Sophie

Marktplaatshond

Topicstarter: Sophie | Reacties: 6 | Laatste: 27/10/2014 9:26

Hallo, 

Een aantal jaar geleden hebben wij een hond aangeschaft via marktplaats. Alles leek goed en aardig. We kregen een europees paspoort mee en een puppypakket. We hadden er een goed gevoel bij! Bij thuiskomst keek ik in het paspoort van onze pup en bleek ze uit Hongarije te komen! Ook merkte we dat ze aan het hoesten was. De dierenarts vertelde dat ze kennelhoest had en dat er veel honden in Hongarije en Roemenie worden gefokt en via marktplaats worden verkocht in Nederland. Wij hadden dit helemaal niet in de gaten omdat de pup bij een Nederlandse vrouw thuis zat. We hebben er heel lang mee gezeten dat we aan deze slechte handel mee hebben gewerkt. We hebben ons verhaal gemeld op deze website: http://www.stoppuppytraders.org/nl-NL/node/45/submission/945 
Hopelijk dat er iets wordt gedaan om deze big business te stoppen :(

Heeft iemand dit ook meegemaakt? En heeft iemand ervaring met dit meldpunt? 

Reacties


Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
07/10/2014 18:17

Ik ken de website niet..
Een goede zaak dat je daar dit soort misstanden kan melden..

Maarrrrr beter is het te voorkomen dat je een pup op MP koopt en je er vervolgens melding van moet maken bij die website.. 
99% wat daar staat  op MP aan pups is van broodfokkers. Onschuldig
Een fokker die via de regels van de rasvereniging fokt staat niet op marktplaats maar fokt pas een nest als er voldoende puppykopers staan op de lijst.

Eerst goed info. opvragen waar je een gezonde goed gefokte hond vandaan kan halen.. Internet staat bol van goede tips en waarschuwingen voor dierenhandelaren.. Op TV wordt er geregeld voor gewaarschuwd..

Je had bij de Raad van Beheer op kynologisch gebied info kunnen opvragen. http://www.raadvanbeheer.nl/

Of de Sophia vereeniging...  http://www.sophia-vereeniging.nl/nl/huisdieren/honden

Hoop dat je toch plezier hebt met de hond..

Vriendelijke groet, Ilja

Sophie
Sophie
09/10/2014 12:00

Je hebt helemaal gelijk. Het is een stomme fout wat we hebben gemaakt. We vertellen iedereen die een hond wilt aanschaffen dat je dit beter niet via marktplaats kan doen en dat je je goed moet inlezen. Hopelijk kunnen we op deze manier een beetje zorgen dat wat mensen niet dezelde fout maken als ons:) 

Het gaat nu allemaal goed met onze lieve hond! Het is echt een schatje en we zijn super blij met haar :) 

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
09/10/2014 18:46

Ja, zeker goed dat je nu zelf mensen waarschuwt niet dezelfde fout te maken die jullie gemaakt hebben.. Je spreekt zelf als ervaringsdeskundige..

Gelukkig zijn jullie blij met haar/hem en ik hoop dat zij verder gezond is en oud mag worden..

Maar je leest genoeg ellende, helaas.
Bijvoorbeeld dat mensen puppen al verliezen op jonge leeftijd omdat de ene ellende na de andere zich voordoet. Mensen hebben dan vreselijk verdriet, je hecht je zo snel aan een pup...
Of dat de hond  zijn/haar hele leven aan het sukkelen is, qua gezondheid..  

Toi toi toi

Misschien heb je een mooie foto van je meisje..?? Lachen

Nienke & roedel
Nienke & roedel
24/10/2014 14:09

Ik las  gisteren op facebook dat je op een Duitse marktplaats onder alle hondenadvertenties een filmpje hebt staan met een waarschuwing voor malafide handelaars. Zouden ze hier ook moeten doen, maar daar is marktplaats in Nederland helaas te schijterig voor. Bang dat ze adverteerders kwijt raken denk ik...

anti broodfok
25/10/2014 15:26

De advertentie's op Marktplaats in de hondenrubriek bestaan voor 75% uit advertentie's van Broodfokkers of malafide handelaars.

Marktplaats werkt hier aan mee ook al worden ze dagelijks hiervoor gewaarschuwd ze zullen deze advertenties niet verwijderen.

Wij zijn dagelijks met hun aan het corresponderen hierover maar het blijft een heel moeilijk verhaal.

Als mensen willen weten hoe ze een broodfokker kunnen leren herkennen of als ze opzoek zijn naar een overzicht van Broodfokkers...kunnen ze een kijkje nemen op onze site deze wordt wekelijks bijgewerkt.

http://broodfokkershandel.wix.com/anti-broodfokkers

Tevens zijn wij ook te vinden op Facebook

https://www.facebook.com/broodfokmoetstoppen

anita
anita
27/10/2014 9:26

hoop dat we ooit met z'n allen kunnen bereiken dat dit verleden tijd is!!

 

Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief