Ilja & Sterre

Regelmatig spugen... [gal, borrelbuik..]

Topicstarter: Ilja & Sterre | Reacties: 4 | Laatste: 20/04/2017 9:28


Lees regelmatig de behandelingen van div. klassiek veterinair homeopaten op Fb ...
Dit keer van homeopaat Mascha Jansen die een Teckeltje onder behandeling kreeg voor - in eerste instantie - vuurwerkangst...
Maar er waren meer klachten oa borrelende buik en galspuugjes.. Een vraag over een symptoom welke ik zeer geregeld lees op hondenfora.
Honden voelen zich als in zo'n staat  zijn ook soms niet helemaal fit van, lijken misselijk en als baasje kan je er niet veel aan doen...

Ook ikzelf had één van de colliedames die een 'borrelbuik' had en spuugjes gaf wel dan niet met gal , of wat bloedsliertjes..
Ook bij Kazoo is dit door de behandeling van homeopathie overgegaan..

 

 

Mascha schrijft; Weer een mooie review mogen ontvangen over een hond die al een tijdje niet meer onder behandeling staat!

Ofwel homeopathie werkt snel en is duurzaam...

Dirkje – dwergteckel met angst en maagklachten

Een paar jaar geleden ontmoette ik Mascha, tijdens een lezing over 'vuurwerkangst bij honden'. Tijdens die avond werd uitleg gegeven hoe je homeopathie kan inzetten bij deze angst. Dirkje mijn ruwharige teckel was erg bang voor vuurwerk. Dit kwam doordat op haar 3e levensjaar, dicht bij haar vuurwerk werd afgestoken.

 

Voor en tijdens oud & nieuw heb ik toen middelen gehad en dit heeft haar er heel goed doorheen geholpen (minder angstig en sneller herstel) maar Dirkje had ook weer maagklachten. Hiervoor was ze al wel behandeld door een holistische dierenarts, maar het was terug gekomen.

Ze gaf meerdere malen per week over, soms schuim en gal soms slijm met bloed. Haar buik en maag waren duidelijk van streek borrelende geluiden en pijn. Ze piepte en kroop ineen als ze weer een kramp had.

Ik maakte een afspraak bij Mascha en na een uitvoerig gesprek, kreeg Dirkje middelen tegen haar maagklachten die ook passend waren voor haar angst. Naast de maagklachten en vuurwerkangst had Dirkje nog een paar nare ervaringen opgedaan met omstanders en ook was ze bang om over bruggen te lopen, ze ging echt in de ankers.

Inmiddels is Dirkje 8 jaar en ze zit lekker in haar vel, loopt zonder aarzelen over bruggetjes, is al twee jaar niet meer bang voor vuurwerk, iets wat ik echt voor onmogelijk had gehouden. En haar maagklachten verbeterde ook mee en zijn na een soort dieptebehandeling ook helemaal verdwenen.

Daphne van Zomeren,
Schaapsherder bij Kudde In Het Duin & eigenaar van Actief met je hond.

Reacties


Hanneke
Hanneke
28/02/2015 23:01

Interresant stukje Ilja.

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
01/03/2015 1:10

Dank Hanneke... Lachen

ieeeelllll
12/04/2017 14:21
gedeverredemme
jihad
20/04/2017 9:28
is deze vlambaar?

in verband met allah
Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief