Inge

puppy pret

Topicstarter: Inge | Reacties: 9 | Laatste: 18/02/2015 10:19

31-5-2014 heb ik me, na lang zoeken, overwegen, dubben etc. ingeschreven voor een nest van een bepaalde combinatie. Hetzelfde ras als Yori, dus een nova scotia duck tolling retriever. Ik wil er altijd al een 2e bij, maar nu is het moment dan eindelijk daar gekomen. De verwachting was dat de teef net te vroeg loops zou worden (ze mogen met 22 maanden gedekt worden, ze werd loopt met 21 maanden en 2 weken) en we dus op een volgende loopsheid moesten wachten. Dat zou tussen kerst en oud en nieuw vallen, maar het duurde iets langer. Afgelopen week is de teef eindelijk loops geworden en kan de voorpret beginnen. Binnenkort een dekking en dan kijken hoe het gaat!

Voor ons is dit de enige kans; mochten er geen teefjes bij zitten, dan houdt het voor ons op en komt er geen pup zolang Yori nog leeft (en dat doet hij voorlopig nog wel, hopen we. ;-) ) 

Spannend dus, en erg leuk om naar uit te kijken! Uiteraard durf ik nog niet al te verheugd te zijn, maar zal ik dat pas zijn wanneer de pup eindelijk geboren is en we zeker weten dat er een teefje voor ons bij zit... We zijn nummer 1 voor een teef, dus er hoeft er maar 1 geboren te worden. 

Spannend!

Reacties


Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
25/01/2015 13:38


Oh wat heerlijk Inge... Lachen Maar inderdaad verstandig een slag om de arm te houden...Waarom - als er geen teefje in dit nest zit - naar een andere combinatie kijken..?? Wat is de motivatie om voor deze combinatie te kiezen.??
'k Ben gewoon nieuwsgierig...  Lachen

Inge
Inge
04/02/2015 10:24

Nee dat denk ik niet Ilja. Ik vind dit een fijne combi. Beide ouders zijn werklustig, maar wel rustig in karakter. Ze zijn gezond, en zijn fijne honden. Als dit het niet wordt, wachten we gewoon tot later. 

Eigenlijk wil ik graag een pup van deze reu. Dit is waarschijnlijk zijn laatste nest. 

Het oriënteren op zo'n combi duurt al heel lang. Als dit het niet wordt, ben je dus weer lang bezig met oriënteren, en dan vind ik Yori te oud worden. En dan zijn er honderden mensen die roepen "ach, ik heb er een pup bij genomen toen mijn oudere hond 10 was, dus 6,5 valt nog best mee", maar ik merk dat Yori gewoon een bokje wordt. Het is al geen gemakkelijke hond, past zich niet altijd even makkelijk aan. Ik vind het niet te oud voor honden in het algemeen, maar voor Yori vind ik het dan te oud worden. ;-)

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
05/02/2015 10:12

 

Hoi Inge,

Is het teefje al gedekt..?? Lachen

anita
anita
05/02/2015 19:50

super plezant nieuws, ik hoop dat je droom uitkomt!!

 

Inge
Inge
06/02/2015 14:32

Helaas Ilja... De reu wilde de teef niet dekken.. En toen hij uiteindelijk wel wilde, sprong zij weg. De volgende dag nog een keer geprobeerd, maar ook dat draaide op niks uit... Met de teef nog naar een andere reu geweest, die wilde heel graag, maar mocht van de teef niet. Helaas, geen pupje voor ons dus... 

Voor nu moet ik me er nog bij neerleggen, en ben ik erg teleurgesteld...

anita
anita
06/02/2015 18:50

o dat is echt niet plezant Inge...de natuur kan soms grillig zijn hé..   misschien, ooit, vind je nog wel eens een combinatie waaruit je toch nog een puppie wil..  vind het zo sneu voor je xxx

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
06/02/2015 19:42


Oh wat sneu, Inge... Huilen Helemaal geen dekking. Onschuldig
Da's zeker jammer... Ik kan me je teleurstelling voorstellen hoor. Heel sneu... Onbeslist

Maar niet de moed opgeven, hoor... Wie weet wat voor een prachtige combinatie er nog komt in de toekomst. Lachen

astrid rikmanspoel
astrid rikmanspoel
14/02/2015 21:37

Goh zonde dat dat teefje zich niet wilde laten dekken. Wie weet komt er toch nog wel een leuke pup op jullie pad.

Inge
Inge
18/02/2015 10:19

ik denk altijd maar zo: de natuur regelt het zelf wel. Als een ervaren reu de teef niet wil dekken, en de teef zich door een niet ervaren reu niet laat dekken, dan is zij er vast nog niet klaar voor oid... 

Maar ja, het is wel sneu. Ik had me er zo op verheugd...

Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief