anita

lage rug problemen

Topicstarter: anita | Reacties: 8 | Laatste: 31/07/2014 14:11

ik heb al een tijdje ondervonden dat Swallie soms moeilijkheden heeft met rechtstaan, precies of ze heeft minder kracht in der achterpootjes. ze speelt loopt en wandelt gewoon en dan opeens wil ze rechtstaan en gaat dat moeilijk..

we zijn daarmee naar de dierenkliniek geweest en blijkbaar hebben galgo's daar nog meer last van, lage rug problemen..ook al gaf ze geen kik als de DA haar poten en bekken manipuleerde, maar ze zegt zo al niets, ze blaft niet, piept niet...toch denkt de Da dat het om artrose gaat, we hebben een ontstekingsremmer meegekregen en moeten die nu 14 dagen geven, als dat niet opbrengt dan moeten er foto's genomen worden om verder te kijken wat er is...ik hoop echt dat het gaat helpen...

Reacties


Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
21/07/2014 22:52

Oh jee... Dat zijn geen leuke dingen... Huilen
Is er een erfelijke aandoening bekend bij de Galgo's..??

Ik hoop van harte dat het blijvende verlichting gaat brengen voor Swallie... toi toi toi.. Knipogen

Annelies Coumans
Annelies Coumans
22/07/2014 16:26

Ojee, dat is niet fijn voor Swallie! Even afwachten hoe de medicijnen werken.

Ik herken dit probleem omdat Déru mijn laatste kuvasz, dit ook had! Ze kreeg hiervoor Metacam maar dit hielp erg weinig, en de spierkracht in de achterhand verminderde snel. Daarbij kreeg ze vreselijke maagpijnen van die Metacam en nog een ander medicijn,waardoor ze niks meer wilde eten en sterk vermagerde. 

Ik heb toen mijn veterinaire homeopaat gevraagd om haar te helpen. Deze heeft eerst eens een wat scheefstaand bekken op zijn p[laats gemanipuleerd en ze kreeg voor de rugpijn homeopatische druppels die een betere doorbloeding gaven in de rug. Na gebruik van 1 1/2 week kon ik de reguliere medicatie weglaten. Ze liep een stuk vlotter , kwam beter in de benen,meeer kracht in de achterhand. Deze druppels heb ik kunnen geven tot haar dood, ze heeft nooit meer reguliere medicatie gehad! Misschien iets om over na te denken!

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
23/07/2014 16:36

Ik weet niet precies wat de stijfheid en opstartproblemen veroorzaakte maar ook één van mijn oude collie teefjes kreeg last van stijvig lopen en wat stijf lopen als ze net opstond [opstart problemen..]  toen ze op de leeftijd van 12 of 13 jaar was...
Ik heb toen geen foto laten maken of een dierenarts geraadpleegd..

Onze humaan en veterinair homeopaat heeft voor Kazoo toen middelen gestuurd waar ze het ook heel goed van opknapte.. Lachen

Ook Sterre heeft nu een 'constitutiemiddel'. [middel wat past bij haar algeheel beeld..]
En een lmiddel [Rhus.T] om haar locomotie gericht te ondersteunen.. 
Het synovia tussen de gewrichten/ het skelet gaat bij een ouder wordende hond toch minder worden.. Zo kan je een hoop ouderdoms bewegings problemen uitstellen, mogelijk zelfs voorkomen...

Ook als er ontsteking actief is kan een klass.homeopaat middel voorschrijven om dit te behandelen. Een natuurlijk vorm van antibiotica die niet de darmflora aantast..

Mocht je meer willen weten dan lezen we het wel..
Hoop dat Swallie al wat opgeknapt is...

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
25/07/2014 10:49

 

Hoe is het met Swallie inmiddels Anita..??
Ik hoop dat ze beter beweegt.. Lachen

anita
anita
25/07/2014 14:15

ondertussen is het wel beter, ze is precies niet meer zo stram bij het rechtstaan, we zijn nu iets over de helft van de behandeling en op het eind gaan we terug voor controle. ik wil niet tot het eind van der dagen ontstekingsremmers geven       de hom. middelen ga ik eens opschrijven en vragen of ze kunnen overschakelen als het nodig is om langer medicijnen te geven ùaar er is in de kliniek die gespecialiseerd is in windhonden geen enkele homeopaat..blijkbaar staat België heel wat achter wat natuur DA betreft..

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
25/07/2014 23:44

Fijn dat het beter lijkt te gaan Anita.... Lachen

Het is niet nodig om een windhondenspecialist te zijn als homeopaat, Anita..
Met klassieke homeopathie werkt met de ziekteclassificatie, schrijf voor [naast de klacht..] op constitutie, pre-dispositie / erfelijkheid, biografie, millieu, enz. 

De anamnese van Swallie wordt gerepertoriseerd daar komen dan div. middelen uit die bij tot als een maatpak bij Swallie als type en de klachten horen.
Niets wordt aan het toeval overgelaten met klassieke homeopathie.

Je kunt altijd vrijblijvend vragen stellen voor je besluit voor een consult te kiezen..

En ik weet dat Leonie Noordhoek, [klassiek veterinair homeopaat, zij heef een zeer goede reputatie en is een ervaren iemand..] geregeld in België is om haar Belgische dierenpatiënten te zien.. Leonie is een heel toegankelijke jonge vrouw met een passie voor dieren en klass.homeopathie... Knipogen

Leonie Noordhoek
Brandgansstraat 20
3291 VA Strijen

Tel: 06-43409056

website: www.leonienoordhoek.nl
Facebook; https://www.facebook.com/DierenhomeopathieDit is eventueel een dierenarts die [klinische homeopathie erbij doet.. 
Klinische homeopathie is géén klassieke homeopathie en nooit dát maatpak wat je wel krijgt bij een behandeling van een klassiek homeopaat..

Dr. Eric Vanden Eynde
steenweg op brussel 17
3080 Tervuren
Tel.  02 767 76 56
Email:  mail@vetbe.comIk hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen..
Toi toi toi voor Swallie.. Knipogen

anita
anita
31/07/2014 12:19

dank je ilja, ik ben met haar bevriend op FB en heb alles wat daar staat al goed doorlezen  

ondertussen zien we dat het bij Swallie veel beter gaat, de medicatie slaat dus wel aan, maar de 14 dagen zijn nu voorbij dus geen pilletjes meer en nu wil ik eens zien hoe het verder gaat zonder..komen de klachten terug dan geen ontstekingsremmers meer maar dan ga ik een afspraak proberen te maken met  Leonie Noordhoek of naar Tervuren  want ik wil niet heel haar leven ontstekingsremmers geven!   dus even bekijken wat ze doet.  nu staat ze zonder problemen recht en ik zie ook dat ze ongevraagt gaat zitten, iets wat ik al niet meer van haar verlangde omdat ze zo moeilijk rechtkwam...dus het is positief maar we bekijken het nog ...

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
31/07/2014 14:11

Fijn om te lezen dat het nu een stuk beter gaat, Anita.. Lachen Heeeerlijk..Lachen
Ik hoop van harte dat het zo goed blijft gaan voor Swallie...
Toi toi toi Swallie, zet je beste pootje voor.. Zoenen

Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief