Ilja & Sterre

Lijst; koop hier nooit een hond..

Topicstarter: Ilja & Sterre | Reacties: 25 | Laatste: 18/01/2019 22:16
http://www.koophiernooiteenpuppy.com/lijst-met-bekende-broodfokkers-2/

Reacties


Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
10/01/2015 14:05


Gelukkig is internet een prachtig medium om zo mensen bewust te maken dat dit soort puppyfabrieken bestaan.. En zullen veel mensen nu de keuze maken niet of nooit meer een pup weg te halen uit zo'n fabriek.

Het gevaar zit'm in dat mensen DENKEN een pup te redden...Onschuldig Want dat lees je vaak hé; " ik heb een pupje gered"..
Terwijl in feite de handel in honden juist zo in stand blijft..!! Het blijft een kwestie van 'vraag en aanbod'..

Hanneke
Hanneke
10/01/2015 16:18

Wat mij zo verbazen kan is dat veel mensen van broodfok weten. En dan toch Roepen nog zo'n hondje kopen.
Wanneer je ze dan vraagt waarom is het antwoord wat Ilja zegt, "ik heb hem gered." OF  " Nou wist ik toch echt niet dat dit een broodfokker is." OF " Ja, maar het hondje was zo goedkoop, en ik heb geen geld." Verstomd

Ik sta dan met kromme tenen. Schamen

Peter
Peter
10/01/2015 16:26

Ik stam uit de periode dat de vogeltjesmarkt in Antwerpen elke zondag gouden zaken deed, gelukkig is dit al jaren verboden maar zijn daar in plaats dubieuze fokkers voor gekomen.

anita
anita
10/01/2015 16:44

ja, heb ik ook nog geweten, al die boxen met kleine hondjes op de markt...en inderdaad, het is nu gewoon verschoven naar de puppiefabrieken.. en eerlijk...als je dan zo'n klein hondje met zo'n grote bange oogjes ziet moet je van je hart een steen maken om niet toe te geven...vind het zo erg om ze achter glas te zien zitten, maar ik weet..eentje meenemen is plaats maken voor het volgende en de zakken vullen van mensen die dieren gewoon als winstobject zien en daar pas ik voor!

Peter
Peter
10/01/2015 17:57

Ik ben het helemaal met je eens hoor Anita, en is het een vraag van vraag en aanbod. En werk je dit als pupkoper alleen in de hand , maar dat komt omdat de drempel zo laag ligt, als dit verboden wordt en er betere controle zou zijn op het fokken van honden, en verkoop maar ja dat is heel idealistisch.

 

anita
anita
11/01/2015 22:17

maar elk stapje in de goeie richting is er ééntje!

mikka
27/12/2015 8:53
De hondenbroodfokker in Tilburg!!!!!Koop daar nooit een hond,want de dieren worden er niet goed behandeld en hebben een trauma voor het leven (als ze het al overleven. Ze verkopen de puppys en zeggen dat ze 12 weken zijn terwijl dat niet zo is. Ik heb heel veel verhalen gelezen (na dat ik stom) er een pup had weggehaald.Mijn baby heeft het godzijdank overleefd maar dat heft ons wel heel veel zorgen en stress gegeven omdat we bang waren dat hij dood zou gaan.Ze staan op marktplaats met meerdere adv en de hondjes worden aangeboden onder veel verschillende namen. Ik was er met voor een hondje toen er ook mensen binnen kwamen voor een benner senner. Het diertje werd van achteren weggehaald (in zijn nekvel)en werd in een plasticbak gegooidt.Het arme dier wist niet wat hem overkwam. Dit was na dat ik mijn hondtje al had gekocht en ze me zogenaamd tips over de verzorging van mijn hondje gaven.Het was volgens mij ook niet de bedoeling van ze dat ik het zou zien maar ik was wat later omdat het huis moeilijk te vinden was,en deze mensen die voor de benner senner kwamen dus wat later dan ik een afspraak hadden met deze broodfokker. Ik ben echt supper gek op mijn hondtje en zou hem voor geen geld te wereld meer willen missen,maar het diertje heft wel heel veel schade opgelopen in de korte tijd dat hij er was. Hij heeft last van verlatingsangst,is bang voor mannen,wil niet alleen zijn,als hij slaapt droomt hij in zijn slaap en pist dan zo van zich af en is heel onrustig kruipt dan helemaal in elkaar van angst en is de weg kwijt enz enz.Andere mensen hadden zon hondje al lang weggedaan,maar omdat ik een beetje het vermoeden heb wat er met hem is gebeurd en mijn gezin ook hebben wij begrip en heel veel geduldt met hem en laten hem merken dat hij hier bij ons voor niemand bang hoef te zijn.Hij is en blijft hier op zijn plekje want wij zijn stappel gek op hem,en hij op ons.Maar ik zou de mensen toch willen waarschuwen koop in Tilburg nooit een hond.Ze staan op marktplaats met verschillende rassen en geven voor de eerste dagen puppy voer mee (royal canin) maar de puppy pakketen zijn altijd op en je krijgt voer in een vaag plastic zakje mee.Verder zeggen ze dat de diertjes bij een dierenarts zijn geweest.Dat kan ook zo zijn maar mijn dierenarst schrok er van.Dit blijkt een dierenarst in Belgie te zijn die ook niet zo nauw kijkt,en ook elke regel en wet aan zijn laars lapt!Daarom reageer ik,want ik heb al van allese geprobeerd om dit te stoppen maar het lukt me jammer genoeg niet,want deze oonschuldinge dieren verdienen beter. Ter info dit moet een heel groot network zijn,dit hondjes komen uit Polen en omgeving.
EE
19/11/2016 9:34
Koop hier geen pup

Fam W.W. Puik-de Rooij, Lageveldweg 9 in Gellicum

Deze familie fokt verschillende pups in een schuur, je mag niet in de schuur kijken als je er om vraagt. Van de 4 pups die uit de schuur in de keuken werden gezet, lagen er 3 op de grond te spartelen en te trillen. Heel duidelijk niet in orde en geen goede situatie om een pup te kopen. Wij hebben melding gedaan bij de dierenpolitie, adres is bekend, zijn er mee bezig, helaas heeft dit veel tijd nodig om te stoppen vanwege alle regels en wetten in dit land :-(
Janine Gunst
16/11/2018 15:22
Op MP staan veel advertenties voor jonge hondjes van allerlei rassen...lijkt mij ook niet pluis. Volgens mij werken die samen met puppiemill in Molenstraat in Diessen. Daar is al paar x inval geweest.
Rob Jacobsz
18/01/2019 22:16
+/- vier jaar geleden een pub gekocht bij Fam. W.W. Puik-de Rooij en inderdaad alles ging toe ook op de manier als hierboven beschreven.
Ik had het internet afgezocht maar vond nergens
een bericht over hun zowel positief al negatief niet.
Maar toen we daar aankwamen deed de aanwezige man wel zeer achterdochtig voor wij op het erf mochten.
Maar ja toch een pub gekocht en waar toch verschillende gebreken bij waren waar wij later bij onze eigen dierenarts mee geconfronteerd werden.
Ik heb ook nog de dierenarts gebeld in Deil die de pub gekeurd, gechipt, geent en voorzien heeft van een paspoort.
Maar goed ondanks de gebreken zijn heel bij met Caya en zij met ons.
Alleen jammer dat deze mensen hun brood kunnen verdienen met deze beestjes.
Ik heb gezien dat het huis met alles daarbij te koop staat dus misschien hebben ze dan genoeg geld om er mee te stoppen.
Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief