HF moderators

Cocker Spaniel Tom zoekt een baasje

Topicstarter: HF moderators | Reacties: 10 | Laatste: 15/05/2015 21:48

Tom is een schat van een hond. Hij knuffelt heel erg graag en is graag in je buurt zonder opdringerig te zijn. Soms wil hij echt heel graag kroelen en verbaast hij je door ondanks zijn volume zomaar op je schoot te springen. Mijn partner zegt dat hij ook nooit meer naar me moet roepen om te vragen waar ik ben, want waar ik ook naartoe ga, Tom zit op zijn kont voor de deur te wachten tot ik terug kom.

Tom is een gecastreerde reu van 4 jaar. Hij kan niet met katten, en is ook nogal gefixeerd op vogels maar na een vocale correctie laat hij de vogels met rust. Hij kan ook niet los, want dan gaat hij jagen, weliswaar in zijn eigen logge tempo, maar hij komt niet terug. Ook achter paarden gaat hij aan. Dit kreeg ik van zijn vorige baasje mee, maar ik denk dat daar aan te werken is daar hij baas en voedselgericht is. Een goeie omheining is ook een must, want hij zou durven op stap gaan zei zijn vorig baasje. Dat hebben wij nog niet gemerkt.

Zijn vrouwtje gaf aan dat hij niet speelt, maar hij vindt het leuk om met een balletje te dollen. Hij rent er ook achteraan wanneer je het weggooit, en heeft intussen geleerd om het balletje terug te brengen. Intussen speelt hij met allerlei soorten hondenspeeltjes, alles wat hij hier vindt van onze roedel vindt hij leuk.

Hij kent alleen het commando "nee" en "zit" en hij kan ook een pootje geven. Hij trekt niet aan de lijn maar op de wandeling treuzelt hij niet, het is ook niet zo dat je hem achter je aan moet sleuren, hij snuffelt graag en houdt een normaal tempo aan. Tom is helemaal zindelijk.

Eten was in het begin een beetje een probleem. Tom kreeg vooral "menseneten". Onze honden eten KVV, maar dat hield hij niet binnen. Brokken lustte hij niet. We zijn begonnen met  Renske, met een beetje KVV er door. We deden er elke dag een beetje meer KVV door zodat hij het gewend raakte. Intussen staat hij te springen voor zijn portie KVV.

Tom woog 38 kg toen hij bij ons kwam. Intussen weegt hij nog 28,3 kg. Hij is veel actiever dan eerst, en durft al eens een sprintje trekken. De eerste tijd kon hij alleen maar waggelen...

Wie wil ons wandelend bijzet tafeltje een goed thuis geven? En wil er ook voor zorgen dat hij een normaal gewicht krijgt. Hij is goed op weg, zeurt ook helemaal niet om eten, ondanks het feit dat hij echt veel minder krijgt dan hij gewend is.

Interesse? Mail of vraag het op het forum aan Petra.

Reacties


Puzzle & Pim
Puzzle & Pim
05/02/2013 12:47

Wat een schat is het toch! Hoe gaat het met Tom, Petra?

05/02/2013 15:55

Hopen dat deze schat gauw een baasje vind.

05/02/2013 16:00

HOOP DAT DIE SNEL EEN WARM MANDJE VIND

Anoniem
06/02/2013 18:38
Tom doet het nog steeds heel goed. Afvallen gaat wel minder snel dan eerst.
Maar het is en blijft een schat van een hond!!!
Hij speelt echt nu, rent achter balletjes, gaat zelfs achter een running egg aan, heerlijk om te zien.
Nienke & roedel
Nienke & roedel
06/02/2013 20:19

Ik kwam gisteren nog een 'Tom' tegen bij de dierenarts. Deze Tom was al een jaar of 10 of ouder en anderhalf jaar geleden uit het asiel gehaald. Er zijn dus gelukkig mensen die zelfs cockers die nog ouder zijn dan Tom een goed tehuis geven. Dan moet het bij Tom ook vast gaan lukken.

Laika
Laika
07/02/2013 1:29

Mischien mis ik iets, maar is het een idee om erbij te vermelden waarom hij bij jullie weg moet; dit is voor m ij onduidelijk en wekt verwarring op.

Vierentwintig + 4 pootjes
Vierentwintig + 4 pootjes
07/02/2013 21:28

@Laika : Tom is bij ons in opvang. Hij kon niet bij zijn vrouwtje blijven omdat ze moest verhuizen en ze geen huis gevonden heeft waar huisdieren toegelaten zijn. Omdat Tom niet in het asiel zou terechtkomen, logeert hij bij ons tot we een baasje voor hem vinden. 

Bij ons kan hij niet blijven, we hebben zelf 4 honden. En het is niet de bedoeling dat we hier een soort van asiel gaan runnen :-) 

Hij blijft in ieder geval tot we het perfecte baasje voor hem vinden, dat is zeker! 

Mariska & de honden
Mariska & de honden
14/03/2013 19:49

heeft deze lieve schat al een baas gevonden

Roger
15/03/2015 21:27
Is Tom nog steeds bij jullie? En als ik het verhaal zo lees kan hij dus wel samen met andere honden. Dat geeft hoop...
Schipper
15/05/2015 21:48
Is deze hond nog beschikbaar?
Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief