Roos

"n tweede hondje wel of niet?

Topicstarter: Roos | Reacties: 12 | Laatste: 01/01/2014 15:14

Hoi allemaal,

ik overweeg om over een tijdje een kameraadje voor onze kleine knappert van nu 3 1/2 maand te zoeken .

 

En wat zijn de "voordelen" en "nadelen" van een tweede hondje?

 

Groetjes Roos.

Reacties


Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
10/11/2013 19:53

Hoi Roos,..

Ik heb mijn hele leven meer dan één hond [tegelijk] gehad.. Heel erg leuk...Lachen Lachen

Sinds zeven jaar hebben we alleen Sterre als 'solo' hond... Dit door gezondheidsredenen maar ook omdat ons budget het niet toe laat momenteel.

Ik wil versvlees en Sterre barf kunnen geven en brokken.. Ik wil dat - bij gezondheidsproblemen - Sterre door mijn homeopaat behandeld wordt. Wij sparen voor dit soort calamiteiten, willen ons daar niet voor verzekeren..
Ik zou bij twee - of meerdere honden - niet dát kunnen geven wat ik nu geef aan Sterre waar ik voor 100% achter sta..

Twee honden hebben kan heel leuk zijn, echt waar.. Knipogen Maar bedenk dat het ook twee x zo veel geld kost.. En waarom zou je er een hond bij nemen.. Komt je hondje iets te kort, denk je..??

Een hond neem je snel mee op bezoek, twee honden denk je toch even over na of het wel kan..Onbeslist
Twee maal dierenartskosten als je vaccineert..
Twee maal hondenbelasting als je dat betaald..
Twee angstige honden als ze bang zijn met onweer, oud en nieuw viering.. Twee honden mee op vakantie..?? Of gaan ze naar een pension..

Mocht je besluiten er ooit en hond bij te nemen zorg dan dat je eerste hond - min of meer - perfect luistert onder ALLE omstandigheden.. Dit is vaak op de leeftijd van anderhalf/twee jaar voor je écht kan lezen en schrijven met één hond.. Dan pas kan je optimaal aandacht gaan besteden aan de opvoeding van de tweede hond..

Honden kunnen elkaars ongehoorzaamheid en ondeugendheid behoorlijk versterken.. Onschuldig
Zodat er ook mogelijk gevaarlijke of onprettige situaties kunnen ontstaan.. Ik denk aan blaffen [bij alleen zijn] als ze iets horen waardoor ze aanslaan thuis.
Of [gaan] blaffenniet alleen thuis kunnen blijven.. Tijdens de wandeling niet [goed] luisteren of wild /katten gaan najagen... Als er één gaat, is de ander ook zo weg..

Niet altijd vinden honden het leuk om er een "maatje" bijgeplaatst te krijgen in zijn/haar gezin..
Je weet nu wat je hebt en welke onkosten te hebt..
Kijk eerlijk naar je budget en of je een hond erbij dát kan [blijven] geven wat goed voor de dieren is..
Tref je een ziekelijke hond dan kan je daar behoorlijk door in de financiele problemen komen..Wenkbrauw ophalen Je weet wat je nu hebt, je weet niet wat je krijgt als je er een maatje bij neemt.. Onbeslist Lachen
Ik zou je willen adviseren; denk er heel goed over na...

Roos
Roos
10/11/2013 20:32

Hoi Ilja, dank je voor z'n uitgebreide reactieLachen

Ik weet niet precies wat dat is , barf voeding ik ben nog niet zo ontzettend bekend met het honden wereldje, zeg maar, ik las er wel wat over, is dat niet dat je dan je hond rauw en vers vlees en vis geeft?

 

Ik geef mijn hondje enkel brokken, en wat lekkers tussendoor.

Vind die kosten opzich echt niet veel.

Op ziektes heb ik niet echt gerekent, alhoewel ik wel over een evt. ziekteverzekering na denk voor onze kleine,,

 

Maar goed, ik denk er gewoon eens rustig over na, wie weet bedenk ik me nog wel 100 keerTong uitsteken

 

Groetjes Roos.

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
10/11/2013 22:45

Hoi Roos,

Misschien handig om te weten als je er ooit eens over leest.. Onbeslist
KVV = kant en klaar versvlees..
En BARF = Bones And Raw Food.. Maar ook rauwe vis..

Voeding bepaald 70-80% van de gezondheid van mens en dier..
Misschien eens lezen over voeding Roos..? Lachen
Dan lees je dat er meer keuze is dan brokken alleen.. En dat er kwaliteitsverschil zit..
 
http://hondenfan.nl/voeding

http://www.dierbewust.nl/wp-content/uploads/2012/01/EBOOK-de-waarheid-over-brokken.pdf

 

Marga B
Marga B
11/11/2013 10:58

Ik zal zelf wachten met een hondje erbij nemen tot je pup wat ouder is. Hij is nu misschien heel makkelijk maar dit kan veranderen in de tijd dat hij gaat pubberen. 

 

Hanneke
Hanneke
11/11/2013 13:58

Klopt wat Ilja zegt. Zelf heb ik ook 2 honden en heb gemerkt dat ze elkaar soms lekker op kunnen stoken. Vooral met stoute dingen. Dan moet je dus echt wel wat ervaring hebben om hier mee om te kunnen gaan. Springt er één stiekum op bed en ben je bezig om haar eraf te sturen, staat de andere al aan je andere kant op het bed.Lachen Als de bel gaat stuift er één naar de voordeur en holt de ander blaffend mee. Probeer jij maar eens 2 honden weg te houden bij de voordeur die als een gek staan te blaffen.Roepen Eén voor één oppakken en apart zetten. Maar als de postbode voor de deur staat, is die inmiddels al weer weg. Want ik doe niet snel genoeg open. Toen ik 1 hond had, werd er nooit geblaft bij de bel of naar de deur geraced. Ik eerst!!!

Als ik zo je verhalen lees op hondenfan denk ik dat dit je eerste hondje is. Dan zou ik je adviseren om een paar jaar te wachten voor je een ander hondje neemt. En eerlijk gezegd zou ik zeggen. Is dit je eerste hond, doe het niet.

Zelf merk ik dat wanneer ik op visite ga, en vraag of mijn honden mee mogen, er vaak wordt gevraagd of het geen punt is om ze thuis te laten. Terwijl dit niet het geval was toen ik er 1 had. Die was altijd welkom. Terwijl ik ze echt wel geleerd heb om op hun meegebrachte plaid gaan liggen als ze mee mogen. Want 2 rondrennende honden bij een ander in huis is niet leuk.

En dan natuurlijk de dubbele kosten. Ziektekosten, kant en klaar versvlees, snacks, en natuurlijk de vakanties. Ze gaan altijd mee kamperen. Maar ook voor honden moet je per dag betalen.

Ilja, leuk dat je het E-Book van Maurice doorgeeft. Staan goede dingen in. Hij heeft eerdaags weer een intervieuw met Tannetje over inenten. Ben benieuwd.Lachen Wat zo leuk is van Maurice van Dierbewust, is dat het eigenlijk een uit de hand gelopen hobby is en hij daarnaast nog een andere baan heeft.Knipogen

Puzzle & Pim
Puzzle & Pim
12/11/2013 8:42

Ik vind een tweede hond bijna alleen maar voordelen hebben. Vooral als de honden matchen qua karakter en genieten van elkaars aanwezigheid, is dit erg leuk. Maar... doe dit pas als je eerste hond goed luistert en het liefst volwassen is. Is je eerste hond goed onder appèl, dan kan dit erg goed helpen met het trainen van de tweede hond. Maar kan je je eerste hond niet los laten lopen omdat die niet gelijk terugkomt, dan is een tweede hond tijdens uitjes behoorlijk rampzalig, haha...

Wat Marga al aangeeft, je hondje kan nu goed luisteren, maar wacht even de puberfase af... Tijdens deze fase zijn ze echt aan het ontdekken en luisteren ze vaak niet al te best Tong uitsteken

Heb je al nagedacht over welke combinatie je wilt? Wordt het een combinatie reu-teef, hoe los je dit dan op als het teefje loops is? Het is soms niet te doen om beiden dan in huis te hebben. En je teefje kan niet gelijk gesteriliseerd worden, althans, dat is niet bepaald gezond. En een reu is verbazingwekkend snel vruchtbaar...

Verder worden er al goede punten gegeven ter overweging: extra kosten, maar ook alle aandacht die erbij komt kijken.

Ik raad het absoluut niet af om voor een tweede hond te gaan, maar wel op het goede tijdstip en de juiste combinatie. Dan kan je er veel plezier van hebben en heb je achteraf geen spijt.

Roos
Roos
30/12/2013 17:35

Hoi hoi, het is inmiddels een realiteit ik heb er een tweede puppie bij, sinds 2 weken, en het gaat héél goed.

Maar!!!!!het is wel,, eens zo druk geworden Tong uitsteken

Fijne oud jaars avond gewenst.

Het vuurwerk knalt hier al zo af en toe, vinden de hondjes niks aan Wenkbrauw ophalen

 

Groetjes van Roos, en de doggies.

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
30/12/2013 18:08


Hallo Roos,

Fijn dat het goed gaat... Knipogen
Wat voor een hondje is bij je komen wonen..?

Succes met je nieuwe pupje erbij hoor..

Roos
Roos
31/12/2013 14:21

Hoi Ilja,

een kleine J.Russel meisje  van nu 9 weekjesZoenen

Een pittige tante, dus een heel ander karakter dan de oudere pup van nu 5 maanden oud.

De kleine probeerd al het baasje te spelen, wat mijn oudere tot op zekere hoogte over zich heen laat komen, maar alles gaat spelenderwijs, ze eten samen uit één bakkie, soms scheidt ik ze wel, ze hebben elk hun eigen bench, maar kruipen overdag regelmatig bij elkaar.

 

Af en toe, gaat "het" er wel even op, maar niks engs of iets dergelijks, ik wandel al samen met hen, wat ook prima gaat, de kleine huppelde al van af het begin gelijk mee, maar ik neem haar niet alle wandelingen mee, want dat zou teveel voor haar zijn.

Ik merk wel dat ik goed moet opletten dat ik de oudere pup, veel liefde moet blijven geven, hij is echt z'n pup die heel erg aanhankelijk en zachtaardig is, hij wil graag blijven weten dat hij mijn nummer 1 is, en blijft hij ook, de kleine meid past zich geweldig aan, en krijgt vaker aandacht van de andere gezindsleden, maar als ze kunnen kruipen ze samen op schoot, heerlijk sávond op de bank bij de tv Knipogen

 

Fijne jaar wisseling,

 

Groetjes Roos.

Ilja & Sterre
Ilja & Sterre
31/12/2013 16:28

Hoi Roos..

Dat klinkt allemaal goed... Lachen Leuk hoor..Lachen

Hoe heet je "meisje"..??

Ook de kleine pup 'alleen' meenemen hé, naar buiten voor een kort wandelingetje.. Ook zij moet zonder je ouder hondje zich weten te gedragen.. Knipogen
Maar dat doe je waarschijnlijk ook al..

Ik wens jou, mede namens het voltallige hondenfan.nl- team een fijne jaarwisseling en alle goeds voor het komende jaar.... Knipogen

Roos
Roos
31/12/2013 21:45

Dankje wel voor de wensen Lachen

 

En de kleine meid heet Kiki Zoenen

 

 

Marga B
Marga B
01/01/2014 15:14

Heel veel plezier met Kiki.

En een voorspoedig 2014.

Uw reactie hier?

Log eerst in om een reactie te kunnen geven.

Fotowedstrijd

Geen fotowedstrijd actief