karen

bulletje

Topicstarter: karen | Reacties: 12 | Laatste: 20/01/2016 13:18

hi,

een vriendin van me gaat een Franse Bulldog kopen. Nou liet ze deze week een foto zien en hij is blauwgrijs. Vond ik een aparte kleur dus ik ging even zoeken en zag dat dit geen erkende kleur is. Ook kon ik de fokker niet vinden op de fokkerlijst van de rasvereniging.

Ze gaat wel € 1500 betalen voor deze pup. Is dit een normaal bedrag voor zo'n puppy? 

Misschien maak ik me wel druk om niks, maar het zit me niet helemaal lekker....

Alvast bedankt voor jullie reacties!

 

Reacties


Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
03/02/2015 18:02

 

Hoi, Ik ben heel bang dat dit een broodfok hondje is..
Persoonlijk raad ik het zeer af zo'n pup te kopen..

 

Hanneke
Hanneke
03/02/2015 18:35

Oeps. Vreemd. Misschien contact opnemen met de rasvereniging? Wie weet kunnen ze je meer vertellen over deze fokker en de prijs. 

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
03/02/2015 19:00


Je kan er voor 100% van uit gaan dat deze blauwe pup ook afwijkend zal zijn in de karaktereigenchappen..
En ook een grote dosis twijfel mag hebben over gezondheid..

http://www.hbc-fransebulldog.nl/nl/het-ras/erkende-kleuren.html

Onderstaande kleuren op deze foto's zijn ongewenst volgens de regels van de rasvereniging..


"Muisgrijs" of "Blauw", mét of
zonder stroming
Black and tan..
Chocolade (of lever-) bont..
Blauw (-of muisgrijs) bont..
Fawn met "muisgrijs" masker..

Chocolade of leverkleur, mét of
zonder stroming..

karen
karen
03/02/2015 20:55

Ja, die kleuren heb ik inderdaad ook gezien...ik heb het ook afgeraden, maar dat had niet veel zin.

Krijgt zo'n hond met niet erkende kleur eigenlijk een stamboom (met aantekening)? 

En wie chipt deze honden normaal gesproken, de dierenarts of de rasvereniging?

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
03/02/2015 22:09


Als de pups gefokt zouden zijn door een fokker die bij de rasvereniging is aangesloten, dan komt er iemand chippen i.o.van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied.
En staan ze dan geregistreerd en krijgen ze een stamboom..

Maar zoals je schrijft;  de kleur niet erkend is door de rasvereniging. Dus krijgen ze geen stamboom en dus geen chip van de R.v.B.

In wezen zijn deze hondjes niks meer of minder dan bastaarden..
Dus mocht er een erfelijke afwijking in dit nest zitten [en die kans is zeker aanwezig met zo'n afwijkende kleur] heeft je vriendin ?? niks om op terug te vallen.. Draait zij zelf op voor de ziekten / erfelijke gebreken ..

Peter
Peter
10/02/2015 18:19

Als je ervan houdt leuke hondjes, maar ik hoop dat ze weet wat ze doet, en ik zou een verzekering afsluiten.

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
10/02/2015 19:45


Het is al niet zo'n gezond ras...  Zeker niet de honden die buiten de rashondenvereniging gefokt worden, met andere woorden de broodfokhonden.. Huilen

Het gaat niet altijd om geld wat mij betreft.. Je motiveert broodfokkers door te gaan met het fokken van doodzieke honden..Onbeslist Huilen
Honden die zich nooit goed en happy zullen voelen en van de ene ellende in de andere vallen..

Quote;

*** De fokkerij buiten de vereniging (98%) neemt nauwelijks kennis van de standaard in relatie tot de gezondheid en heeft nu ook een blauwe kleur omarmd waar bewezen erfelijke gebreken aan gekoppeld zijn... ***

http://hbc-fransebulldog.nl/en/nieuws-en-gb/691-wat-is-het-incidentie-onderzoek-waar-naar-steeds-verwezen-wordt.html

 

astrid rikmanspoel
astrid rikmanspoel
14/02/2015 11:24

1500 euro voor een pup met een niet toegestane kleur waar ze dan niet eens een stamboom bij krijgt. Dat riekt verdacht veel naar bedriegerij. Ik zou als ik haar was even contact opnemen met de rasvereniging en daar even info opvragen of dit wel normaal is.

En idd goed rekening houden met erfelijke gebreken bij honden die niet via de rasvereniging gefokt worden. De bulldog heeft zeer veel erfelijke gebreken en zeer zeker bij de stamboomloze bulldoggen komt epilepsie veel voor. 

Hier in de straat alleen al drie eigenaren met franse bulletjes alledrie zonder stamboom en alledrie zware tot zeer zware epilepsie aanvallen met als gevolg zeer veel ellende voor de hond en ook voor de eigenaar. Als ze dan toch 1500 euro uit wil geven dan zou ik persoonlijk liever via de rasvereniging een hondje aanschaffen al houdt dit in dat je dan wat langer moet wachten en mss iets meer moet betalen dat liever dan straks een ongezonde hond waar je dan naast het al zeer hoge aanschafbedrag heel veel ziektekosten mee krijgt, en daarnaast zoals ilya al aangaf hou je hiermee de illegale fok en daarmee de fok die puur om geld gedaan wordt en waarbij niet aan de gezondheid van de honden zelf gedacht wordt ook nog in stand.

Mijn advies; Niet Doen!

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
14/02/2015 22:39


Oh jakkes Astrid; epilepsie... Huilen  Onschuldig

astrid rikmanspoel
astrid rikmanspoel
23/02/2015 21:35

Ja dit komt bij bulletjes heel veel voor epilepsie en ook behoorlijk heftig ook.

Een kennis van mij heeft twee maand geleden haar bulletje ( net twee jaar ) in moeten laten slapen die heeft zo'n heftige epilepsie aanval gehad dat er hersenbeschadiging ontstaan was.

de hond van de buren ( ook een bulletje ) heeft ook epilepsie heeft sinds de eerste aanval het hoofd scheef staan en het beweginingsapparaat functioneerd niet meer goed en nog 1 hier in de straat ook een bulletje ook epilepsie. Echt triest.

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
25/02/2015 20:24


Oh vreselijk... Je kan het altijd treffen hoor.. Maar met zo'n broodfok hondje en dan ook nog eens met een kleur waarvan bekend is dat er veel problemen in voorkomen... Brrrr....

Miss L.
20/01/2016 13:18
Het is inderdaad geen erkende kleur. Grijsblauw is in en daaro liggen de prijzen zo hoog. Ik vind iemand een broodfokker als hij/zij het puur en alleen voor het geld doet. In Gouda zit een fokker die fokt bijna alleen maar blauw grijze en vraagt daar zonder blikken of blozen 2500 euro voor. En er is veel vraag naar zorgen er ook goed voor. Heb zelf een grijs blauwe zonder stamboom maar ben er zielsgelukkig mee. Je moet goed op de neus letten en de ouders van de pup. Kijk of het iemand is die erkend staat als broodfokker er is een lijst opgesteld welke ook op internet is te vinden. Er is onderzoek gedaan en de franse bull is een hond die relatief meer afwijkingen heeft als een gemiddeld ander ras. Maar de franse bullen met stamboom hebben nog 10% meer afwijkingen. Dus dat is ook geen garantie.....koop ook geen pup die al ouder is dan 8 weken en waar nu pas mee geadverteerd word. Kijk goed naar de foto's en de advertenties die kloppen vaak ook al niet.
Succes en laat je niet ompraten maar volg je intuïtie.
Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief