HF moderators

Stelling: Er moet een verbod komen op rassen als Pitbulls & Staffords

Topicstarter: HF moderators | Reacties: 166 | Laatste: 04/09/2017 16:23

De stelling van deze week is: Er moet een verbod komen op rassen als Pitbulls & Staffords.

Wat vinden jullie? Is dit type honden een gevaar voor de omgeving?

Reacties


Anoniem
10/07/2017 7:17
Gewoon bijten doen ze niet die pittbull
Ze laten niet meer los.
voor iedereen die er een heeft zeg ik succes ermee ze zijn levensgevaarlijk
Zelf heb ik een berner senne en dat is pas een gezeldschapsdier
Pitbull is gewoon uiterlijk vertoon
Wat overigens op mij geen indruk maakt.
En niet lullen van ik vind die honden mooi en lief want als ik een nieuwe leuke mooie auto wil voor t gezin dan koop ik ook geen fiat multiple
Ik zeg eruit met die beesten
Anoniem
31/07/2017 2:36
Type triest gevalletje.
Sorry hoor maar die tekst is vanaf het begin tot het eind niks meer dan onzin.
Zo jammer dat zulke mensen domweg zulke dingen roepen.
Want als je er een beetje verstand van zou hebben, iets meer verdiept zou zijn in het ras .....

Berner Senner :-) tja ... Daar heb je het al.
En als ik nou zou zeggen:" eruit met DIE beesten!? "
klinkt toch ook best dom he?
Anoniem
07/08/2017 17:00
Weet je wat echt triest en nog veel dommer is: Mensen die zo nodig een vechthond moeten hebben om hun eigen ego op te poetsen. Veel meer reden om zo'n hond te willen is er niet.
Anoniem
20/08/2017 12:28
Ik zeg wel een verbod. Van uit hun nature is het een goede hond, maar stereotype mens wil dit ras kan het niet opvoeden en brengt er zijn medemens mee in gevaar.

Vandaag ook weer ik wandel met pup en hond samen met mijn partner kom ik een jonge man tegen met stafford reu en teef beiden geen halsband of lijn het is geen losloop gebied hij heeft ze niet onder appel en beiden vallen direct aan gelukkig weinig schade. Maar we waren blij dat de kinderen niet mee wandelen waren. Maar misschien is een verbod op mensen die geen rekening houden met hun medemens een betere optie.
Anoniem
24/08/2017 19:54
Vandaag ook weer: De arm van een meisje van 9 volledig verscheurd door een kruising Staffordshire en Bullterrier. Deze hond had al een andere hond doodgebeten (hier had hij al gelijk moeten worden afgemaakt), een mens gebeten en nu dit meisje. De reactie van zijn baas: Het meisje gilde zomaar, toen schrok mijn hond. Ik hoop dat hij niet hoeft te worden afgemaakt.

Die reactie is zo treffend van dit soort hondenbezitters: Geen enkel realiteitsbesef!

Net zoals de overheid die eigenlijk indirect via de dierenbescherming (????? en onze honden dan????) faciliteert in deze ellende door dit soort honden 2e of zelfs 3e kansen te bieden.
Anoniem
24/08/2017 20:01
Het ligt ook natuurlijk aan het intelligentieniveau van deze mensen. Ik kwam vandaag in een losloop-gebied een pitbull eigenaar tegen die mij waarschuwde dat zijn hond beet. Nu laat ik mijn hond nooit en te nimmer in de buurt komen van zo'n gedrocht (ja ik discrimineer) maar ik vroeg hem waarom zijn hond dan geen muilkorf draagt in een losloop-gebied. Hij heeft de probleemhond dus hij moet dan met een oplossing komen. Dat vond hij zielig. Ik weet welke hond gepakt is en vroeg aan hem of hij dat dan niet zieliger vond. Niet dus, was heel duidelijk aan zijn stilte te merken.

Dus wat mij betreft worden alle vechthonden per direct afgemaakt. Hun baasjes hebben geen tot weinig empathie voor onze slachtoffers
Anoniem
04/09/2017 16:23
Vandaag liep mijn dochter met ons nieuwe, zachtaardige hondje op de heide bij Bussum- Zuid. Uit het niets werd onze hond gepakt door een pitbull. Na schoppen en trekken wist onze hond te ontkomen met bijtwonden in de nek. Treffend was de reactie van de eigenaresse: direct in de verdediging (dit is een losloopgebied) Greep niet adequaat in en reageerde zelf onbeschoft, eigenljjk niet vreemd dat zo iemand zo'n hond heeft.

Bovendien had de pitbull geen halsband om, dus kon deze niet gecorrigeerd of tegengehouden worden. Ik zie dit ook als een oproep om deze dame en hond in de gaten te houden in de buurt van Buzsum, misschien niet het laatste incident met deze hond, eigenaresse voelt zich niet erg aansprakelijk blijkbaar.
Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief