Sennag

Hartruis

Topicstarter: Sennag | Reacties: 5 | Laatste: 24/03/2013 22:39

Hallo,

Mijn hond van 7 of 8 jaar oud heeft een hartruis. Als ik met haar ga rennen gaat ze na een kwartiertje nog wel minder zelfs hijgen. Ook al is het super koud. Ik doe ook agility met haar. Als ik dan soms sprongen neem en ze komt neer hoor je een heel raar geluid. Door de tunnel en slalommen vind ze geen probleem en gaat soepel maar met over dingen springen en dat echte rennen met een hartruis is dat eigenlijk wel goed voor je hond ? Anders dan ga ik stoppen met agility, naja helemaal stoppen niet maar wel met de meeste sprongen neerzetten!

 

Groetjes Senna

Reacties


24/03/2013 21:28

Senna als ik jou was zou ik deze vraag is aan je dierenarts stellen wat je wel en wat je niet meer kan doen met je hond. De dierarts weet dat het beste namelijk. Wij kunnen niet via het forum zien hoe ernstiug het is.

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
24/03/2013 21:29

Zomaar "een hartruis" zegt niet zo veel..
Ik denk dat de reden - waarom er een ruisje te horen is - achterhaald moet worden om een goed oordeel te geven of je de hond wel of niet kan belasten..

Ik denk dat je dit aan je dierenarts moet vragen als je het precies wilt weten.. Ik weet niet of de hond op een gegeven moment vocht vast kan gaan houden...Wenkbrauw ophalen  Geen idee...Onbeslist

Of misschien weet Loes daar en goed antwoord op..?

Esther
Esther
24/03/2013 21:31

Ik heb ervaring met hartruis en behendigheid. Krijgt je hond ook medicijnen? En is er ook een echo gemaakt?

Esther & Shai
Esther & Shai
24/03/2013 21:43

Ook ik ben bekend met honden en hartruis, sommige wel op medicijnen en sommige geen medicijnen, maar toch raad ik het je aan om de dierenarts voor advies te vragen en als er nog geen eho gemaakt ik dan zou ik dat toch laten doen, je weet maar nooit!

 

Hanneke
Hanneke
24/03/2013 22:39

Veel oudere honden hebben een hartruis. Vaak wordt dit niet opgemerkt. Hoest ze ook veel? Dit kan ook wijzen op een hartprobleem.         Eventueel vocht achter de longen.Het hart kan alshet vergroot is op de longen drukken wat ook voor hoesten/kuchen zorgt. Bespreek het met je dierenarts en als   je vind dat de conditie echt slechter is, laat een echo maken.

Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief