Nienke & roedel

Een IJslander tussen de samojeden

Topicstarter: Nienke & roedel | Reacties: 70 | Laatste: 04/05/2014 10:28

Ik heb al eerder een topic geopend over de pup die wij in de toekomst hopen te krijgen. Nu de toekomst niet zover meer weg lijkt, zal ik jullie op de hoogte houden van onze voorpret. Na de dood van onze sheltie hebben we besloten toch weer een ander ras tussen de roedel samojeden te zetten. We hebben al een paar jaar belangstelling voor de IJslandse hond. Ook een herdershondje, net als de sheltie, maar meer een oertype en minder, laten we zeggen, gecultiveerd, als de sheltie. We waren gek met Galynn hoor. Voor ons een ideale hond, maar de fokkers fokken liever niet een tweede Galynn, want veel te groot, oortjes niet in het juiste model...Maar voor ons was ze ideaal. Een IJslander heeft dezelfde grootte als Galynn had. Bij IJslanders speelt minder het showgebeuren en meer het karakter. Bovendien kunnen ze erg oud worden. De IJslander is afgekruist van de Noordelijke rassen en de sheltie is o.a. van de IJslander afgekruist. Het tussenstapje dus tussen de samojeden die we hebben en de sheltie die we hadden.

Ik had al twee jaar contact met een goede fokker en laat nou net zij een nestje in de planning hebben. Ik ben heel blij dat ik juist bij deze mensen op de wachtlijst sta.

En dat wachten gaat niet eens zolang meer duren als alles goed gaat. De moederhond is afgelopen week gedekt en nu dus maar afwachten tot de volgende belangrijke dag, de echo... Het is gek om als fokker alles nu weer als pupkoper mee te maken. Maar leuk ook! Ik zat ook best in spanning of de dekking wel lukken ging en ik leefde vreselijk met de fokkers mee, maar het is toch wat gemakkelijker als je op afstand op bericht zit te wachten, dan dat je een eind moet reizen en er live bij bent. En als het nestje er is...foto's kijken, op pupvisite, voorpret....Maar niet elke dag voor dag en dauw je bed uit om poep te ruimen, puppyrennen schoon te maken, etc... Alles heeft zijn voor- en nadelen... Maar de voorpret die is leuk...heel leuk!

 

Reacties


Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
07/04/2014 22:07

Lachen Lachen Lachen

Anietje
Anietje
07/04/2014 22:52

Gun ons ook wat Nienke. ; - P : - D

 

 

Puzzle & Pim
Puzzle & Pim
08/04/2014 8:27

Hahaha... foto's! foto's! foto's!  Lachen

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
14/04/2014 14:45

Hoe ziet je pupje er uit, Nienke..??? Onschuldig

Heb je al een foto..???? Verrast

Nienke & roedel
Nienke & roedel
01/05/2014 21:58

Toch wel heel erg tijd voor een update. Mensen die op facebook zitten hebben tenslotte al een Mette-foto-bombardement voorbij zien komen..

Eerste paasdag is ze bij ons komen wonen. Voor de andere dames wel even wennen, zo'n kleine stuiterbal. Binne was eerst wat jaloers, wat begrijpelijk is omdat ze toch bijna drie jaar de benjamin is geweest, maar nu speelt ze veel met Mette. Ook Brumma speelt graag mee. Nuka blijft de mopperkont, moet niet veel van de pup weten. Bamse moppert ook, maar als een echte oma beschermt ze de pup ook als het moet.

En wij moeten ook wennen. Het is toch anders als je zelf een nestje fokt en daar eentje van houdt, zoals we bij de laatste drie honden hebben gedaan. Nu moet het leren kennen van dat hondje nog helemaal beginnen als je het ophaalt.

En Mette zelf? Mette is een heerlijk vrij hondje. Nergens bang voor (of het moet de strijkplank zijn...) heel goed gesocialiseerd, gek op mensen, kinderen, andere honden. Ze benadert andere honden heel onderdanig maar wil wel graag even spelen. Ze leert snel, ziet veel dingen ook van de oudere honden. Gewoontes die wij hebben kent ze binnen een paar dagen. 's Nachts slaapt ze al door, tot een uur of 7, maar dan is mevrouw ook wakker. Dan ga ik er maar uit met haar, en laat ik haar in de kamer wat spelen. Als ze slaperig wordt kruipen we samen nog even op de bank.

Zindelijk maken gaat ook goed. Het is nu nog 1 plasje in de twee dagen wat mis gaat. Ze geeft nog niet echt aan als ze wat moet, maar we letten goed op...

Voorlopig zijn we nog wel even flink druk met dit handenbindertje...

Nienke & roedel
Nienke & roedel
01/05/2014 22:10

Even een foto, er staan er meer in het foto-album van Mette op mijn profiel.

Loes
Loes
02/05/2014 11:16

Wat een heerlijk meisje!

Anietje
Anietje
03/05/2014 22:13

Aahh mooie meisje!

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
03/05/2014 22:17

Ja, het zal best vreemd zijn om eens een pup in huis te hebben die niet afstamt van je eigen meiden...
Het is wel een heerlijke woelwater hé... Lachen

Puzzle & Pim
Puzzle & Pim
04/05/2014 10:28

Whoaaahhh... dit is het zwijmeltopic! Wat een heerlijk ondernemend en ondeugend hondje, prachtig!

Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief