook.com/jouwdierenartsaanhuis

HOMEOPATHIE aan het begin van het leven..
Over het belang van  'Lac' middelen...
http://homeopathie.dierenconsult.nl/wp-content/uploads/2013/04/Moedermelk-artikel-voor-homeopathie.pdf

HONDENtaal filmpje waarin d.m.v. tekeningen en filmpjes gedrag / lichaamshouding uitgelegd wordt ..
http://youtu.be/aZdcxC0-mOA
 
Over pupjeshttp://www.hpdibbes.nl/Voorspelbare%20problemen%20van%20een%20pupje.pdf
 
Voerwijzer hulp bij verssvlees pups : http://www.voerwijzer.com/beginnersinformatie-kvv
 
http://www.versvoer.nl/blog/kvvkwaliteit/
 
MDR  http://www.gencouns.nl/mdr1.php

Doel van het trainen van honden..
"Het doel is niet de hond kunstjes te leren,
maar het is de kunst het natuurlijk gedrag
van de hond doelgericht te gebruiken."
 
Hoe zit het met potenties...

Om eventuele teleurstellingen bij het verder lezen van deze blog te voorkomen: de titel heeft niets met viriliteit te maken. Waarmee dan wel?

Het homeopathische middel dat iemand krijgt, moet zoveel mogelijk de lading dekken van de klacht op dat moment. Dat betekent dat het niet alleen moet passen bij de symptomen van de klacht, maar ook bij de aanleiding en – kort samengevat – de voorgeschiedenis.

Maar met alleen het juiste middel ben je er nog niet. De fijn-afstemming gaat verder.

Om te beginnen de potentie. Die kreet hoor je vaak in homeopathieland. De potentie van een middel wordt aangeduid met een letter, gevolgd door een getal.

De letter heeft te maken met de mate van verdunning:

 • De D-potentie heeft een verdunning van 1:10
 • De C-potentie 1:100
 • De LM-potentie 1:50.000

Het getal dat achter de potentie staat – bijvoorbeeld D12, C6, LM1 – geeft het aantal keer aan dat op die manier het middel verder is verdund. Bij elke verdere verdunning hoort ook een bepaald aantal schudslagen. Homeopathische middelen zijn dus niet alleen volgens een bepaalde schaal sterk verdunde plantaardige, dierlijke of minerale middelen, maar zijn ook bij elke verdunningsstap gedynamiseerd (geschud).

De middelen die je zelf bij de drogist kunt kopen zijn meestal D-potenties. D is een heel lage potentie en zelf werk ik daar niet mee. De middelen die je bij mij krijgt zijn C- en LM-potenties. Deze werken dieper en zijn daardoor niet zo geschikt voor ‘thuismedicatie’.

Je ziet dat hoe groter de homeopathische verdunning, hoe sterker de potentie is en hoe dieper het middel werkt. Dat gaat een beetje tegen ons mensengevoel in. De moderne oneliner ‘Less is more’ geldt ook hier!

Het luistert nauw, die potentie. Bij acute klachten passen hoge potenties zoals LM prima, maar bij chronische aandoeningen is het soms beter om wat lager te beginnen. Bijvoorbeeld met een C6. En als die is uitgewerkt, een stapje hoger te gaan – dus hetzelfde middel maar dan van een hogere potentie. Zo laat je het lichaam stap voor stap werken aan het herstel. Of, als dat niet meer mogelijk is, aan een zo optimaal mogelijke situatie.

De overstap naar een hogere potentie moet op het juiste moment gebeuren. Dat is voor iedereen verschillend. Als het te snel gaat, zie je vaak een verslechtering optreden. Dat uit zich bijvoorbeeld in slecht(er) slapen, vermoeidheid, meer jeuk bij huidklachten, niet al te zonnig humeur. En dat is natuurlijk een ongewenste situatie. Gelukkig is de opwaartse draad weer snel op te pakken door te stoppen met de nieuwe potentie en door te gaan met de oude.

Dan hebben we nog het schudden van het middel voor elk gebruik. Dit heeft niets met rituele dansjes te maken maar alles met het voorkomen van het toedienen van steeds dezelfde homeopathische prikkel. Dat is namelijk wat er gebeurt door niet te schudden of door meerdere keren een droge korrel te nemen. Je kunt dan namelijk een verslechtering krijgen van de klachten die je al had, of heel andere klachten krijgen die je nog niet had. Daarom is het beter om geen korrels te gebruiken als je wat langer achter elkaar een middel nodig hebt. Voor een enkel keertje kan het geen kwaad. Het middel opgelost in alcohol en water is handiger: zo kun je door het schudden de prikkel steeds iets versterken waardoor het door je lichaam elke keer weer als nieuwe informatie wordt gezien. En je lijf dus aan de slag gaat en blijft gaan.

Het aantal keer dat je het middel schudt voor elk gebruik is ook belangrijk. Schud je te weinig, dan gebeurt er niets of niet genoeg. Schud je te vaak, dan kun je een verslechtering krijgen. Dat zakt na een dag wel weer af, maar fijn is het natuurlijk niet. Hoe vaak je moet schudden hangt van een aantal factoren af. Bijvoorbeeld de soort klacht (acuut of chronisch) en de gevoeligheid voor middelen.

Dit alles vraagt om een kort lijntje tussen patiënt/diereigenaar en homeopaat. Hoe beter de terugkoppeling, hoe beter de fijn-afstemming. Ik noem het teamwork. Samen op weg naar een zo optimaal mogelijk resultaat!

--------------------------------------------------------------------------------

Over onderdrukken van verstoringen..
http://homeopathieblog.wordpress.com/2014/05/14/onderdrukking/

Overkinderziekten; homeopatisch gezien..

http://www.nvkh.nl/template/docs/dynamis_nr_65.pdf

Profylax als alternatief voor regulier vaccineren..
http://www.martindemunck.nl/diensten/homeopathische-profylaxe/

Interessant artikel over het hoe en waarom kinderen niet vroeg ingeent zouden moeten worden en het grote voordeel van homeopathies behandelen vóór er regulier gevaccineerd wordt;

http://www.post-vaccinaal-syndroom.nl/3895/preventie.aspx 

 

O.a. over Risicogroepen voor bijwerkingen

  • Kinderen met eerdere overgevoeligheidsreacties op de DKTP of zeer sterke acute reacties of kinderen waarvan de ouders zagen dat het kind nog niet beter is na de vorige prik. Let op dag 1,2,3 en 5, 6 en 15, 16 na de vaccinatie. Op deze dagen is er een verlaagde weerstand door de stressreactie op de prik.
 • Personen met een overgevoeligheid voor hulpstoffen in de vaccinatie (zoals aluminiumfosfaat)
 • Patiënten die cytostatica en corticosteroïden gebruiken
 • Als je kind ziek is of herstelt van een ziekte kan je de vaccinatie beter uitstellen
 • Kinderen met een slechte weerstand
 • Kinderen die stuipen hebben gehad of neurologische aandoeningen hebben
 • Baby’s met een slechte start na de geboorte of met een traumatische bevalling
 • Kinderen met een familiaire belasting voor de volgende ziekten: CARA, astma, epilepsie, suikerziekte, allergieën vooral koemelkallergie.

  GEBRUIK bijwerkingen VENTOLIN :

  http://www.klassiek-homeopaat.info/Artikelen/artikel-171.htm

  http://www.klassiek-homeopaat.info/Afbeeldingen/Ventolin_artikel.GIF

http://www.homeopathieschipper.nl/vaccinatie.htm 

 KIKOPUP.. https://www.youtube.com/channel/UC-qnqaajTk6bfs3UZuue6IQ
 

 Homeopatische EHBO middelen........

 • Apis mellifica - ideaal voor bijen en andere insectensteken/beten. Geef elke 20 minuten voor een paar doses na een bijensteek. [rood-gezwollen]
 • Arnica - goed voor algemene pijn, stijfheid als gevolg van overbelasting, pijn en musculoskeletale letsels, vallen. Trauma...
 • Arsenicum album - ideaal voor GI verstoringen van het eten van bedorven voedsel waar er zowel braken en diarree. Bij vergiftigingen...Borax  o.a. (de remedie, niet het poeder) - uitstekend  angst voor onweer en vuurwerk. 
 • Calendula (kan worden gebruikt als een oraal middel en als externe zalf) - gebruik huidinfecties of enige vorm van externe besmetting. Het is een opmerkelijke helende agent en een tube zalf moet altijd bij de hand om lokaal gelden voor schaafwonden, infecties en wonden.
 • Hepar zwavel - is geweldig om pijnlijke abcessen overal op het lichaam en pijnlijke geïnfecteerde anaalklieren behandelen.
 • Hypericum - is een uitstekend middel om te geven voor een pijn als gevolg van zenuwbeschadiging of letsel aan zenuw-rijke gebieden. Ik heb ooit sloot mijn vinger in een venster en geleerd uit de eerste hand de wonderen van Hypericum. Geweldig voor als je teennagels van je hond te kort geknipt.
 • Myristica - fenomenale remedie voor anale zak infecties en chronische anale zak problemen.
 • Rhus tox - voor artritis dat is beter na bewegen, algemene musculoskeletale letsels, rode gezwollen ogen, huid infecties en jeuk.
 • Ruta - fantastisch voor enig letsel aan pezen of ligamenten en deze remedie heeft een echte affiniteit voor de knie dus je zou het onmiddellijk gebruiken na elke knie of kruisband letsel.
 • Silicea - duwt vreemde voorwerpen, zoals splinters of foxtails uit de huid.
 • Ledum - de eerste keuze voor elk type steekwond, waaronder die van insecten/honden/kattenbeten. Indicatie sectenbeten waarbij Apis nodig is - warm en rood, terwijl bij beten [zoals honden/katten beten] = Ledum. Wond is koel en lijkt gekneusd.

  Alle eenvoudige middelen op een rijtje.. http://www.chintamani.nl/chintamani_2013/natuurgeneeskunde/homeopathie_dieren1.htm

Leren beheersen [Dogtime..] http://youtu.be/hMhIz2NwMPk?list=PLpvmKDLGy0u-Ps_aOzroBaJl-bnS8qHpv

 De elementen in de klassieke homeopathie...
http://www.homeopathie-info.com/klassieke%20elementen.htm

Hondenziekten, symptonen..
http://www.spodan.com/nl/3120.html

Info. Homeopathie algemene gezondheid.. http://www.homeopathie-equilibrium.nl/Lists/Berichten/Post.aspx?ID=86

Dieren fysiotherapie in Enschede http://www.fysio-voor-dieren.nl/

Werking Scriptie; over trituratie / werking homeopathie
http://www.hahnemanninstituut.nl/admin/uploads/pdf/equisetum-arvense-pdf.pdf

Bachbloesem; http://shop.starremedies.nl/ainsworths.php

Proef honden vaccinaties en honden zonder vaccinaties..

http://www.dogsnaturallymagazine.com/purdue-vaccination-studies/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork


Santa collies..Krabbels

Paul (Eefke)
Paul (Eefke) > Ilja & Sterre
03/12/2015 17:45

Hoi Ilja,

Je bent al een tijd niet meer op het forum geweest. Ik had je al een paar keer gemaild en ook uitgenodigd om in Elburg  nog een keer mee te varen op de botter. 

Vriendelijke groet,

Paul(Eefke)

Karen
15/09/2013 21:37

Hi Ilja,

1Oktober komt Leonie op bezoek bij Rakker. Ik ben benieuwd wat haar bevindingen zijn en hou je op de hoogte (als je dat leuk vindt Lachen)

Groetjes,

Karen 

1 1 aantal reacties
Ilja & Sterre
Ilja & Sterre Hoi Karen, Fijn zeg... Ja, hoor ik zou graag willen weten hoe jullie het ervaren... ;) Toi toi toi groet, Ilja
16/09/2013 12:56
Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
07/09/2013 21:09

Hoi, Als je even terug naar boven schuift zie je een aantal namen/praktijken van klassiek veterinair homeopaten staan...
Leonie Noordhoek zit in Strijen.

Zij is net verhuist uit R'dam ... Dit is nog wel te doen waarschijnlijk voor je, om naar Strijen te rijden [50 minuten.] ..??
Bel haar in elk geval op..  Onschuldig Soms - als ze meerdere consulten heeft in een bepaalde streek - dan bezoekt zij meerdere mensen in die regio..[ i.p.v. dat jij naar haar gaat voor een consult...]

Je staat niet iedere week op de stoep hé.. Er kan heel veel telefonische bijgestuurd...
Ik hoop dat je er wat aan hebt...
Ik wens je in elk geval heel veel succes...  Goed trouwens dat je er bijtijds mee begint om aan de angsten te werken..
Mijn [supergevoelige collie] is er enorm van opgeknapt ... Toi toi toi..  Ilja [Wil je Leonie groeten van mij...? ]

1
nina
21/08/2013 8:28

Hallo Ilja,

Ik heb een hond van bijna 7jaar(mix )sinds 2005 zijn wij erachter gekomen dat hij myasthenia gravis heeft met daarbij een verlamde slokdarm, hij krijgt mestinon en heeft het daar bijna 2 jaar heel goed gedaan, lopen ging goed slokdarm werd minder verlamd. Sinds juni heeft hij een terugval en een longontsteking als gevolg van dat zijn slokdarm weer verwijd is en zich waarschijnlijk heeft verslikt, in de tussentijd heeft hij zich weer 3x verslikt!!!hij zit nu 6 weken aan de antibiotica n vorige week ben ik gestopt. Sinds eergisteravond begon hij weer te hoesten en weer verslikt waarschijnlijk in zijn eiegen slijm ofomdat hetnog niet helemaal over was. Nu lees ik wat over homepathie.....misschien weet u iemand of iets wat ons nog extra kan helpen, myasthenia gravis is een auto-immuun ziekte. mijn mail is ninasombroek79@hotmai.com

Sandra
Sandra > Ilja & Sterre
02/12/2012 16:20

DankjeLachen

 

Kaylee heeft eigenlijk 3 verschillende kleuren hihi

Heb even nieuwe foto`s erop gezet Kan je het zien Knipogen

Want het is echt een toverbalHondje haha

1 1 aantal reacties
Ilja & Sterre
Ilja & Sterre Ja, ik zie het.. Bijzonder
02/12/2012 18:51
Meer laden

Honden van Ilja & Sterre

Sterre


Vrienden van Ilja & Sterre

Hanneke
a.b.
Nienke & roedel
Anita*
soraya
geen
anita
Annelies Coumans
fabienne
marjo uiterwijk
Loes
Mariska & de honden
Puzzle & Pim
Simone en Dirk
Baco&Dani
Fanny

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief