Hondenforum Hondenforum Hondenforum Hondenforum Hondenforum

Vastleggen aan touw

door: Leoniek | website

© Leoniek de HoopWie herkent het niet? Een hond die tijdens de kampeervakantie zich steeds vastloopt om tentstokken, tafelpoten, stoelpoten... etc... Omdat de plekken vaak niet zo groot zijn dat je ze ver genoeg bij je vandaan kan leggen, worden veel honden dan maar aan een korte lijn gelegd... of lopen ze tot irritatie van medekampeerders los...

Wij hebben een goedkoop, stevig en handig systeem gemaakt waarmee de honden niet om van alles heen kunnen lopen en toch bewegingsvrijheid hebben. De systemen zijn vast kant- en klaar te koop, maar het is vaak duur of niet voor ieder formaat hond ideaal.

Het enige wat je nodig hebt is twee stukken voldoende sterk touw, afhankelijk van hoe sterk de hond is, twee stormharingen (te koop bij kampeerwinkels: dit zijn grote haringen die je diep de grond in kunt slaan en waar je een touw aan kunt bevestigen) en twee musketonhaken (grote afhankelijk van hoe sterk de hond is en hoe dik het touw). Het eerste stuk touw mag zo lang zijn als een zijde van je kampeerplek groot is. Je slaat een haring de grond in, maakt het touw hier aan vast. Aan de andere kant van je plekje sla je nog haring de grond in. Het touw span je zo strak mogelijk, over de grond, hiertussen.

© Leoniek de HoopEen kort touw (ongeveer 1 tot 1,5 meter) voorzie je aan beide kanten van een musketonhaak. De ene haak maak je vast aan (afhankelijk wat voor jouw hond het makkelijkste is) tuig of halsband, en de andere kant klik je vast aan de lijn. Zo heeft je hond relatief veel bewegingsvrijheid, zonder dat hij ergens omheen kan lopen. Het is handig om twee sets van haringen+touw te hebben. Naar mate de zon draait, is er op andere plekken schaduw te vinden. Zo hoef je tijdens het verleggen alleen even een musketonhaak los te maken en aan een andere lijn te klikken.

« Terug naar de tips!