claudia

een nestje

Topicstarter: claudia | Reacties: 4 | Laatste: 14/02/2015 11:06

Hallo,

Ik heb een teefje en wil met haar 1 keer een nestje krijgen. We willen graag een nestje omdat we dat een keer mee willen maken, puur voor de leuk, niet voor het geld. Zij komt uit Griekenland, en was er niet al te best aan toe. Ze is nu ruim 2 jaar, en 2 keer loops geweest, en het gaat heel erg goed met haar. Ze is vrolijk, blij, heel lief en een echte kroelerd. Verder speelt ze graag met andere honden in het bos, strand e.d. Daarnaast hebben we ook een Rottweiler en ze groeien dus samen op. Verder is ze helemaal gezond verklaard door de dierenarts.

Natuurlijk snapt iedereen dat een Rottweiler (65 cm en dik in de 50 kilo weegt) absoluut geen optie is voor mijn teefje, die ongeveer 45 cm is en ongeveer 12 kilo weegt.

Tot welke schofthoogte is het verantwoord om mijn teefje te laten dekken (en dus ook geen problemen krijgt dat de pups te groot zijn)? Maar ook, welke schofthoogte moet de reu minimaal zijn om haar te KUNNEN dekken?

Alvast bedankt voor je reactie!

groetjes Claudia

Reacties


astrid rikmanspoel
astrid rikmanspoel
13/02/2015 22:50

Een reu van dezelfde grote of iets kleiner kan altijd alleen vraag ik me wel af of je er verstandig aan doet om een nest te fokken met een hond die er niet al te best aan toe was toen je haar kreeg.

Dit soort honden kan zeer veel verborgen gebreken hebben ( ehlichia, leishmania enz. ) zonder dat ze er zelf ziek van zijn en dit kunnen ze zo wel overbrengen op pups.

En daarnaast de vraag waarom een nestje fokken voor het leuke?

Je haalt een hond uit het buitenland om dierenleed tegen te gaan en dan ga je er hier een paar bij op de wereld zetten??? terwijl er al zoveel honden zijn die in asiels zitten en herplaatst worden en dan alleen omdat het je leuk lijkt?

als fokker van rashonden kan ik me voorstellen dat die fokken i.v.m. rasbehoud maar van particulieren vindt ik dit enigzins onbegrijpelijk. Ik kan me voorstellen dat het je heel leuk lijkt om een nestje van je eigen hond te hebben maar hou er rekening mee dat er een grote kans bestaat dat niet alle pups goed terecht zullen komen en kun je dat dan met je geweten overeen? En hou er ook rekening mee dat er een heleboel bij komt kijken en dat het ook echt niet alleen maar leuk is. Als de pups gaan lopen is het echt aanzienlijk minder leuk want dan plast er een stel pups continu je huis onder en kun je de hele dag met een dweil rond, knagen ze overal aan, trekken ze overal aan oftewel als ze beginnen te lopen heb je tot het moment dat ze vertrekken zo ongeveer een full-time baan waar je behoorlijk afgepeigerd van wordt.

hou ook met deze aanzienlijk minder leuke kanten rekening.

En hou er rekening mee dat het veel kosten met zich meebrengt, aanschaf werpkist en warmtelamp enz. en zo de bevalling niet goed gaat een peperdure keizersnee enz. 

Bereidt je er wel goed op voor voordat je er aan begint want er komt wel het een en ander bij kijken tenminste wel als je het goed wilt doen.

claudia
claudia
14/02/2015 0:27
Hoi Astrid,

Bedankt voor je reactie! Hier kan ik tenminste iets mee. Op een ander forum werd ik alleen maar keihard aangevallen, krijg niet eens tijd om te reageren..... ik kreeg alleen maar verwijten naar mijn hoofd geslingerd, waarschijnlijk door zeer gedreven fokkers.

Ik ben me er zeer van bewust dat het heel veel tijd, geld en energie kost. Ook weet ik dat het niet alleen maar leuk is.

Ik ben dit topic gestart omdat ik vragen heb over de dekking en graag een antwoord krijg waar ik wat aan heb en waar ik iets mee kan.....
Anders had ik haar al kunnen laten dekken.
Maar ik wil het beste voor mijn teefje en op een verandwoorde manier eventueel een nestje krijgen.

Ik wilde graag een nestje met mijn katten(siamezen) of mijn honden. Mijn poes heeft een hartruisje en daarom werd het afgeraden om haar zwanger te laten worden. Heel jammer, maar ook hier was/is voor mij belangrijk om een goede en verantwoorde keus te maken. Dat bekende dus geen nestje.

Naar aanleiding van jou reactie en alle informatie die ik al had, zal ik er zeker niet zomaar en impulsief aan beginnen. Ik heb overleg gehad met 2 dierenartsen en deze gaven mij als het ware groen licht.....

Maar ik zal er zeker heel goed over nadenken en alle scenario's die er kunnen gebeuren. Dat had ik al gedaan, maar nu dus nog meer.

Misschien verstandiger om toch geen nestje te krijgen vanwege mogelijke gezondheidsproblemen.
Want dat moet je zeker niet willen!! Mijn dieren gaan voor alles :-)
astrid rikmanspoel
astrid rikmanspoel
14/02/2015 9:59

ik zou zeer zeker de gezondheid van je hond even laten checken voor de dekking en dan met name eerst een bloedtest op leishmania en ehrlichia enz. voor je haar laat dekken.

Ik heb zelf een hond uit het buitenland die volkomen gezond was toen ik hem kreeg maar anderhalf jaar geleden allerlei rare vage klachten kreeg en dus ehrlichia blijkt te hebben. Gelukkig is dit goed te behandelen maar voor dat deze ziektes uitbreken dragen ze de bacterie sluimerend mee, die van mij was 9 maand toen ik hem kreeg en op vijfjarige leeftijd komt de ziekte pas naar buiten.

weliswaar worden ze in het buitenland getest en wees zijn test uit dat hij niks had maar deze buitenlandse testen schijnen heel onbetrouwbaar te zijn en daarnaast kan de hond drager zijn zonder zelf ziektesymptomen te vertonen en dan wijst de test ook uit dat ze gezond zijn terwijl ze de bacterie wel mee dragen. Bij een dracht zal de bacterie overgaan op de pups en loop je dus een risico dat je honden die op latere leeftijd veel gezondheidsproblemen gaan krijgen op de wereld zet. 

Dus zeer zeker goed laten checken op deze verborgen ziektes als leishmanie, ehrlichia en aanverwante ziektes die jarenlang sluimerend meegedragen kunnen worden zonder gezondheidsklachten van de hond zelf maar die bij dracht wel overgedragen worden op de pups.

ik kan me wel heel goed voorstellen dat het je leukt lijkt om een nest van je eigen hond te hebben.

Ik heb er zelf wel eens over nagedacht vroeger om het te doen maar had zelf daarnaast toch altijd het gevoel van ja waarom zou ik eigenlijk er zijn al zoveel honden die het slecht hebben en dan zet ik er nog meer op de wereld die voor hetzelfde ook slecht terecht komen. Bij het laatste zou ik dan achteraf zelf denk ik met een rotgevoel rondlopen en dat is mede een reden dat ik er zelf toen van afgezien heb.

Maar laat in elk geval goed nakijken of je teefje geen drager is van dingen als leishmania want dat zal bij dracht overgaan op de pups en dat kan bij die pups als ze ouder worden tot zeer veel gezondheidsproblemen leiden ( o.a. nierfalen, hartproblemen enz. ) wat voor de honden zelf niet fijn is en voor de eigenaren ook niet.

Succes ermee.

Goed trouwens dat je een hond uit het buitenland hebt geadopteerd, ze hebben het daar zo slecht dat is gewoon triest

astrid rikmanspoel
astrid rikmanspoel
14/02/2015 11:06

p.s. nog even een tip. Hebben jullie de hond via een stichting of zelf meegenomen uit Griekenland.

Zo je de hond via een stichting hebt lees dan ook de papieren ( contract ) met de stichting even goed door want vaak staan hier allerlei bepalingen in en mag er met honden uit het buitenland niet gefokt worden.

Dit verschilt echter per stichting maar check dit zekerheidshalve even na want de stichting blijft altijd eigenaar van de hond en heeft ten alle tijde het recht om de hond weer terug te halen en in geval van contractbreuk ( fokken als het niet mag ) kunnen ze het ook doen. Het risico is niet zo groot maar een kennis van een kennis heeft het ook gehad. Die heeft ook een nestje gefokt met een hond via een stichting en toen de stichting erachter kwam hebben ze zowel de teef als de pups in beslag genomen wegens contractbreuk, er stond namelijk in de papieren dat er niet mee gefokt mocht worden. Dus neem dit ook even goed door voordat je de hond laat dekken.

Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief