Helga

Zoëy en inentingen of titeren? En nog een paar gezondheidsvraagjes..

Topicstarter: Helga | Reacties: 21 | Laatste: 14/02/2017 14:39

Hallo allemaal,

 

Ik ben even het spoor bijster... Heb het weekend op internet gezocht, maar wordt niet wijzer...

Zoëy is 5 jaar. Al die jaren ga ik op de automatische piloot naar de DA om haar te laten inenten. Nu begint me dat wat tegen te staan. Zoëy eet vers vlees en krijgt alleen maar 100% natuurlijke snacks, af en toe een rauw eitje. Heel puur dus.

Vandaar dat die jaarlijkse spuit met rotzooi in haar lijfje me tegen gaat staan. Ik heb gehoord van titeren. Maar het is me niet duidelijk wat dat precies is. Hoe gaat het in de praktijk? Er wordt bloed afgenomen? En waar (pootje?) en dan? En weet dan iemand toevallig welke DA dat doet in Groningen of Drenthe (eventueel Drachten?)?

En dan de bescherming tegen teken. Zoëy had afgelopen zaterdag een enorme teek achter haar oortje... die rotzak was al groot! Hij had zich helemaal volgezogen. Ik heb hem er met een pincet recht uitgetrokken. Toen Zoëy nog een pipetje in de nek kreeg, had ze hier nooit last van. Dit is de eerste teek in 5 jaar.. Wat kan ik het beste doen zodat ze goed beschermd is zonder chemische middelen?

Met andere woorden. Geen chemische rotzooi meer voor Zoëy, maar hoe pak ik dit aan?

 

Groetjes,

Helga

 

Reacties


Helga
Helga
05/06/2013 9:17

Dank je Gerda... Ik zal eens contact opnemen met Drachten. Ik ben sowieso op zoek naar een andere dierenarts. Degene waar ik nu met Zoëy ingeschreven sta, heeft bij mij helemaal afgedaan tijdens de euthanasie van Luna. En het feit dat ze die kleine Zoëy een snuitje om wil doen, vind ik al helemaal achterlijk.

Als ik eerlijk ben zit ik te twijfelen tussen helemaal niet enten of titeren (dus helemaal niks) en een keuze tussen enten en titeren.

Wat zijn risico's van helemaal niet enten? Zoëy heeft bijna geen direct contact met andere honden. Ze snuffelt natuurlijk wel aan plasjes en poepjes van andere honden.

Ik ga vandaag karnemelk halen en knoflookbonbons. Ben bang dat ik ik haar anders een overdosis knoflook geef.

Helga
Helga
05/06/2013 9:19

Leoniek? Wat bedoel je met: "Ik ben zelf erg tevreden over niet-chemische middelen."

Wat gebruik jij dan?

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
07/06/2013 0:07

Helga, even voor de duidelijkheid...
Ik heb altijd mijn honden wel in een zo goed mogelijke constitutie.. Dat is het hoe mijn hond[en] zich bescherm[t]en..

Ik heb nog nooit antibiotica aan Sterre laten geven, ook niet na een operatie.
Mijn homeopaat begeleid Sterre met homeopatische middelen [na een operatie] die gelijk staan aan de reguliere AB. 

Als er iets is, zou ik iets opmerken aan Sterre d'r gezondheid dan heb ik een zéér goede vriendin die Sterre direct - na een [telefonisch] consult -  homeopatische middelen kan voorschrijven n die we gelijk kunnen ophalen om een behandeling te starten.

Niet vaccineren betekend dus niet dat ik maar afwacht of het wel goed gaat met de gezondheid van Sterre..

Ik bescherm Sterre "anders".. Er zijn nog nooit chemische middelen in haar [zevenjarig]  systeem gekomen. Ook geen vlooienmidd., ontwormingen e.d. [na één keer toen zij pupje was] geen ab. kuren enz.

Dus doormiddel van een optimale constitutie is Sterre beschermd.. Zij heeft haar eigen antistoffen kunnen opbouwen in haar eigen tempo zoals het ok in de natuur gebeurd.. Komt Sterre een stof tegen op haar dagelijkse wandeling wat haar systeem als "bedreiging detecteert" dan komt haar eigen systeem in actie en maakt zelf haar antistoffen.

Haar darmflora is optimaal en onbeschadigd door chemische stoffen
[ o.a  antibiotica, schade die veroorzaakt kan worden door vaccinaties.
[darmen kunnen gaan lekken door antibiotica en vaccins] Leaky gut syndrome.
Lekkende darmen een aandoening die heel mensen mensen niet kennen en onderschatten. Iets wat wel heel veel honden chronisch ziek maakt..

Een lekkende darm kan zelfs aanleiding geven tot een autoimmuunziekte.. [bij mens en dier..]

http://healthypets.mercola.com/sites/healthypets/archive/2012/08/27/cats-and-dogs-leaky-gut.aspx

 

Wat je kan doen en - wat veilig is -  is inderdaad titeren en als Zoëy toch de titer te laag heeft, en moet ze toch gevaccineerd, dan kan een [homeopaat] alternatief behandelende dierenarts een invers geven om de schade tot een minimum te beperken..

http://www.alternatievediergeneeskunde.nl/nederland/dierenarts/dierenarts007.htm

Ik hoop dat je er wat aan hebt.. Knipogen

Hanneke
Hanneke
07/06/2013 8:24

Leuk Ilja die link.Knipogen Het verbaasde mij. Is zijn oude vorige website.

Puzzle & Pim
Puzzle & Pim
07/06/2013 8:33

Beetje late reactie Onbeslist

Ik gebruik de knoflook bonbons en heb een keer van een tentoonstelling (stand met natuurproducten) een verstuiver met een mix van citroen en plantenextracten gebruikt. Ik weet de naam niet meer, het was een wat mintgroen spulletje. Deze werkte aardig goed en het stonk ook niet zo. Puzzle vond het best als we dat gebruikten.

Nu zijn we overgestapt naar de mix met Teatree zoals Paul het in een topic beschrijft. Ik gebruik alleen wat meer water omdat Puzzle nogal heftig op de lucht reageert. Ze blijft anders een hele poos in het gras rollen enzo. Ik ben daar heel tevreden over.

We wandelen in een vrij heftig tekengebied en ze zijn de afgelopen weken bijna dagelijks naar het bos geweest. Dit jaar heeft Puzzle nog maar 1 teek gehad en Pim 0.

Irma
14/02/2017 14:39
Ik zou geen knoflook geven of producten met knoflook erin. Knoflook en uien, prei en bosui zijn giftig voor een hond evenals rauwe paddestoelen (champignons e.d.). Ook niet goed: rozijnen, druiven, cacao etc. Ik zou de hond ook nooit chocochips geven (dat is gedroogd huid met echte cacao - waarom fabrikanten van diervoer dat maken is me een raadsel want in cacao zit altijd theobromine, een stof die zeer giftig is voor alle dieren).
Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief