HF moderators

Calma zoekt een baasje

Topicstarter: HF moderators | Reacties: 18 | Laatste: 09/08/2013 9:10

© www.sos-strays.nlGeboren: 01-01-2010
Teef, gesteriliseerd
Schouderhoogte: 57 cm en 19 kg
Herkomst: Gijon, Spanje
Sinds begin september in opvanggezin met kinderen, honden en paarden in Lummen, België.

CALMA
CALMA is een hond met een gouden hart. Ze is zachtaardig en heel voorzichtig met de kinderen. Houdt van haar opvanggezin en is graag bij hen. Ze laat hevig kwispelend zien dat ze de kinderen heeft gezien, en benadert ze zonder ze om te lopen. Gaat rustig bij ze staan of zitten, zodat ze lekker over haar hoofdje geaaid kan worden. Meestal is een aantal aaien genoeg en wil ze graag een spelletje tennis gaan doen.

CALMA houdt van duidelijke regels om te volgen en is dan de perfect luisterende hond. Ze kent alle nodige commando’s, ook op afstand en loopt los. Het loslopen op ander terrein is ook mogelijk, mits er met haar balletje gespeeld wordt. Zo snel je niet meer op haar let of naar haar kijkt zet ze haar neus aan de grond. CALMA is heel energiek en heeft een jachtinstinct welke verlegt wordt door de focus op haar tennisballetjes. Zij kan uren achter de bal rennen en doet dit ook perfect bij de kinderen. Ze legt het balletje keurig aan de voeten en hapt niet. Krijgt ze het commando ZIT en dan wacht ze tot er gegooid wordt. Ze zal de kinderen niet om ver springen.

© www.sos-strays.nlOndanks haar zachtaardige karakter heeft ze veel fysieke uitdaging nodig. Niet zozeer lange wandelingen, maar vooral het rennen achter haar balletjes. In het opvanggezin kan ze drie keer per dag actief achter haar balletje rennen wat voorziet in de uitdaging, ze heeft de uitputting nodig en blijft happy en snel achter de bal rennen. Daarna kan ze ontspannen en rustig genieten van een knuffel of relaxte wandeling. CALMA loopt goed mee over straat zonder angst voor auto's of ander verkeer. Fietsen is ook geen probleem.

CALMA is bij vreemde mensen rustig en iets terughoudend, maar eenmaal goedgekeurd is ze klaar voor een balspelletje. Vreemde mensen krijgen hier een bal in de hand en het contact is zonder angst gemaakt. Wanneer haar staartje tussen haar pootjes gaat is het belangrijk haar niet te bevestigen in dit gedrag. Ze is niet langer in een angstige en gevaarlijke omgeving, dus negeren of afleiden is de beste aanpak.
Deze houding komt al veel minder voor. Het is vooral het vertrouwen in haar baas, duidelijke regels en de baas dient ook te corrigeren wanneer ze deze niet naleeft. CALMA heeft bijvoorbeeld geleerd om voor de geopende deur te zitten en te wachten totdat ze toestemming krijgt te vertrekken. Wanneer ze zonder toestemming vertrekt kan ze met een simpele verbale correctie terug op haar plek gezet worden en wacht ze braaf. Consequent blijven als baas is voor haar een vereiste om niet terug te vallen in onzeker gedrag. Correcties van de kinderen worden ook nageleefd.

CALMA moet vooral vermaakt worden met bijvoorbeeld botjes en kauwstaven en veel balspelletjes. Als ze zich verveelt kan ze nog wel eens haar neus aan de grond zetten en deze volgen of zichzelf met wat ze bedenkt gaan vermaken. Het is belangrijk haar naam op tijd te roepen als ze vertrekt zodat ze terugkomt. Wanneer ze toch vertrekt komt ze uiteindelijk wel terug, na herhaaldelijk haar naam roepen. Maar ze heeft echt uitdaging nodig om zich niet te vervelen. De kinderen kunnen haar eenvoudig vermaken met een balletje en dan blijft ze prima bij hen. CALMA is enorm voedselgericht waardoor het aanleren van commando's heel snel lukt.

© www.sos-strays.nlBIJ ANDERE HONDEN
CALMA is goed met andere honden, van alle leeftijden en reu en teef. Wel is ze bij een nieuwe ontmoeting gespannen, maar eenmaal goedgekeurd is ze rustig en negeert ze de andere hond. Ook afleiden met een balspelletje gaat makkelijk. Ze speelt niet heel veel met de andere honden in het opvanggezin, maar ligt wel graag samen en werkt samen bij het apporteren met de Border Collie.

CALMA is een hond met een behoorlijk hoog energieniveau en haar baasje moet dan ook de gelegenheid hebben om haar lekker uit te kunnen laten rennen (grote eigen tuin/terrein of op een hondenweide). CALMA speelt ontzettend graag met de andere honden van het opvanggezin en is daarin soms onvermoeibaar. Een andere zeer speelse hond zou zij zeer leuk vinden. CALMA is niet geschikt voor beginnende hondeneigenaren.

KOSTEN
Adoptiebedrag:210,- euro+ 75,- euro toeslag sterilisatie. Voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de buitenlandse honden hier en in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen gechipt, in het bezit van een Europees Paspoort en gezondheidscertificaat, ontwormd en ingeënt (volgens ouderdom).
Ze werden door middel van bloedtesten getest op de in hun plaats van herkomst voorkomende zuiderse ziektes en hebben allen een negatieve bloedtest (negatief = niet besmet, dus gezond). Bij de grote, volwassen honden (type herder en mastin espanol) werden de heupen door de dierenarts in Spanje nagekeken en goedgekeurd als gezond.

Contactpersoon voor meer info

Steef
steef@sos-strays.nl
06-19987025
tussen 11-13 uur en 16-21 uur.
 
Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bezoek onze site www.sos-strays.nl

Reacties


anita
anita
08/08/2013 13:36

ja!! dat maakt mijn dag goed!

Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief