Ilja & Sterre

Juliette Barclay Levy ..

Topicstarter: Ilja & Sterre | Reacties: 8 | Laatste: 17/02/2015 21:16

Hoi allemaal,

Uit C.J. Puotinen in Whole Dog Journal, juli 2006

Stukje biografie over Juliëtte Barclay Levi;

Veel mensen die voor het eerst kennis maken met holistische diergeneeskunde denken dat op een natuurlijke manier voor je honden zorgen iets nieuws is, dat door een paar dierenartsen en alternatieve, complementaire diergeneeskundigen wordt beoefend.

Dat is niet zo. De holistische dierzorg begon meer dan zeventig jaar geleden, toen Juliette de Baïracli Levy een betekenis gaf aan "natuurlijk fokken".

Ze is op 28 mei 2009 gestorven en woonde de laatste jaren van haar leven in Zwitserland. In de geschiedenis van de natuurlijke zorg voor huisdieren neemt Juliette de Baïracli Levy een ereplaats in.

Juliette is geboren in Engeland uit rijke, Joodse ouders (een Turkse vader en een Egyptische moeder) en groeide op met chauffeurs, koks, dienstmeisjes en tuinmannen.

Als kind wist ze al dat ze dierenarts wilde worden. Ze studeerde aan twee universiteiten en was bezig met het laatste jaar van haar veterinaire opleiding toen ze besloot dat de conventionele geneeskunde haar geen antwoorden gaf.

Ze begon aan een leven vol reizen met de nomaden en veldonderzoeken. Eerst in Engeland, later over de hele wereld.

"Ik wilde alles weten over natuurlijke geneeskunde en natuurlijke zorg voor dieren, ik wilde bij mensen zijn die nauw verbonden waren met de aarde en hun kudde.

Alles wat ik weet over kruiden en de eenvoudige wetten van gezondheid en geluk heb ik geleerd van Berbers, nomaden, Bedoeïenen, arme boeren en zigeuners in Engeland, Griekenland, Turkije, Mexico en Oostenrijk.

-----*****------

Ik heb al heel veel jaar het boekje van Juliëtte Barclay Levy in de boekenkast staan en heb het div. keren doorgelezen met grote belangstelling.. Werken met kruiden, honing, rauwe melk, granen, groenten...
Zij verteld in het boekje haar ervaringen en geeft adviezen over voeding en kruiden.. Een schat aan informatie..  Het boekje is een van de eerste boeken die ik aanschafte ooit. Ik had toen nog nooit van klass. homeopathie of 'natural rearing' gehoord.
Een aanrader in mijn ogen als je eens met "andere ogen" naar  jonge honden, fokken en voeding wilt kijken...  Lachen
Het boek heet; "Gezonde jonge honden"
Geschreven door Juliëtte de Barclay Levy
[Wordt niet meer uitgegeven - soms 2de hands te verkrijgen
Nederlandstalig..]


Juliëtte schreef nog meer boeken over de gezondheid en kruiden voor honden... Een zeer uitgebreid kruidenboek. Kruiden om o.a. te ontwormen op een natuurlijke manier.. Maar ook als een hond ziek is... En er staan nog meer zéér interessante topics in.. Dit boek bracht haar filosofie over natuurlijk fokken bij fokkers, trainers en hondenbezitters over de gehele wereld.

Vasten om te genezen..???

Onze hond geen eten geven – hem laten vasten. Veel mensen vinden het maar niks.

Honden moeten juist aangemoedigd worden om elke maaltijd op te eten. Toch is vasten de keuze die Juliëtte gemaakt heeft voor de behandeling van alle zieke dieren - ook mensen.

De bekende schrijfster Wendy Volhard leerde over vasten en natuurlijke zorg, toen deze methode haar hond redde, lang geleden. Het was voor haar het startsein van een fascinerende, nieuwe carrière.

In 1967 reisde Volhard van New York naar Duitsland, waar ze 17 en 18 jaar oude Landseer Newfoundlanders tegenkwam. Hier kocht ze Heidi, een buitengewoon gezonde, jonge teef, die de stammoeder van haar fokkerij zou worden.

"Ik was net twintig en wilde alles doen op een zo wetenschappelijk mogelijke manier. Ik sprak en werkte met dierenartsen als ik de mogelijkheid had.

Ik wist hoe belangrijk het was om de honden elk jaar te enten tegen alles en uiteraard, droogvoer te geven van de allerbeste kwaliteit. Zo hoorde het."


Met Heidi ging het niet goed. Haar gezondheid ging achteruit en toen ze vijf jaar was, kreeg Volhard te horen dat ze nog een maand te leven had: "Ze was helemaal op. Haar lever, nieren en hart werkten niet goed en ze had bottenproblemen. Haar lichaam wilde niet meer."

Ze ging terug naar Duitsland om hulp te vragen. Daar ontdekte ze dat de gezonde, lang levende familieleden van Heidi rauwe, natuurlijke voeding kregen. Niets uit een pak of een blik.

Geen van ze was ooit geënt. De Engelse fokkers die ze ontmoette op weg terug naar huis, gebruikten dezelfde methodes.

Als afscheidsgeschenk kreeg ze Levy’s Complete Herbal Handbook for the Dog.

Volhard las het boek tijdens de vlucht naar huis en lachte om Levy’s advies om zieke dieren te vasten en ze weer op te bouwen met kruiden en natuurlijke voeding.

Toen ze thuis was gekomen bij haar stervende hond dacht ze: "Wat kan ik verder nog doen?" De beste medicijnen konden niets meer doen voor Heidi.

Haar man vond dat Heidi elke dag een biefstuk zou moeten hebben tot haar tijd gekomen was en was het niet eens met Volhard. Toch werd de hond op een vastenkuur gezet en de voeding bestond uit vloeistoffen, honing en kruiden.

"Ik volgde de aanwijzingen van Juliette heel nauwkeurig, ik kon nergens anders meer terecht. Mijn hond ging elke dag dat ze niet at, een beetje vooruit.

Na drie weken begonnen we haar natuurlijke voeding te geven en ze herkreeg haar kracht. Ze werd weer beter en was een actieve, gelukkige hond die zeven jaar later, toen ze twaalf jaar oud was, overleed."

In die tijd was Volhard verslaggeefster van het Wall Street Journal en ze stond met een been in de wetenschappelijke "we willen bewijzen zien" wereld.

Ze besloot om de natuurlijke zorg van Levy met haar een-beetje-van-dit-en-een-beetje-van-dat aanpak te vergelijken met de voedingsrichtlijnen van de National Science Foundation. Dat was in die tijd de enige standaard voor huisdiervoeders.

"Het heeft me twaalf jaar gekost en heel veel gesprekken met deskundigen. Daarna hielp mijn dierenarts me met de laatste aanpassingen naar aanleiding van de honderden bloedtesten die we gedaan hadden."

In 1984 gaf Volhard haar voedingsmethode uit. Het boek, Holistic Guide for a Healthy Dog, is nu in zijn tweede druk.

Jaren later ontmoette ze Juliette bij een lezing: "Ik dacht, o jee, hoe zou ik me voelen als ik een vrouw tegen het lijf liep die mijn werk gepikt heeft, er mee gevogeld heeft en het daarna uitgegeven heeft?

We maakten kennis en ik voelde me zooo klein, toen ze zei: "Ik wilde je al jaren ontmoeten. Je hebt een prachtig werk afgeleverd. Dankjewel dat je mijn werk opgepakt hebt en er mee door gegaan bent. " Ze was heel dankbaar.

*Volhard paste de verhouding van kalk, magnesium en fosfor aan. Toch vindt ze dat de natuurlijke zorg nu nog net zo belangrijk en efficiënt is als toen Juliette het introduceerde.

Juliette deed wat ze kon doen * met de kennis die er toen was. Ze heeft een geweldig werk tot stand gebracht, net als wat Adele Davis voor gezonde voeding voor mensen gedaan heeft. "Zij heeft het startsein gegeven."....

Voeding pups..

De voeding van de pup

Algemene aanwijzingen

1. Het eten voor de hond moet rauw zijn. Door het koken worden belangrijke elementen die in rauw voedsel aanwezig zijn, vernietigd en de samenstelling van het voedsel veranderd.

De spijsverteringssappen van een hond zijn sterk en worden maar gedeeltelijk gebruikt bij gekookt voedsel evenals de sterke, gespierde maag en darmen. Ze verzwakken daardoor en worden ongezond.


Honden die in het wild leven zijn aaseters, die loeren op zieke en ongezonde dieren en rottende karkassen.

2. Een hond kan granen niet zo goed verteren als vlees en daarom behoort 70% van de voeding te bestaan uit vlees. Granen moeten als een aparte maaltijd gevoerd worden en mogen niet gemengd worden met het vlees.

3. Vasten is belangrijk om het spijsverteringskanaal te laten rusten. Honden die in het wild leven, eten niet elke dag.

Voor pups tot vier maanden is een halve dag per week en eenmaal per maand een hele dag voldoende, voor een volwassen hond een dag per week.

Op vastendagen kan men eventueel wat met water verdunde melk geven met wat honing.

Voeding tot de leeftijd van vier maanden

De aangegeven hoeveelheden zijn voor een middelgrote hond en dienen eventueel aangepast te worden.

8 uur ’s morgens - ongekookte koeie - of geitemelk [geen poedermelk of gepasteuriseerde melk] met wat honing en boombastmeel.

12 uur ’s middags - in koude melk geweekte vlokken van volle tarwe, gerst, haver of rogge met 2 theelepels vet [roomboter], bijv. 2 delen gerstevlokken en 1 deel havervlokken. 2 of 3 sneden droog volkorenbrood erbij geven.

4 uur ’s middags - 50 gram in stukken gesneden, rauw rundvlees of schapenvlees of paardenvlees, eventueel met zachte schapenbotten of rauwe haring. Wanneer de pup ouder wordt, grotere stukken geven.

8 uur ’s avonds - de hoofdmaaltijd. 50 gram vlees als hierboven met wat zeewier en eventueel twee theelepels gepureerde bladeren van peterselie, paardebloem, waterkers en selderij. Geef af en toe een rauw ei.

Wanneer de pup 4 maanden is, de voeding van 8 uur ’s morgens weglaten en meer eten geven - 50 gram graan, 300 gram vlees, 1 dessertlepel rauwe groene kruiden.

Wanneer de hond 7 maanden oud is, nog maar 2 maaltijden per dag geven: graan midden op de dag, vlees ’s avonds.

Ontkiemend graan en peulvruchten, die gepureerd dienen te worden, zijn een gezonde aanvulling.

Bron ; Juliette de Bairacly Levy: Kruidengeneeskunde voor dieren. ISBN: 90 6030 231 1


BRON; http://www.barf-natuurlijk.nl/kruiden/jdbl_vasten_genezen.html

https://www.facebook.com/VolhardDogNutrition


Reacties


anita
anita
05/02/2015 19:52

bedankt om dit met ons te delen

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
05/02/2015 19:58

 

Graag gedaan Anita... Lachen Bijzonder om te lezen hé.. ?

Misschien kom je wel eens op boekenmarkten...??
Ik snuffel heel graag tussen [oude] hondenboeken op markten en in antiquariaten.. 
Ik zou dolgraag dat kruidenboek nog eens willen bemachtigen...  Helaas ben ik het nog nooit tegengekomen... Onschuldig

anita
anita
06/02/2015 18:47

ja tis inderdaad wel interresant   zet de vraag eens ergens op een koop-verkoop van boeken, misschien kom je er zo wel aan!

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
06/02/2015 19:37

Kan, goed plan Anita.... Lachen  Dank je wel...

astrid rikmanspoel
astrid rikmanspoel
13/02/2015 22:55

Zo dit is gaaf. Dat boek zou ik ook wel graag willen hebben, mocht je het nog ooit tegenkomen laat het dan a.u.b. even weten want dan koop ik er ook 1

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
14/02/2015 22:13


Is goed, Astrid... Dat zal ik onthouden.. Lachen 
Ik weet het niet zeker maar ik geloof dat ik er zelfs twee heb... Maar dan zou ik door mijn boekenkast heen moeten lopen...
Ik kijk -als er markt is - altijd even tussen de dierenboeken... Lachen

astrid rikmanspoel
astrid rikmanspoel
16/02/2015 21:35

ik heb helaas niet zoveel tijd voor de markt, werken en mijn vrije tijd gaat allemaal op aan de honden wat ik ook niet erg vindt want dat is voor mij een stukje ontspannen.

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
17/02/2015 21:16

 

Ik voor je kijken..??  Misschien kom ik het boekje tegen... Lachen

Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief