Hondenforum Hondenforum Hondenforum Hondenforum Hondenforum

Hondenhaar verwijderen

door: Schylger Samoyeds | website

© Schylger SamoyedsHoewel een langharige hond veel mensen afschrikt vanwege het haar wat ze verliezen, zijn de korte haartjes van een stokharige hond in feite veel lastiger te verwijderen, omdat deze in je (be)kleding kruipen en lange, zachte haren erop blijven liggen. Blijft een feit dat het verharen één van de nadelen van honden is. Hoe verwijder je deze haren nu het beste? Er zijn diverse rubberen en plastic borstels in de handel waarmee je, vooral lange haren, heel gemakkelijk van je bankstel en kleding verwijderen kan. De borstel en borstelnoppen, verschillen in grootte. Korte nopjes zijn vaak zo gemaakt dat stof en haar er tussen blijft hangen, met lange noppen veeg je het haar meer naar één kant toe. Wat voor het haar van uw hond het beste werkt is een kwestie van uitproberen.
 
Heeft u geen dergelijke borstel bij de hand? Haren op kleding of op een stoffen bankstel kunt u ook verwijderen met rubber huishoudhandschoenen die u eventueel eerst wat vochtig maakt. Van gladde stoffen zoals een net kostuum, kunt u de haren ook verwijderen door een stuk breed plakband om uw hand te winden en met de plakkende kant van boven naar beneden over de kleding te vegen.

Haren op het tapijt kunt u bij gebrek aan borstel ook met een vochtig gemaakte trekker, waar u normaal de ramen mee droog trekt, naar elkaar toe harken. Daarna kunt u met de stofzuiger de hele pluk in één keer opzuigen.

« Terug naar de tips!