Fokken als beroep

Topicstarter: Peter | Reacties: 43 | Laatste: 25/05/2015 11:58

Ik heb een vraagje: als ik later een grote boederij koop. En een paar vrouwtjes honden,en een paar mannetjes honden. Kan ik hier dan mee gaan fokken.

En dan zoveel geld verdienen dat het mijn beroep word. Zo dat ik niet hoef te werken.

Ik wil dan wel verschillende rassen mannetjes en vrouwtjes kopen zo dat de mensen keus hebben in verschillende puppy's.

Reacties


Eefje
Eefje
01/03/2013 12:19

Bizar..

Hanneke
Hanneke
01/03/2013 16:13

Leuk Peter dat je zoveel van dieren houd. Nu eerst je scholen af gaan maken zoals je schrijft. En wie weet denk je er over 5 jaar heel anders over. En ga je leuk fokken met een hondenpaartje wat bij je thuis rond mag lopen en lekker mee kan gaan met wandelen. Blijf je droom vasthouden, maar dan ff anders. Misschien moet je eens nadenken of je dierenarts ofzo wilt worden?

Laika
Laika
03/03/2013 14:12

Peter fokken kan erg leuk zijn, dat zal ik zeker niet ontkennen. Echter zodra je er je geld mee zou moeten verdienen, dan zou je er anders mee om moeten gaan en is de kans heel groot dat het zeker mbt dierenwelzijn, zeker niet meer onder 'leuk' valt. Ik denk dat Hanneke een goed advies geeft. Houd fokken als hobby en kijk voor een beroep dat op een positieve manier met dieren omgaat: studeer voor dierenarts of bv ethologie, beide dingen die je als fokker zeker ook te pas kunnen komen en je veel met honden om kunt gaan.

ik lach met die fokkers hier
27/12/2013 21:38
Beste.

Wat je wil doen. Klink het alsof je nog jeugdig ben. Mensen hier reageren wat rap . Ik heb 12 jaar ervaring in fokken van goei ras honden ( kan kampioen honden op gebied van hondenshow en gehoorzaamheid en agility niet meer opsommen). Maar hoe julie reageren klopt niet ! Julie amateurs fokker's beweren dat julie goede honden ras willen fokken ? Kom op laat me niet lachen.... Ik ben er zeker van dat helft van julie honden 60% van ras standaard niet hebben. Niet zeggen dat niet waar is. Heb ervaring met julie fokker"s ( te arm om nieuwe honden te kopen van goei kwaliteit) Waarom kweken jullie nog met julie teefjes als julie zo voor welzijn van dierkes mee in zitten ? 80% van belgisch en hollandse kwekers hebben Brol als honden. Ps een show winnen waar er maar 3 hondjes in ring is = No glory.

Ik wens julie veel succes. Ik raad julie allemaal om te stoppen met honden fokken. Laat het aan mensen die er het geld ervoor hebben om beste ras te fokken

M.V.G
Hanneke
Hanneke
28/12/2013 0:10

Beste.

Wanneer u goed gelezen heeft is de jongen die een vraag omtrent fokken heeft gesteld, Peter. 15 jaar.

Daarnaast wil ik u erop attenderen dat niet iedereen een fokker is die op dit item gereageerd hebben. De personen die echt fokken weten van de hoed en de rand. Hebben hier vaak ook jaren ervaring mee. En nemen geen hond van om de hoek. Investeren dan ook hierbij.

Ik begrijp uw vreemde reactie totaal niet, en zou zeggen....Fok ze.

M.V.G.

fun
29/12/2013 0:17
Je begrijp mijn reactie niet ? Wat ik bedoel is dat Bijna alle fokkers. Die beweren dat ze goede kwaliteit honden fokken( Gewoon vlot kunnen liegen) 80% van bevolking koopt hondjes van die mensen zonder bij na te denken. Betalen prijs kaartje tussen 850 euro en 2000 euro voor een ras kwaliteit hondje. Terwijl die fokkers totaal geen ras kwaliteit hond hebben. Nee die personen zijn gepasioneerd van dat ras en doen het voor extra's. En als hun teefje niet vlot kan bevallen (keizersnee) Dumpen ze die teefje....
Omdat het teveel kost om er verder mee te kweken. En vaak het geld er niet direct voor hebben. Dat is echte realiteit. Kopen hondjes van andere belgisch kwekers ( kampioen bloedlijnen) Die bloedlijn komt al zo vaak voor dat er in belgie problemen beginnen voor te komen. Daarmee bedoel ik arme fokkers: geld niet om honden van uit engeland te halen of andere verre landen zodat het bloedlijn gezuiverd word en niet altijd zelfde voor ouders in voorkomen wat nu het geval vaak is. Meschien geven sommige liefde aan hun.... Geloof me meerder heid van belgisch fokkers zijn arm en rijkere fokkers worden als broodfokkers gezien. Terwijl bij rijkere fokkers faciliteiten er zijn. Vb: Qaurantaine zone voor als ze in buitenland hebben gezeten. dieren arts ruimte ( ingeval er een dringende operatie moet gebeuren of simpele controle)

Dit word bijna verplicht ;). Julie mogen mij lekker ongelijk geven. Waarom hebben die zo gezegde dieren liefhebbende fokkers . Geen milieu vergunning of nummer ? Dat alles in orde is voor welzijn van dieren ?
ien
ien
05/01/2014 9:58

Dag Peter.

Volgens mij zit jij ons gewoon te neppen, maar als je wel serieus bent een aanrader:

ga eens naar een serieuze fokker die gewoon in de huiskamer één  jong nestje pupjes op laat groeien.  Ga vervolgens naar een soort gelijk iemand (dat is dan iemand anders, want een serieuze fokker heeft niet meer dan een nestje tegelijkertijd,)die één nestje heeft van een week of 6 oud. Ga  daar praten en kijken, loop een weekje mee, dan zie je wat één nest aan energie kost. Daar ben je inderdaad 24 uur per dag mee bezig. En dan heb ik het over 1 nestje en niet over tig pupjes tegelijk.

Dromen is leuk, maar maak het niet serieus want zoals jij Peter het inschat, werkt het echt niet.

 

Fanny
Fanny
05/01/2014 19:00

"Ik ben er zeker van dat helft van julie honden 60% van ras standaard niet hebben"

Nee, jij weet waar je het over hebt...

Mijn honden zijn van fokkers die zo nu en dan een nestje fokken. Mijn honden voldoen op de meeste punten aan de rasstandaard. Als je hen ziet weet je direct welk ras het is, en dat is voldoende voor mij. Maar belangrijker en zeer tekenend dat ik jou daar niet over hoor mijn beide honden zijn genetisch vrij van PRA prcd,beide hebben Patella luxatie graad 0 en mijn reu is ECVO vrij (teef niet getest omdat wij haar hebben moeten laten castreren vanwege baarmoederproblemen)

Nee, de fokkers hebben geen milieuvergunning vanwege het simpele feit dat je die voor 2 honden niet nodig hebt. Maar de werpkist, de puppyren en het huis waren schoon. En toen bleek dat een van de teefje een nestje hebben niet leuk vond, toen was dat eerste nestje direct ook het laatste. Dus niet gedumpt.

En met het welzijn is alles in orde. Sires fokker had een hond die bijna 19 is geworden. Ivy haar oma woont bij haar fokker en speelt met haar 13 jaar nog met de bal. De honden worden goed verzorgd. Dit weet ik zeker omdat ik ze regelmatig tegenkom.

Mijn beide honden zijn ook op exterieur gekeurd en voldoen aan de eisen die de RV op dat gebied stelt.

Grappig dat je aan de ene kant suggereert dat onze honden slechte fokproducten zijn omdat jij er vanuit gaat dat zij niet aan de rasstandaard voldoen en aan de andere kant wel zaagt over overmatig gebruik van kampioenslijnen.

Jammer dat de meeste fokkers niet voor functie fokken. En de meeste pupkopers willen een leuke, sociale gezonde huishond en geen showhond.

 

 

jojo
09/02/2014 15:04
JOngens, we hebben het hier over een kind dat een iets te rooskleurig beeld heeft van hondjes fokken. Een roze wolk van lieve donsige pupjes in een schuurtje die nooit ziek worden en allemaal naar blije baasjes gaan......

Komt vanzelf goed, als ie wat ouder wordt en een realistisch beeld heeft gevormd van het houden/ fokken en bijkomende kosten van honden. Dat wisten wij toch ook niet toen we zo oud waren. Jeugdig enthousiasme noemen we dat. Voor ie geld heeft voor zn eerste hondje zijn we al heel wat jaren en wijsheid verder.

Succes
Esther & Shai
Esther & Shai
09/02/2014 17:42
Ohhh Jojo vandaar dat er zoveel broodfokkers zijn, bij hun is de wijsheid met de jaren nooit gekomen zeker!
linneke
linneke
04/03/2014 10:07

Peter, fokken doe je als hobby omdat je van een bepaald ras houdt en het iets wil bijbrengen waarvan jij denkt dat het ras beter wordt.

ikheb niet alles gelezen maar ik meende wel te lezen dat het je bedoeling zou zijn om telkens na 2 nestjes je ouderteefjes te verkopen... dat doet een goede fokker niet. bij een goede fokker primeert deouderhond en is deze een deel van het gezin, ook wanneer er niet meer met de hond kan gefokt worden blijft deze bij het gezin.

als je gaat fokken is het belangrijk dat je je goed informeert en beide ouderhonden op alle erfelijke ziektes die het meest in hun ras voorkomen getest worden.

diane
10/05/2015 14:40
Ik ben geen fokker

Maar ik wil 1 ding zeggen

Jullie hadden het tegen een kind met een droom hadden jullie vroeger geen dromen en hopelijk nu nog steeds anders ben je ontevreden in het leven
zakelijk zeg ik tegen jullie foei kunnen jullie wel tegen een kind stoer hoor
astrid rikmanspoel
astrid rikmanspoel
25/05/2015 11:58

Beste Peter, ga eerst lekker je school afmaken en genieten van je leven en je rustig inlezen in wat er allemaal te koop is in de wereld.

Er bestaan heel veel mooie beroepen waarbij je met dieren kunt werken.

Ik denk persoonlijk dat je met het fokken van honden geen dikbelegde boterham zult verdienen waarschijnlijk moet daar eerder grof geld bij.

Dus zelf zou ik dan een andere richting uitgaan als je van het werken en omgang met dieren je beroep zou willen maken.

Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief