Border Collie of toch een ander ras?

Topicstarter: Amy | Reacties: 1 | Laatste: 25/04/2016 12:57

Hallo,

Wij zijn op zoek naar een leuk hondenras om ons gezin compleet te maken En vragen ons af of een border collie bij ons zou passen.

even wat dingen op een rij:

ik ben fulltime thuis bij onze kinderen en mijn man werkt fulltime. We zoeken een leuke actieve hond en vinden het niet erg om 2x per dag een goede wandeling te maken en daarnaast nog 2-3x een blokje om te doen. We hebben een ruime tuin waar de hond ook lekker kan ravotten. We zoeken een hond die niet al te groot is, maar ook zeker niet klein. (En kleine border collie is voor ons de ideale maat) we zijn wel van plan om een puppycursus te doen maar willen niet de sport in. Het moet echt een gezellige huishond zijn. Daarnaast hebben we niet heel veel ervaring met honden. Mijn man is wel met honden opgegroeid maar was nog erg jong tijdens de opvoedfase en voor mij word het echt de eerste hond.

We weten dat een border collie op bovenstaande wensen niet de ideale keuze lijkt vanwege het feit dat ze veel mentale uitdaging vragen. Echter, wij kunnen via een collega van mijn man rond augustus een pup krijgen. Zij fokken border collies als huishond. Ze sporten zelf niet met de honden, en doen naast lekker wandelen en af en toe een frisbee gooien verder niets bijzonders met de beestjes. MAAR: ze hebben er wel 7 rondlopen die lekker buiten op het erf kunnen ravotten.

ik vraag me dus af of we een pup van deze mensen over kunnen nemen of dat we toch beter naar een ander ras kunnen kijken. hun honden lijken minder uitdaging te vragen dan de standaard border collie, maar omdat ze er wel 7 hebben rondlopen kan het natuurlijk ook zo zijn dat ze elkaar uitdagen.

we staan ook ingeschreven op de wachtlijst voor een markiesje. ook superleuke en actieve hondjes maar wel weer een stuk kleiner. Daarnaast is het markiesje een opkomend ras en willen ze graag dat je tzt met je hond gaat fokken en wij weten niet zeker of we dat willen. Een nestje is heel veel werk en bij een reu betekend het dat hij in eerste instantie niet gecastreerd mag worden.

zijn er mensen die een border collie alleen als huishond hebben en er verder niet mee sporten. Hooguit af en toe een zoekspelletje in huis/tuin doen? hebben jullie nog tips over andere rassen die aansluiten bij onze wensen?

ik hoop dat jullie ons een beetje op weg kunnen helpen.

groet Amy

Reacties


Amy
25/04/2016 12:57
Nb: ohja! We hebben ook nog 2 katten van bijna 7. Die zijn wat schuw en in eerste instantie op een flat (altijd binnen) opgegroeid, dus ook niet gewend aan honden.
Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief